M8 engine pinging bad - Road Glide Forums
ECM/Fuel Management systems ECM/Fuel Management systems For Road Glides

 4Likes
  • 1 Post By HellInABucket
  • 1 Post By glidedawg
  • 1 Post By HellInABucket
  • 1 Post By Thermodyne
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 7 (permalink) Old 10-30-2019, 12:46 PM Thread Starter
Newbie
 
Pete the punisher's Avatar
 
Join Date: May 2018
Posts: 11
M8 engine pinging bad

My m8 rgs 2018 stage 4 all SE with auto tune. Pings & detonates went it gets up to running temp no one here can fix it . I see on other site it say bike not retarding when it get to 200 degrees can anyone help . Heres screen shot of other forum, this is what my bike is doing.How do is fix this problem. 60k au $ bike in garage and I cant ride for more then 50ks.
Attached Images
File Type: jpg Screenshot_20191029-173815_Chrome_1572453856109.jpg (529.1 KB, 35 views)
Pete the punisher is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 7 (permalink) Old 10-30-2019, 12:55 PM
Life Member
 
HellInABucket's Avatar
 
Join Date: Nov 2012
Location: SE Michigan
Posts: 1,879
Quote:
Originally Posted by Pete the punisher View Post
My m8 rgs 2018 stage 4 all SE with auto tune. Pings & detonates went it gets up to running temp no one here can fix it . I see on other site it say bike not retarding when it get to 200 degrees can anyone help . Heres screen shot of other forum, this is what my bike is doing.How do is fix this problem. 60k au $ bike in garage and I cant ride for more then 50ks.
Saw a post on another forum that said he discovered that his knock sensors had not been connected during manufacturing.

Since you have a Stage 4 its probably not a factory issue, but maybe they failed to reconnect the knock sensor when they did the work, and/or its bad?
Mike U likes this.

2020 FLTRK - Roll away the dew...

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
HellInABucket is offline  
post #3 of 7 (permalink) Old 10-30-2019, 01:13 PM
Member
 
glidedawg's Avatar
 
Join Date: Jul 2014
Location: S.E. Pa
Posts: 475
Garage
Spend some time with your bike.... look around the engine, underneath and all, and touch every electrical connection you see. Pull the air cleaner/back plate off and check around for loose mounting screws, hoses, plugs, etc. Check O2 sensor wires. Look at everything you can get to. Best of luck bro and keep us posted.
Mike U likes this.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Industrial gray denim 2019 fltrxs
Bassani r/r 2-1
RIDE ON
glidedawg is offline  
 
post #4 of 7 (permalink) Old 10-30-2019, 01:31 PM
Life Member
 
HellInABucket's Avatar
 
Join Date: Nov 2012
Location: SE Michigan
Posts: 1,879
Here's the post - https://www.hdforums.com/forum/milwa...adventure.html
Mike U likes this.

2020 FLTRK - Roll away the dew...

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
HellInABucket is offline  
post #5 of 7 (permalink) Old 10-30-2019, 07:20 PM
Life Member
 
Big_gary's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: GA.
Posts: 8,128
Garage
My bud got a 2019 117 stage 4 . No problems at all. He even was riding in high 90's temp.
I'd be checking for what was mentioned earlier. It's still under warranty, let the dealership fix it.

2010 FLTRX , Stage 1, 13" Madstad, Mono tubes, SuperShox, Heritage style bars. Alpine CDE-HD149BT,Soundstream Picasso Nano Series PN4.520 , 5X7 and 6.5 Infinity Kappa speakers
If I have to explain ,you wouldn't under stand anyway.
Big_gary is offline  
post #6 of 7 (permalink) Old 10-30-2019, 07:44 PM
Member
 
Join Date: Sep 2018
Posts: 518
What are you using for a tuner? I know when I’ve done Stage 4 kits for customers and used the Street Tuner, I’ve increased the VE table values to help curb temps. As has been said, I would take it back to the dealership that installed the kit and have them go back over their work.

2018 FLTRXS Wicked Red
Harley Master Tech
Disabled Combat Vet - JTAC 96-06
crazy4ink is offline  
post #7 of 7 (permalink) Old 10-30-2019, 08:26 PM
Life Member
 
Thermodyne's Avatar
 
Join Date: Jan 2014
Location: South Central PA
Posts: 1,825
Garage
Its a tuning issue, back some spark out at operating temperature.

If its got a SE tuner on it, make sure it has the latest map installed.
RGKen likes this.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Thermodyne is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Road Glide Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome