Bike cuts out - Road Glide Forums
Tech Area For Tutorials and Instructional Materials

 2Likes
  • 2 Post By Big_gary
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 8 (permalink) Old 05-29-2018, 05:26 PM Thread Starter
Newbie
 
Join Date: May 2018
Posts: 1
Bike cuts out

Hi guys new here, I have 2012 road glide ultra, it starts and runs fine if I ride gingerly, but if I get on it like want to it cuts out almost like it’s losing spark around 3500 rpms, thinking it might be the ECU just wondering if you guys have Any ideas,
Thanks
Daddy7734 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 8 (permalink) Old 05-29-2018, 09:02 PM
Life Member
 
Road dawg's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: Long Island, New York
Posts: 2,118
Kinda sounds like fuel starvation at higher RPM, how many miles on the glide, and have you ever changed the fuel filter in the tank, the service manual has an interval for replacement.

When all else fails, hell there is always beer!
Road dawg is online now  
post #3 of 8 (permalink) Old 05-30-2018, 12:31 PM
Life Member
 
ironmark's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 6,519
What he said^^^^^^^


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
08 FLTR candy red sunglo,with 2015 103 HO, V&H Dresser Duals with Monster Rounds, Power Vision tuner, Willy Shiny Wheels and Forks and a bunch of other stuff.
ironmark is offline  
 
post #4 of 8 (permalink) Old 01-12-2019, 06:29 PM
Newbie
 
Join Date: Dec 2018
Posts: 10
If what you are describing is kind of like a hiccup, very brief in nature, you could just need to replace your spark plugs. This happened to me before and when someone suggested I install new plugs, I thought they were crazy. THAT WAS IT!


Sent from my iPhone using Tapatalk
rex.baumgartner is offline  
post #5 of 8 (permalink) Old 01-12-2019, 07:12 PM
Life Member
 
Big_gary's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: GA.
Posts: 7,976
Garage
Quote:
Originally Posted by rex.baumgartner View Post
If what you are describing is kind of like a hiccup, very brief in nature, you could just need to replace your spark plugs. This happened to me before and when someone suggested I install new plugs, I thought they were crazy. THAT WAS IT!


Sent from my iPhone using Tapatalk
Always start small and EASY.
ALMOONEY and rex.baumgartner like this.

2010 FLTRX , Stage 1, 13" Madstad, Mono tubes, SuperShox, Heritage style bars. Alpine CDE-HD149BT,Soundstream Picasso Nano Series PN4.520 , 5X7 and 6.5 Infinity Kappa speakers
If I have to explain ,you wouldn't under stand anyway.
Big_gary is offline  
post #6 of 8 (permalink) Old 01-13-2019, 07:52 AM
Hangaround
 
Join Date: Jun 2015
Location: Kennesaw, GA
Posts: 75
Garage
Another odd thing to check is the temperature sensor. I am including a link to a previous post, and I had this happen on the 2012 RGU that I had. It is an easy fix, about $45 for the part, and easy to get to.

https://www.roadglide.org/3-%2Agener...puttering.html
trainey is offline  
post #7 of 8 (permalink) Old 02-01-2019, 07:02 AM
Hangaround
 
Join Date: Jan 2019
Posts: 55
At around 20k miles, my 2011 SG started cutting out on acceleration just very occasionally. I couldn't track it down. Tried reseating every connector I could find multiple times, that'd help for a week or a month. Over time it got worse until I finally found a broken wire in the MAF sensor connector behind the throttle body. It's a 4 pin inline connector, one wire was totally broken, another was down to one strand. Repaired those and it's been fine for the last 85k. Mentioned it to the dealer service mgr, he said it was a known issue. Should've talked to him first, lol.
Dmerch is offline  
post #8 of 8 (permalink) Old 02-01-2019, 07:48 AM
Member
 
duglauraflht's Avatar
 
Join Date: May 2018
Location: Gettysburg, Pa.
Posts: 786
Garage
First post needs a hearty welcome...Hearty Welcome!!!


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

Perpetual optimism is a force multiplier. 2004 EGS/Rineharts/BB/AndrewsCams/SESPT/ 10" Yaffee Bars RevTec21's/AlpineHU/BT4180/BT7.1 pros/Hertz for the Soul..
duglauraflht is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Road Glide Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Radio volume cuts out when bike is started denharrigan Audio 0 03-25-2017 03:28 PM
Cuts out at Higher RPM's goplay Tech Area 10 03-21-2017 03:37 PM
Motor cuts out mpowered Engine Related 14 05-26-2014 08:40 AM
Radio cuts out on engine start? dbbarton00 Troubleshooting for Road Glides 4 02-18-2012 08:02 PM
cuts out after warmed up... chuckp *General Road Glide Discussions/Pictures 1 03-05-2011 08:42 PM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome