RE Start 2-3 Times - Road Glide Forums
ECM/Fuel Management systems ECM/Fuel Management systems For Road Glides

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 24 (permalink) Old 06-19-2014, 08:06 AM Thread Starter
Hangaround
 
rookie racer's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Location: Buckeye State
Posts: 81
RE Start 2-3 Times

I am having a hell of a time getting my bike to start and stay running the first time. It always dies {cold} on the first start. Have to hit the started again.
I have tried to add the IAC Steps, Warmup Enrichment and other settings related to cold starting. Starts good when warm.
It has done this since Day 1 when i bought the bike, Even when the SERT was in it. I now have TTS Master Tune. No {02 Sensors}
Any help would be GREAT !
Other than starting, The bike runs Great. 45 mpg.

Scott
2015 Road Glide Special
Amber Whiskey
rookie racer is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 24 (permalink) Old 06-25-2014, 05:44 PM Thread Starter
Hangaround
 
rookie racer's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Location: Buckeye State
Posts: 81
After reading other forums and talking to bike techs. If I take gas cap off turn on fuel pump you can hear the pump whine then shut off. There is a hissing sound. I guess that means there is a leak in the fuel line.
Ordered a new check valve assembled and fuel filter kit. Gonna tear into it soon.as I get the new parts.
Pretty sure that's what's causing the issue

Scott
2015 Road Glide Special
Amber Whiskey
rookie racer is offline  
post #3 of 24 (permalink) Old 06-25-2014, 06:44 PM
Life Member
 
Big_gary's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: GA.
Posts: 8,009
Garage
Mine did that for a while. I changed spark plugs and it fires up first time and stays running, every time.

2010 FLTRX , Stage 1, 13" Madstad, Mono tubes, SuperShox, Heritage style bars. Alpine CDE-HD149BT,Soundstream Picasso Nano Series PN4.520 , 5X7 and 6.5 Infinity Kappa speakers
If I have to explain ,you wouldn't under stand anyway.
Big_gary is offline  
 
post #4 of 24 (permalink) Old 06-25-2014, 07:07 PM
GONE BUT NOT FORGOTTEN
 
Join Date: Oct 2010
Location: Sacramento Ca.
Posts: 3,813
My friend had a similar issue with his stock 07 Ultra. I could hear a similar sound & it was a small leak in one of the hoses inside the tank.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
2011 FLTRX 103 Sedona Orange
Hillglide is offline  
post #5 of 24 (permalink) Old 06-28-2014, 08:20 PM Thread Starter
Hangaround
 
rookie racer's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Location: Buckeye State
Posts: 81
UPDATE: Removed the canopy, Installed new fuel filter kit, and Check Valve assembly. Found a hole in fuel line filter to fuel pump. Looks like it rubbed against the arm on the pump.
Still had had to start twice DAMMIT . Threw a code, Cleared it thanks to IronMark's sticky .
I will know more in the morning. On cold start.
Thanks for u all' help ! I love this forum!

Scott
2015 Road Glide Special
Amber Whiskey
rookie racer is offline  
post #6 of 24 (permalink) Old 06-29-2014, 09:01 AM Thread Starter
Hangaround
 
rookie racer's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Location: Buckeye State
Posts: 81
Cold start this morning. No change, still have to hit starter twice. RPM's. go up to 2000 then jump back down to 1000, then it sneezes thru the A/C, then dies . Just like before . Going to check CKP Sensor now. I gotta get this right.

Scott
2015 Road Glide Special
Amber Whiskey
rookie racer is offline  
post #7 of 24 (permalink) Old 06-29-2014, 09:42 AM Thread Starter
Hangaround
 
rookie racer's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Location: Buckeye State
Posts: 81
How do I test crank position sensor ? PLEASE !

Scott
2015 Road Glide Special
Amber Whiskey
rookie racer is offline  
post #8 of 24 (permalink) Old 06-29-2014, 09:56 AM
Life Member
 
ironmark's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 6,528
Did you check the Idle Air Control (IAC) ?? Did You check the MAP sensor??
Chances are it isn't the crank positioning sensor, if that was bad your bike probably wouldn't run good because your timing would be way off.
I am sure there are ways to check sensors but for us backyard mechanics just swapping the sensor out is the easiest way but it can get costly because we are just guessing if there is no DTCs


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
08 FLTR candy red sunglo,with 2015 103 HO, V&H Dresser Duals with Monster Rounds, Power Vision tuner, Willy Shiny Wheels and Forks and a bunch of other stuff.
ironmark is offline  
post #9 of 24 (permalink) Old 06-29-2014, 12:49 PM Thread Starter
Hangaround
 
rookie racer's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Location: Buckeye State
Posts: 81
Quote:
Originally Posted by ironmark View Post
Did you check the Idle Air Control (IAC) ?? Did You check the MAP sensor??
Chances are it isn't the crank positioning sensor, if that was bad your bike probably wouldn't run good because your timing would be way off.
I am sure there are ways to check sensors but for us backyard mechanics just swapping the sensor out is the easiest way but it can get costly because we are just guessing if there is no DTCs
No I did not check any other sensors. Just reading old posts and guessing. I did have a code P1353 . Cleared it.
So do I just go buy a new IAC and MAP Sensor ? I don't care what it cost, just want to get my bike going.

Scott
2015 Road Glide Special
Amber Whiskey
rookie racer is offline  
post #10 of 24 (permalink) Old 06-29-2014, 02:36 PM Thread Starter
Hangaround
 
rookie racer's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Location: Buckeye State
Posts: 81
Quote:
Originally Posted by ironmark View Post
Did you check the Idle Air Control (IAC) ?? Did You check the MAP sensor??
Chances are it isn't the crank positioning sensor, if that was bad your bike probably wouldn't run good because your timing would be way off.
I am sure there are ways to check sensors but for us backyard mechanics just swapping the sensor out is the easiest way but it can get costly because we are just guessing if there is no DTCs
IronMark
Don't know how long that code P1353 has been there, I just found out how to get codes yesterday, do you think that has anything to do with my issue ?
Attached Images
File Type: jpg image.jpg (92.3 KB, 22 views)

Scott
2015 Road Glide Special
Amber Whiskey

Last edited by rookie racer; 06-29-2014 at 02:39 PM.
rookie racer is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Road Glide Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Crank no start, crank start Sam07 Troubleshooting for Road Glides 10 05-15-2018 08:03 AM
WILD TIMES - daytona FALL '10 h-donut *General Road Glide Discussions/Pictures 15 04-24-2012 08:15 PM
1/4 Mile Drag Times gbourdon *General Road Glide Discussions/Pictures 12 08-05-2011 10:16 PM
Sign of the times? TracyB General Off-Topic Discussions 15 03-09-2011 07:41 AM
Hot times in the Smokies dikdark Road Trip Discussions/Stories/Pictures 11 09-08-2010 02:24 PM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome