Codes p01511, p01514, P02105 - Road Glide Forums
ECM/Fuel Management systems ECM/Fuel Management systems For Road Glides

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 18 (permalink) Old 08-28-2018, 12:40 PM Thread Starter
Hangaround
 
Join Date: Nov 2012
Location: Whidbey Island WA
Posts: 189
Garage
Codes p01511, p01514, P02105

Help!!!!!!! having all kinds of throttle by wire issues. I replaced the twist grip sensor, throttle body cleaned the pins on the connector going to the throttle body as well as the pins on the ECU. I inspected all wiring and took the motorcycle to the dealer. They are stumped. Even after all this troubleshooting and part replacements i still get these codes and it goes into limp in mode. Only thing left is the ECU. If i replace the ECU with a used one out of the same style motorcycle how does this work? Do new ones need to be set up by the dealer? I am tired of not being comfortable on my motorcycle fearing it will break
Slider1156 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 18 (permalink) Old 08-28-2018, 01:17 PM
Hangaround
 
NickyNuts's Avatar
 
Join Date: Jun 2015
Location: Southern New Jersey
Posts: 182
What year is your bike and have you found out what the codes mean?
NickyNuts is offline  
post #3 of 18 (permalink) Old 08-28-2018, 01:37 PM
Hangaround
 
Cruisin1966's Avatar
 
Join Date: Aug 2018
Location: Calgary, AB
Posts: 63
Garage
P1511 EFI Power Management Mode
P1514 Air Flow Fault
P2105 EFI Forced engine shutdown

I know you're not running a TMAX, but this might help track down the codes:
http://www.thunder-max.com/techdocs/HarleyDiagCodes.pdf

2018 Black Earth/Vivid Black CVO Road Glide
1999 Deep Turquoise/Ancient White Heritage Springer
Cruisin1966 is offline  
 
post #4 of 18 (permalink) Old 08-28-2018, 02:12 PM Thread Starter
Hangaround
 
Join Date: Nov 2012
Location: Whidbey Island WA
Posts: 189
Garage
its a 2013 FLTRU 91,000 miles. I know what the codes are just cannot figure out what to do next. The only thing left is the ECM. I have replaced, inspected and looked at everything else.
That's my main question. Can I put a used one ECM and have it work with no issues or do i have to go to the dealer and let them install a new one. Any one have an idea?
Slider1156 is offline  
post #5 of 18 (permalink) Old 08-28-2018, 03:00 PM
Member
 
FDR's RGC's Avatar
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 517
The wires going into the throttle body at the bend are known for causing your problem. Pulling on one at a time to make sure they're good. Had those codes myself and that's what I found. They looked fine but had one broken.
FDR's RGC is offline  
post #6 of 18 (permalink) Old 08-28-2018, 03:59 PM
Life Member
 
Thermodyne's Avatar
 
Join Date: Jan 2014
Location: South Central PA
Posts: 1,597
Garage
Quote:
Originally Posted by Slider1156 View Post
its a 2013 FLTRU 91,000 miles. I know what the codes are just cannot figure out what to do next. The only thing left is the ECM. I have replaced, inspected and looked at everything else.
That's my main question. Can I put a used one ECM and have it work with no issues or do i have to go to the dealer and let them install a new one. Any one have an idea?

Your next step is a) buy a electrical service manual and diagnose it properly. Or b) take it to a shop.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Thermodyne is offline  
post #7 of 18 (permalink) Old 08-28-2018, 06:17 PM Thread Starter
Hangaround
 
Join Date: Nov 2012
Location: Whidbey Island WA
Posts: 189
Garage
Done that. Dealer had it for 3 days. Could not duplicate. Good thing they only charged me a shop fee of 10.00. He rode it for 3 hours. Their thought it's the Ecm going out.
Slider1156 is offline  
post #8 of 18 (permalink) Old 08-28-2018, 06:39 PM
Life Member
 
MightyWhitey's Avatar
 
Join Date: Sep 2013
Location: Stanwood,Wa
Posts: 1,901
Quote:
Originally Posted by Slider1156 View Post
Done that. Dealer had it for 3 days. Could not duplicate. Good thing they only charged me a shop fee of 10.00. He rode it for 3 hours. Their thought it's the Ecm going out.
What exactly is it doing? Just shows codes and immediately goes into derate?


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
MightyWhitey is offline  
post #9 of 18 (permalink) Old 08-28-2018, 06:43 PM
Life Member
 
MightyWhitey's Avatar
 
Join Date: Sep 2013
Location: Stanwood,Wa
Posts: 1,901
Did you just swap bars or have the tbw connector de pinned for anything? Did you replace with the SE tbw sensor when you replaced it? Never mind. I re-read your posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

Last edited by MightyWhitey; 08-28-2018 at 06:47 PM.
MightyWhitey is offline  
post #10 of 18 (permalink) Old 08-28-2018, 06:44 PM Thread Starter
Hangaround
 
Join Date: Nov 2012
Location: Whidbey Island WA
Posts: 189
Garage
Check engine light, loose throttle. Turn it off, turn it back on all works
Slider1156 is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Road Glide Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
How to Find your Diagnostic Trouble Codes ironmark Troubleshooting for Road Glides 42 05-03-2019 06:43 AM
Codes and more codes SmokeyJoe Troubleshooting for Road Glides 3 03-09-2014 12:56 PM
Harley Paint Codes Wooden Nickel Road Glide Specific Discussions 11 12-19-2010 06:57 PM
Road glide error codes beachbum Troubleshooting for Road Glides 3 10-10-2010 12:56 PM
tbl codes swampfox Troubleshooting for Road Glides 1 08-23-2010 05:20 AM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome