No cruise while FP3 autotuning? - Road Glide Forums
ECM/Fuel Management systems ECM/Fuel Management systems For Road Glides

 1Likes
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 17 (permalink) Old 01-22-2016, 11:52 AM Thread Starter
Life Member
 
! rock103 !'s Avatar
 
Join Date: Jan 2015
Location: Albuquerque, NM
Posts: 2,338
Garage
No cruise while FP3 autotuning?

While on a longer autotune session on the RG, I noticed the cruise wouldn't engage while in autotune mode with the FP3. Anyone know if that is normal? Have t got a response or answer from V&H or anyone else yet, but I'm guessing it is. Trying to get an answer to be sure or start troubleshooting for another problem. I'm making great progress and don't wanna end the autotune just yet.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

2015 FLTRXS~ Too much to list, check garage for more info
USMC 1990-2000 (0311/6017)
! rock103 ! is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 17 (permalink) Old 01-22-2016, 01:14 PM
Grey beard
 
Spazz's Avatar
 
Join Date: Aug 2015
Location: Reno, NV
Posts: 1,178
Garage
I had never tried it... but why would you? There is no reason to 'cruise' while in AT mode... the entire objective is to get the FP3 table as populated as you can...hitting every scenario you can think of... from slow crawl to WOT with high RPMS and everything in between. I can understand if you are out on a long ride though. Just never did an AT when I knew I had a long trip planned on my SGS. Great lil tuner though.. LOVED IT!
! rock103 ! likes this.

2015 RGS 120ST | D&D Boss Boarzilla | 4.5" Topshop Ass | Soundz SS4.100 amp, HD-DSP ,(4) Carbon 65's and Iron 69.2's
RENO BAGGER AUDIO
Spazz is offline  
post #3 of 17 (permalink) Old 01-22-2016, 01:34 PM Thread Starter
Life Member
 
! rock103 !'s Avatar
 
Join Date: Jan 2015
Location: Albuquerque, NM
Posts: 2,338
Garage
I hear ya, just wanted to hold the throttle while I used my right hand for a bit. First I tried it. I am getting some decent gains in the process though. Through one tank now. Curious to how much I can get populated.



To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

2015 FLTRXS~ Too much to list, check garage for more info
USMC 1990-2000 (0311/6017)
! rock103 ! is offline  
 
post #4 of 17 (permalink) Old 01-22-2016, 03:46 PM
Member
 
Chuck1073's Avatar
 
Join Date: Jul 2015
Location: Preston, CT USA
Posts: 302
Garage
Never tried using cruise either. My problem was, I auto-tuned. Got it fairly populated. Then I changed the header out to a de-cat. Back to square one with a new base map. (first world problem?)

2015 Roadglide - 2007 American Ironhorse Texas Chopper - 1972 XLCH/Ironhead digger - 2003 Honda CBR954RR
Chuck1073 is offline  
post #5 of 17 (permalink) Old 01-22-2016, 04:24 PM
Grey beard
 
Sparky0426's Avatar
 
Join Date: Apr 2015
Location: Eastern CT
Posts: 1,372
Garage
Can't answer that one either, never tried during AT. Once spring gets here I may have to try it and see.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

2018 Ultra, Twisted Cherry
Sparky0426 is offline  
post #6 of 17 (permalink) Old 01-22-2016, 05:13 PM Thread Starter
Life Member
 
! rock103 !'s Avatar
 
Join Date: Jan 2015
Location: Albuquerque, NM
Posts: 2,338
Garage
Quote:
Originally Posted by Sparky0426 View Post
Can't answer that one either, never tried during AT. Once spring gets here I may have to try it and see.
I'll find out here soon when I am done with the current AT. Just wondering if anyone experienced that and had a confirmation to my theory. Plan to have this autotune wrapped up after the next full tank.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

2015 FLTRXS~ Too much to list, check garage for more info
USMC 1990-2000 (0311/6017)
! rock103 ! is offline  
post #7 of 17 (permalink) Old 01-23-2016, 08:21 AM Thread Starter
Life Member
 
! rock103 !'s Avatar
 
Join Date: Jan 2015
Location: Albuquerque, NM
Posts: 2,338
Garage
Well I got tired of waiting for V&H email response and called tech support. They said it is normal and that it isn't supposed to work while in autotune mode. Doesn't explain others that have said cruise control works while they're autotuning...


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

2015 FLTRXS~ Too much to list, check garage for more info
USMC 1990-2000 (0311/6017)
! rock103 ! is offline  
post #8 of 17 (permalink) Old 01-24-2016, 07:38 AM Thread Starter
Life Member
 
! rock103 !'s Avatar
 
Join Date: Jan 2015
Location: Albuquerque, NM
Posts: 2,338
Garage
Well, tried the cruise again this morning on the way into work while autotuning...and yup! It worked. I don't know what was up the other time, probably operator error. But that raises the question as to why V&H technician told me explicitly that it's not supposed to??


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

2015 FLTRXS~ Too much to list, check garage for more info
USMC 1990-2000 (0311/6017)
! rock103 ! is offline  
post #9 of 17 (permalink) Old 01-24-2016, 11:40 AM Thread Starter
Life Member
 
! rock103 !'s Avatar
 
Join Date: Jan 2015
Location: Albuquerque, NM
Posts: 2,338
Garage
Now formerly green populated cells are disappearing during the next autotune session. I didn't apply settings or anything like that prior to them disappearing and many of the same green cells were still present. They're closed today, but plan on following up with them again to see what story I get this time... Has anyone noticed loss of green populated cells during a current autotune session? Never had these issues with the FP3 used on my Dyna...


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

2015 FLTRXS~ Too much to list, check garage for more info
USMC 1990-2000 (0311/6017)
! rock103 ! is offline  
post #10 of 17 (permalink) Old 01-24-2016, 11:41 AM Thread Starter
Life Member
 
! rock103 !'s Avatar
 
Join Date: Jan 2015
Location: Albuquerque, NM
Posts: 2,338
Garage
Having connectivity issues as well.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

2015 FLTRXS~ Too much to list, check garage for more info
USMC 1990-2000 (0311/6017)
! rock103 ! is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Road Glide Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
V&H FP3 has no maps for 2018's ducatirdr ECM/Fuel Management systems 7 09-18-2017 08:39 PM
red cruise light, no cruise piggs Troubleshooting for Road Glides 1 05-08-2014 05:47 PM
Crap No riding for a while.!!! TearlessTom *General Road Glide Discussions/Pictures 27 03-17-2013 08:57 PM
No 6th gear light, no cruise scsharp2260 ECM/Fuel Management systems 5 01-17-2013 02:14 PM
No Cruise, No Brake Lights , engine light and lots of codes DonJulio Troubleshooting for Road Glides 4 07-24-2011 05:02 PM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome