Check Engine Light/No Cruise after Bar Installation - Road Glide Forums
Controls & Handlebars Controls and Handlebars for Road Glides

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 6 (permalink) Old 03-24-2018, 06:08 PM Thread Starter
Grey beard
 
Join Date: Jul 2016
Location: Boise, ID
Posts: 847
Garage
Check Engine Light/No Cruise after Bar Installation

Well I was able to get out and test my new tallboy bars today. I checked everything out in the garage that I could after installing (turn signals, brake light, horn, stereo controls). I got on the highway and turned on cruise control, but it would not set. So it turned yellow, but it never turned green/maintained a speed.

I was able to turn it off and on, but couldn't set it. Then a little red light on the speedo came on (Electrical System Lamp/Security System) and was solid. No matter what I did after that point, the red dot stayed solid.

I got spooked, so I decided to make this a very short trip and head home on side roads. Then my check engine light came on when I turned off the freeway and was heading home. I never experienced any change in driving or any "trouble", but obviously I messed something up.

Any ideas or things to try? I'm not even sure where to start.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

'15 FLTRXS - V&H Power Duals w/ Screamin' Eagle Street Cannons - Arlen Ness Big Sucker - BT4180.14 w/Arc Moto 602v2 and Polk MM652 - Le Pera Maverick Daddy Long Legs - Advan Lowers - Freedom Shield 15"
macabra11 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 6 (permalink) Old 03-24-2018, 06:18 PM
Hangaround
 
Join Date: Mar 2018
Posts: 100
Garage
What year and exact model? I can send a wiring diagram.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Jeff6146 is offline  
post #3 of 6 (permalink) Old 03-24-2018, 06:32 PM
Member
 
big papa's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: AZ
Posts: 319
Garage
I popped off speedo today to roll my bars forward. I got the check engine light. I pulled up the codes and cleared them, there were 3. They did not come back.

https://www.fuelmotousa.com/p-29661-...ECIAL%20FLTRXS


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
big papa is offline  
 
post #4 of 6 (permalink) Old 03-24-2018, 07:21 PM Thread Starter
Grey beard
 
Join Date: Jul 2016
Location: Boise, ID
Posts: 847
Garage
Fixed it. And boy do I feel stupid

Yesterday when I was putting the hand controls back on, I apparently was in too much of a hurry and did not tighten up the position of the right side controls. So the brake lever housing slid juuuuuust enough to lose contact with the brake sensor switch. This essentially made it so that it looked like I had my brakes on the entire time. Which would explain why cruise control wouldn't work and my check engine light came on (throwing codes).

In the midst of my panic attack a bit ago, suddenly I remembered I had an FP3 and checked for any codes. Sure enough there was a pile of codes from the right side (throttle sensor, brake, etc). I loosened everything thing up, readjusted, tightened, and voila–no more codes!

I took it for a short test ride and cruise control worked, no weird lights and no codes on the FP3. Hot damn I love that FP3! Lesson of the day... even though you are excited about finishing a project, slow down, take a breath and tighten the damn screws.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

'15 FLTRXS - V&H Power Duals w/ Screamin' Eagle Street Cannons - Arlen Ness Big Sucker - BT4180.14 w/Arc Moto 602v2 and Polk MM652 - Le Pera Maverick Daddy Long Legs - Advan Lowers - Freedom Shield 15"
macabra11 is offline  
post #5 of 6 (permalink) Old 03-24-2018, 07:27 PM
Member
 
big papa's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: AZ
Posts: 319
Garage
good catch!!!


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
big papa is offline  
post #6 of 6 (permalink) Old 03-24-2018, 08:05 PM
Grey beard
 
BlazingSaddle's Avatar
 
Join Date: Aug 2014
Location: Florida
Posts: 926
Garage
Nothing like spending a couple hours work, painstakingly ensuring everything is just right, starting the bike and your $h!t don’t work, huh? Happens to the best of us, and you’re in good company. Changed my bars on a perfectly good running bike, and by the time I got it back together, the bike would start but throttle was not responsive. Spit out all kinds of codes. Took throttle grip off,off, started it, twisted TBW, still nothing. Turns out, didn’t have TBW plugged in securely enough. Glad you got it figured out.
BlazingSaddle is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Road Glide Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Check engine light after bar swap BBecker Controls & Handlebars 13 10-09-2015 06:16 AM
red cruise light, no cruise piggs Troubleshooting for Road Glides 1 05-08-2014 05:47 PM
Check Engine Light on After HD SE Street Cannon Exhaust Installation RicoGlide Troubleshooting for Road Glides 5 04-02-2014 08:09 AM
No 6th gear light, no cruise scsharp2260 ECM/Fuel Management systems 5 01-17-2013 02:14 PM
No Cruise, No Brake Lights , engine light and lots of codes DonJulio Troubleshooting for Road Glides 4 07-24-2011 05:02 PM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome