Crank to run equivalent in PowerVision? - Road Glide Forums
ECM/Fuel Management systems ECM/Fuel Management systems For Road Glides

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 10 (permalink) Old 11-24-2013, 08:02 PM Thread Starter
Grey beard
 
rageglide's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: San Jose, Ca
Posts: 1,288
Crank to run equivalent in PowerVision?

I'm working on the tune for my 103 with 57h and Dragula. Having an idle flare issue with the map I'm using. When it starts up cold it's immediately at 2100 rpm then drops down to proper 1400rpm. Trying to deal with it and can't figure out what table in WinPV to mess with.

Is there an equivalent table in WinPV for Crank to Run (TTS table).

Any suggestions welcome.

2012 fltrx
rageglide is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 10 (permalink) Old 11-24-2013, 08:21 PM Thread Starter
Grey beard
 
rageglide's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: San Jose, Ca
Posts: 1,288
Need to add a comment. I'm thinking IAC is the same as crank to run, but maybe not...

My IAC steps are set exactly the same between the two maps (current new map, and the previous map). Previous map/exhaust combo started at about 1600rpm and immediately went to 1400, unlike current combo.

2012 fltrx
rageglide is offline  
post #3 of 10 (permalink) Old 11-24-2013, 08:42 PM
Member
 
ChivoChavez321's Avatar
 
Join Date: Aug 2012
Location: Colorado
Posts: 528
Quote:
Originally Posted by rageglide View Post
I'm working on the tune for my 103 with 57h and Dragula. Having an idle flare issue with the map I'm using. When it starts up cold it's immediately at 2100 rpm then drops down to proper 1400rpm. Trying to deal with it and can't figure out what table in WinPV to mess with.

Is there an equivalent table in WinPV for Crank to Run (TTS table).

Any suggestions welcome.
This is probably not the solution, but it was mine. I shut down the engine once before the idle settled down. Then when I started it, it would race over 2000 rpms, the PV showed the throttle percentage was open ( not 0%). I believe I looked in the shop manual and it said that might occur if you shut it down while engine running at high rpms. The solution was to recycle the ignition switch from off to on 3 times. After that it worked fine.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
2013 Big Blue Pearl Road Glide Ultra. Monster Ovals, Jackpot Ceramic Headers, Fuel Moto Power Vision and Billet Air Cleaner, Oil Temp guage, saddle bag bumpers, 11.5" rear progressives 444, monotubes -1, Woods TW-777 cam 107 FM kit with Level B Heads, polished throttle body. 123 Torque/113HP. "Lord, help me to be half the man my dog thinks I am"
ChivoChavez321 is offline  
 
post #4 of 10 (permalink) Old 11-24-2013, 09:14 PM Thread Starter
Grey beard
 
rageglide's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: San Jose, Ca
Posts: 1,288
Thanks Chivo for the response. I don't think that's what I'm hitting. The logs show the throttle position is initially @ 16% and drops to 8% in 2 seconds.

This is a new map which I'm tuning (with autotune) because of an exhaust chance.

It may be auto learning because I'm thinking the very first startup on saturday was higher than 2k rpm...

2012 fltrx
rageglide is offline  
post #5 of 10 (permalink) Old 11-24-2013, 09:27 PM
Member
 
ChivoChavez321's Avatar
 
Join Date: Aug 2012
Location: Colorado
Posts: 528
Quote:
Originally Posted by rageglide View Post
Thanks Chivo for the response. I don't think that's what I'm hitting. The logs show the throttle position is initially @ 16% and drops to 8% in 2 seconds.

This is a new map which I'm tuning (with autotune) because of an exhaust chance.

It may be auto learning because I'm thinking the very first startup on saturday was higher than 2k rpm...

02-26-2009, 03:51 PM









LH

Prospect
Garage is empty, add now





Join Date: Apr 2008

Location: South Carolina

Posts: 176









--------------------------------------------------------------------------------

Easy to do ...
Don't touch the throttle .. kill switch in the run position ...
Turn ignition switch on, wait for engine light to go off, turn ignition off.
Do this 4 times, then start the engine. This resets the computer.

Note: when shutting down the engine make sure it's at idle. Don't blip the throttle, and don't shut it down on cold idle. The computer remembers the last rpm at shutdown and sets the idle to that.



__________________
FXSTC
Mine did about the exact same thing in regards to throttle position. Here is something I found on a different forum: good luck!


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
2013 Big Blue Pearl Road Glide Ultra. Monster Ovals, Jackpot Ceramic Headers, Fuel Moto Power Vision and Billet Air Cleaner, Oil Temp guage, saddle bag bumpers, 11.5" rear progressives 444, monotubes -1, Woods TW-777 cam 107 FM kit with Level B Heads, polished throttle body. 123 Torque/113HP. "Lord, help me to be half the man my dog thinks I am"

Last edited by ChivoChavez321; 11-24-2013 at 09:30 PM.
ChivoChavez321 is offline  
post #6 of 10 (permalink) Old 11-25-2013, 07:57 AM
Newbie
 
joe_lyons50023's Avatar
 
Join Date: Nov 2013
Location: Belton MO
Posts: 7
IAC crank to run is the table you want. If its not there you need to update the firmware and or then update the tune file.
joe_lyons50023 is offline  
post #7 of 10 (permalink) Old 11-25-2013, 12:00 PM Thread Starter
Grey beard
 
rageglide's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: San Jose, Ca
Posts: 1,288
Chivo - My understanding is the reset applies to situations where the TP gets screwed up and causes a high idle issue. My idle speed is perfect, this is only at start up.

This mornings update, looks like the ECM is learning. Cold start up this morning, initial RPM didn't go above 1800rpm and I made no changes. Kinda weird

Thanks Joe for confirming the table. Is there a way to avoid this type of start up issue when starting with a completly new map? Does the TP reset play a role in this? When comparing yesterday and todays logs the TP was at 16% for a shorter time, .5 second yesterday, .250 today. Guessing it was at 16% for 1 second on Saturday.

2012 fltrx
rageglide is offline  
post #8 of 10 (permalink) Old 11-25-2013, 04:32 PM
EFI tuning and Exhaust Expert
 
fuelmoto's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 806
Idle is adaptive based on several objectives. Every time you reflash or reset learned idle trims it needs to relearn, and upon doing so it may likely idle abnormally high (or low) or it may hunt. It will take some time and several run cycles to fully level out. I would not adjust any of the IAC tables until you get the VE's and timing set where they need to be or the system will be chasing its tail a bit.

Jamie Long / Fuel Moto USA

Dynojet Power Vision info is here
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


The USA's source for EFI Tuning, exhaust, & engine components

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

Contact 920-423-3309
Email
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
fuelmoto is offline  
post #9 of 10 (permalink) Old 11-25-2013, 05:43 PM Thread Starter
Grey beard
 
rageglide's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: San Jose, Ca
Posts: 1,288
Well that explains that. I guess I've seen this behavior before, but associated it to changing maps completely and then fixed by tweaking and fiddling the knobs. You know, using Mad skillz hahah <pop!> apparently not. :-)

Thanks

2012 fltrx
rageglide is offline  
post #10 of 10 (permalink) Old 11-25-2013, 09:07 PM Thread Starter
Grey beard
 
rageglide's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: San Jose, Ca
Posts: 1,288
While working with my PV this evening found there was a new update.

Coincidentally,
- Crank to Run
- Crank to Run vs Temp

I only had IAC Warmup steps prior.

Also Idle Spark Control Gain & Max tables.

Didn't change anything, just saved autotune results.

2012 fltrx
rageglide is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Road Glide Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Crank no start, crank start Sam07 Troubleshooting for Road Glides 10 05-15-2018 08:03 AM
Equivalent of a 13" LRS mako for a 2017? HellInABucket Windshields 15 11-20-2017 11:45 AM
big crank or mega crank battery Onthehunt49 General Off-Topic Discussions 7 04-10-2016 05:27 PM
Stock crank vs. S&S crank HDBAGR Engine Related 11 05-23-2015 03:21 PM
Crank Run out Gonekat Engine Related 2 12-17-2010 09:50 AM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome