Bucking at steady throttle - Road Glide Forums
ECM/Fuel Management systems ECM/Fuel Management systems For Road Glides

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 14 (permalink) Old 05-06-2014, 10:02 PM Thread Starter
Newbie
 
Join Date: Dec 2013
Posts: 14
Bucking at steady throttle

Hi, I have a 2006 RG that has a stock motor and the only add on is screaming eagle pipes. When I am running in any gear but more noticeable in lower gears, when I hold the throttle steady the motor seams to surge and causing the bike to buck. Went to the dealer and tried to explain my issue and they said it's how I ride, because they could not recreate what I said. All I wanted is for them to see if the bike was mapped when the pipes were installed by previous owner. They told me of coarse it was otherwise it wouldn't run. I would pay to have it checked but they refused. Is this right?
I am not looking to build this bike up, I like it just as it is except for this issue so I don't want to buy a tunner. Any advice would be appreciated, thanks
Attached Images
File Type: jpg IMG_0718.jpg (97.2 KB, 34 views)
3609Glide is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 14 (permalink) Old 05-07-2014, 08:52 AM
Member
 
staush's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Location: LAS VEGAS,NV
Posts: 593
bucking

You say you bought it used? How many miles on it? Has the fuel filter ever been changed? I changed my 011 at 25k and it was pretty nasty. I had surging problems with crappy gas also.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
2011 Road- Glide Custom-stock engine w/K&N air filter. I like it quiet.
staush is offline  
post #3 of 14 (permalink) Old 05-07-2014, 10:04 AM
Life Member
 
rlaf75's Avatar
 
Join Date: Sep 2011
Location: East Hartford CT
Posts: 7,126
How many miles on the bike? What do the plugs and wires look like and have they ever been changed?

09 Mirage Orange Pearl

Some people just need a high-five. In the head. With a chair
rlaf75 is offline  
 
post #4 of 14 (permalink) Old 05-07-2014, 10:11 AM
Life Member
 
ironmark's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 6,528
+ 1 on a fuel issue. Make sure the fuel is good and you have a new filter, check the fuel lines that are inside the fuel tank for cracks too.
You should also check your throttle body for vacum leaks, a small vacume leak could cause your problem.
If the bike has only had a exhaust upgrade then there was no need for remapping your ECM.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
08 FLTR candy red sunglo,with 2015 103 HO, V&H Dresser Duals with Monster Rounds, Power Vision tuner, Willy Shiny Wheels and Forks and a bunch of other stuff.
ironmark is offline  
post #5 of 14 (permalink) Old 05-07-2014, 10:46 AM
PGR
GONE BUT NOT FORGOTTEN
 
PGR's Avatar
 
Join Date: Aug 2010
Location: Western Illinois
Posts: 2,338
Garage
Check the connector at the ECM. It can cause the exact thing you're describing..... Pull the connector and clean the contacts, then apply a tiny amount of dielectric grease.

It the dealer refused to work on the bike, you need to find a better dealer.








......................
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Ron..........................


........2011 Cool Blue Pearl FLTRX........
.............RoboGlide .............


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
PGR is offline  
post #6 of 14 (permalink) Old 05-07-2014, 10:46 AM
Grey beard
 
TLWiz's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: Bluegrass Region
Posts: 1,270
I would find a better shop than that dealer. I'm no expert but I don't think you would change any engine mapping for just putting on some SE pipes unless you changed something on the intake side (SE air cleaner?).


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
TLWiz is offline  
post #7 of 14 (permalink) Old 05-07-2014, 11:28 AM
Member
 
Join Date: Aug 2013
Location: Napanee, Ontario
Posts: 654
I also have a 2006. I am the third owner. The guy I purchased the bike from (second owner) swore it was a stock motor except for the Vance and Hines mufffler slip ons. It also has a small buck at low throttle in the lower gears. So last fall I was at the dealership buying a new key. Guy at the MOCO parts desk asks for the ownership for theft purposes. As he was typing in the number, I asked him if any mods were done to the bike by any previous owners. Parts guy said the first owner had a 95" big bore kit installed. This also comes with an ECM flash. So I think that the bucking may come from an ECM flash. And you are right, it is hard to get a dealership to tell you of any mods that were previously performed on what is now your bike.

2006 Road Glide Black Pearl, Screaming Eagle Stage 2 95" Big Bore Kit, Detachable Tour Pak, Klock Werks 8" , Wind Vest 13" , Madstad 14.5"
grambo is offline  
post #8 of 14 (permalink) Old 05-07-2014, 06:06 PM
Hangaround
 
mechanical1's Avatar
 
Join Date: Jan 2014
Location: East Troy, Wisconsin
Posts: 56
I don't think it's hard to get info. It's not like your medical records. I bought a 05', the previous owner told me he only had dealerships work on it. I asked him which ones. I called those dealers, gave them the vin told them I just bought it. They emailed me all service history. It was nice to have.
mechanical1 is offline  
post #9 of 14 (permalink) Old 05-07-2014, 07:10 PM
Life Member
 
Big_gary's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: GA.
Posts: 8,009
Garage
I'd try a new set of plugs . Cheap and easy, then go from there.

2010 FLTRX , Stage 1, 13" Madstad, Mono tubes, SuperShox, Heritage style bars. Alpine CDE-HD149BT,Soundstream Picasso Nano Series PN4.520 , 5X7 and 6.5 Infinity Kappa speakers
If I have to explain ,you wouldn't under stand anyway.
Big_gary is offline  
post #10 of 14 (permalink) Old 05-08-2014, 08:51 PM Thread Starter
Newbie
 
Join Date: Dec 2013
Posts: 14
Thanks for all the advice, the bike only had 5900 miles on it when I bought it in December, now has around 8000. As far as the dealer goes it will never go back there again. I have pulled the plugs, they look fine. I will look into the plug at the ECM . I will replace the fuel filter before I take it to Laconia.
Other than the surging when the throttle is steady the bike runs great.
Thanks again for the help..
3609Glide is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Road Glide Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Engine hesitation/bucking feeling 5150roadglide Engine Related 13 09-12-2018 07:33 PM
Calling Steady Eddie tj316 *General Road Glide Discussions/Pictures 13 08-07-2018 04:29 PM
Engine bucking, stalling, high idle, sputtering Taccone *General Road Glide Discussions/Pictures 31 02-23-2018 09:34 PM
08 Steady Speed Stumbling FLTRick Troubleshooting for Road Glides 6 07-11-2014 09:30 AM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome