Voltage output problems - Road Glide Forums
Tech Area For Tutorials and Instructional Materials

 1Likes
  • 1 Post By MarkR
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 10 (permalink) Old 10-11-2017, 04:41 PM Thread Starter
Newbie
 
MarkR's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Tomball, TX.
Posts: 26
Voltage output problems

When the bike is started for the first time the voltage reads about 10 and the check engine and battery light comes on. Sometimes it will go back to normal after a few miles. But usually, I have to stop after several miles. Turn the bike off then fire it back up and everything is normal for the rest of the day. Even if I let it cool during my ride it never has an issue.
If I don't turn it off and back on to clear it. The battery won't charge.
Any ideas? Voltage regulator?

2012 road Glide ultra rinehart 2 to 1, SERT, K&N intake, mustang seat, Heritage bars, etc...
Sold 2007 ultra classic rinehart true duals, SERT, etc...
Sold 1999 Heritage, true duals, etc...
MarkR is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 10 (permalink) Old 10-11-2017, 05:10 PM
Life Member
 
Mike U's Avatar
 
Join Date: Aug 2012
Location: New York
Posts: 6,061
Mark, are you getting any Codes?
How old is your battery?
Could be a bad battery, Voltage Regulator or stator.
Mike U.

USMC 1975-1977
Semper Fi!
Nothing else matters!
Mike U is offline  
post #3 of 10 (permalink) Old 10-11-2017, 05:25 PM Thread Starter
Newbie
 
MarkR's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Tomball, TX.
Posts: 26
I haven't gone down to have codes pulled yet.
The battery is new. That's the first thing I replaced.

2012 road Glide ultra rinehart 2 to 1, SERT, K&N intake, mustang seat, Heritage bars, etc...
Sold 2007 ultra classic rinehart true duals, SERT, etc...
Sold 1999 Heritage, true duals, etc...
MarkR is offline  
 
post #4 of 10 (permalink) Old 10-11-2017, 05:51 PM Thread Starter
Newbie
 
MarkR's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Tomball, TX.
Posts: 26
Heck, I didn't know there was a recall on the regulator for this issue. I guess I've been lucky for the past 5 years. Just ordered one. Hopefully that's it.
Thanks for the reply.

2012 road Glide ultra rinehart 2 to 1, SERT, K&N intake, mustang seat, Heritage bars, etc...
Sold 2007 ultra classic rinehart true duals, SERT, etc...
Sold 1999 Heritage, true duals, etc...
MarkR is offline  
post #5 of 10 (permalink) Old 10-11-2017, 07:13 PM
Life Member
 
Mike U's Avatar
 
Join Date: Aug 2012
Location: New York
Posts: 6,061
Quote:
Originally Posted by MarkR View Post
Heck, I didn't know there was a recall on the regulator for this issue. I guess I've been lucky for the past 5 years. Just ordered one. Hopefully that's it.
Thanks for the reply.
You're welcome Mark.
I have a 2012 Custom and I replaced my Voltage Regulator, as a precaution, with a Cycle Electric VR and am very pleased with it.
Best of luck to you.
Keep us posted on how you make out.
Don't hesitate to ask for additional help if needed.
Mike U.

USMC 1975-1977
Semper Fi!
Nothing else matters!
Mike U is offline  
post #6 of 10 (permalink) Old 10-11-2017, 07:31 PM
Newbie
 
SCovelli's Avatar
 
Join Date: Jul 2017
Posts: 20
Garage
If you get a CE light and your voltage light comes on, it usually is an indication of a stator or regulator issue.

2016 FLTRUSE
SCovelli is offline  
post #7 of 10 (permalink) Old 10-13-2017, 05:01 PM Thread Starter
Newbie
 
MarkR's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Tomball, TX.
Posts: 26
Got the new one installed and went for a ride. All looks good so far. Hopefully, that was it.
Thanks' again.
Mike U likes this.
MarkR is offline  
post #8 of 10 (permalink) Old 10-13-2017, 05:24 PM
Life Member
 
Mike U's Avatar
 
Join Date: Aug 2012
Location: New York
Posts: 6,061
Quote:
Originally Posted by MarkR View Post
Got the new one installed and went for a ride. All looks good so far. Hopefully, that was it.
Thanks' again.
Glad you got it all worked out Mark!
Ride safe Brother.
Mike U.

USMC 1975-1977
Semper Fi!
Nothing else matters!
Mike U is offline  
post #9 of 10 (permalink) Old 10-13-2017, 06:35 PM
Grey beard
 
Dragon Dude's Avatar
 
Join Date: Jul 2015
Location: Perdido Beach, Al.
Posts: 810
Garage
My 2013 was doing the same thing. I bought the Cycle Electric CE-608, the one that mounts above the oil cooler on the down tubes and it is working great, plus i'm not getting the heat off of the oil cooler on my VR now so it should last longer.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

2013 Road Glide vivid black, 14" JSR apes, Andrews 57h cams, S&S adjustable pushrods, Woods directional lifters
Dragon Dude is offline  
post #10 of 10 (permalink) Old 10-13-2017, 07:12 PM
Life Member
 
madmat's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Location: Mass
Posts: 4,221
Garage
Known problem on 2012's. Mine started crapping out this spring, acting the same way. I bought the Cycle Electric unit, nice piece.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

18 RGS Bonneville Salt Pearl
madmat is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Road Glide Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Voltage problems.... kouack Troubleshooting for Road Glides 17 09-03-2015 07:04 AM
What is the voltage output of the Chicago Harley Boy *General Road Glide Discussions/Pictures 7 05-20-2014 01:15 PM
voltage gauge mernstmac Troubleshooting for Road Glides 12 07-21-2011 10:17 AM
voltage gauge low and lights are dimming chuckp Troubleshooting for Road Glides 5 06-28-2011 11:59 AM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome