Rough idle after PCV Autotune install - Road Glide Forums
ECM/Fuel Management systems ECM/Fuel Management systems For Road Glides

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 5 (permalink) Old 05-03-2019, 10:20 PM Thread Starter
Newbie
 
Join Date: Apr 2016
Posts: 31
Rough idle after PCV Autotune install

Hey guys,

So like an idiot i can’t leave well enough alone. I’ve been using a base map for awhile that was working pretty okay. But def felt i could get a little better. I got a really good deal on the auto tuner through a buddy that i couldn’t pass up.

Set up:
2013 FLTRX
2010 headers to eliminate CAT and conveniently right size for the AT O2 sensors
RC Components 4” slip ons
Arlen Ness Big Sucker
Stock Cams

Everything is for sure hooked up properly, and using the same base map prior to AT install

I added the auto tune, now the idle is horrible. It fluctuates between 800 and 1200 rpm, usually even shuts off after the first start up and i have to try again.
While riding it is a bit rougher too, pops that i never had before etc. But my biggest concern is the idle.

It does get better after warming up and running for a minute or so, but still worse than it ran before.

Any suggestions?

Thanks in advance
SwarleyManson62 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 5 (permalink) Old 05-04-2019, 04:27 AM
Member
 
Join Date: Apr 2016
Location: Europe
Posts: 418
I have powervision, I used it to autotune both my rides.
I don’t know abou PCV autotune, but with powervision autotune spark advance change because of the learning mode and the ride is little rough as well
Beaver is offline  
post #3 of 5 (permalink) Old 05-04-2019, 07:22 AM
Member
 
Dickie's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Location: Eastern PA
Posts: 617
Garage
Possible bad 02 sensor? Here is a link for the manual if needed. Shows installation, configuration and how to check sensors. Had PCV with AT on my 2011.

http://www.powercommander.com/downlo...IAT-300.06.pdf


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

2017 FLTRU
Dickie is offline  
 
post #4 of 5 (permalink) Old 05-04-2019, 04:34 PM
Life Member
 
Big_gary's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: GA.
Posts: 7,927
Garage
Did you save the map before auto tuning ? Maybe reload it to see if it corrects itself.

2010 FLTRX , Stage 1, 13" Madstad, Mono tubes, SuperShox, Heritage style bars. Alpine CDE-HD149BT,Soundstream Picasso Nano Series PN4.520 , 5X7 and 6.5 Infinity Kappa speakers
If I have to explain ,you wouldn't under stand anyway.
Big_gary is offline  
post #5 of 5 (permalink) Old 05-26-2019, 09:56 AM
Newbie
 
Skip Vargas's Avatar
 
Join Date: Apr 2019
Posts: 13
Sounds like your still in AT mode. Did you get as much of the cells on the learn green screen filled and then hit exit, export learned and save to an empty slot, then disable AT and flash the new AT tune....

2019 ROAD GLIDE SPECIAL
Stage 11 Torque Cam
Skip Vargas is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Road Glide Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Fullsac Install FWBRG Intake and Exhaust 7 10-25-2017 08:33 AM
Love Jugs Mighty Mite Install moto.rich Tech Area 4 07-24-2017 04:39 PM
Harley Ipod Interface not working after install. Cobal59 Audio 1 03-21-2017 02:42 PM
New 16 FM Jackpot-PV Install chriscalabro Fuel Moto 3 10-08-2016 11:43 PM
rough idle todd choops Troubleshooting for Road Glides 3 03-27-2012 08:36 AM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome