PV: Ran Auto Tune NO Change in Map? - Road Glide Forums
ECM/Fuel Management systems ECM/Fuel Management systems For Road Glides

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 15 (permalink) Old 07-21-2013, 07:08 PM Thread Starter
Member
 
RhinoHD's Avatar
 
Join Date: Nov 2012
Location: McHenry County IL
Posts: 708
PV: Ran Auto Tune NO Change in Map?

So yesterday I did an auto tune run. I spent about 30 min driving around in various driving conditions. Re flashed and headed home. Bike ran good except for this stupid POP when up shifting but that's for another thread.

Today I download the auto tune map I saved to a slot and did a compare and no changes at all? Is this normal?


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

Life is good but it's not easy!
RhinoHD is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 15 (permalink) Old 07-21-2013, 07:51 PM
Grey beard
 
Join Date: Apr 2013
Location: lawnguyland
Posts: 1,461
Short answer is no


Sent from Motorcycle.com Free App

2013 RGU, black of course....
y2kflhr is offline  
post #3 of 15 (permalink) Old 07-21-2013, 08:53 PM Thread Starter
Member
 
RhinoHD's Avatar
 
Join Date: Nov 2012
Location: McHenry County IL
Posts: 708
So where do I go from here?


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

Life is good but it's not easy!
RhinoHD is offline  
 
post #4 of 15 (permalink) Old 07-21-2013, 09:48 PM
Life Member
 
tdkkart's Avatar
 
Join Date: Jun 2011
Location: East Central Iowa
Posts: 3,026
Garage
Quote:
Originally Posted by RhinoHD View Post
So yesterday I did an auto tune run. I spent about 30 min driving around in various driving conditions. Re flashed and headed home. Bike ran good except for this stupid POP when up shifting but that's for another thread.
Today I download the auto tune map I saved to a slot and did a compare and no changes at all? Is this normal?

Where did you look for changes??
When doing an autotune, the only changes you will see will be in the VE front and rear charts in the airflow folder.

2015 RGU CVO........under continuous change......
tdkkart is online now  
post #5 of 15 (permalink) Old 07-21-2013, 10:28 PM
Newbie
 
Join Date: May 2013
Posts: 19
I get the same thing with three different auto tune runs AND when I compare different maps from dyno jet for differenent configs. Using compare function in win PV. In compare all cells are 0.0 Sorry, know that doesn't answer your question.

2012 RGU, Stage One, VH Dresser Duals, Monster Ovals, Powervision.
ThunderAO is offline  
post #6 of 15 (permalink) Old 07-22-2013, 12:11 AM
Grey beard
 
rageglide's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: San Jose, Ca
Posts: 1,288
Try and grab the logs using WinPV - I believe you can use them in log tuner like before PV integrated autotune.

Sounds like you may not have exported the tune. Did you save an Autotune_results file in one of your slots?

2012 fltrx
rageglide is offline  
post #7 of 15 (permalink) Old 07-22-2013, 12:18 AM
Grey beard
 
rageglide's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: San Jose, Ca
Posts: 1,288
Quote:
Originally Posted by ThunderAO View Post
I get the same thing with three different auto tune runs AND when I compare different maps from dyno jet for differenent configs. Using compare function in win PV. In compare all cells are 0.0 Sorry, know that doesn't answer your question.
Going to go on a limb and say you're not doing it right.

Flash tune with your base.
Go into Autotune and Enable AT, which forces a restart
Go into Autotune screen again hit logging so you can see the green screen
Ride
Park, export tune,
Save to a slot, called somethng like Autotune_results00xx
Now, Flash that tune to the ECM and you'll be using the Tuned tune...

Sorry if you know this already. But I screwed it up a few times when I started too.

I've been saving the logs and NOT autotuning lately then using log tuner like before. Been having pretty good results

2012 fltrx
rageglide is offline  
post #8 of 15 (permalink) Old 07-22-2013, 12:22 AM
Hangaround
 
RenegadeSteve's Avatar
 
Join Date: Apr 2012
Location: Niagara Falls, NY
Posts: 62
Hows that work? Ive only used auto tune pro so far

2012 Road Glide custom, vivid Black, full boom audio system, windsplitter windshield, heritage bars, stealth rack and detach sissy bar. Mean city cycles seat mod with ostrich inserts
RenegadeSteve is offline  
post #9 of 15 (permalink) Old 07-22-2013, 05:48 AM Thread Starter
Member
 
RhinoHD's Avatar
 
Join Date: Nov 2012
Location: McHenry County IL
Posts: 708
Quote:
Originally Posted by rageglide View Post
Try and grab the logs using WinPV - I believe you can use them in log tuner like before PV integrated autotune.

Sounds like you may not have exported the tune. Did you save an Autotune_results file in one of your slots?
I didn't save the logs next run I will.

Well I watched the video instructions before I went out to do the run. I am using Basic auto tune. I noted every step and followed it carefully. I did do the export and did do a flash. Very strange. I was checking for changes in WinPV which flags any differences when doing a compare. I will try it again today and see what happens..


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

Life is good but it's not easy!

Last edited by RhinoHD; 07-22-2013 at 05:54 AM.
RhinoHD is offline  
post #10 of 15 (permalink) Old 07-22-2013, 06:07 AM Thread Starter
Member
 
RhinoHD's Avatar
 
Join Date: Nov 2012
Location: McHenry County IL
Posts: 708
Quote:
Originally Posted by tdkkart View Post
Where did you look for changes??
When doing an autotune, the only changes you will see will be in the VE front and rear charts in the airflow folder.
Here is a pic of a a compare between two maps I received from FM. These are all the items that were included. Which tables are the "VE" tables. Forgive me I an new to doing this.

Here is a sample of what I was looking to see after the AT run.
It's a compare of two FM maps which shows changes only in the Lambda table.



To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

Life is good but it's not easy!
RhinoHD is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Road Glide Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
To auto-tune, or not to auto-tune Magnum ECM/Fuel Management systems 12 08-27-2014 06:25 PM
Auto tune run with PV gja ECM/Fuel Management systems 2 05-29-2014 10:34 PM
PV Auto tune not naming files sequentially Cash_ ECM/Fuel Management systems 1 06-07-2013 06:04 PM
auto tune vs no auto tune Jacket4256 ECM/Fuel Management systems 18 06-01-2013 08:12 PM
PV auto tune Deadstroke ECM/Fuel Management systems 0 04-23-2013 09:06 AM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome