Brake light works, running light doesn't - Road Glide Forums
Lighting Lighting for Road Gildes

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 10 (permalink) Old 06-12-2013, 12:50 AM Thread Starter
Member
 
FireGuy88's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 526
Brake light works, running light doesn't

I tried to search for this but didn't come up with anything. First off, bike is a 2006. My running light is out, but my brake light works fine. I assume its the same bulb for both right? My turn signals are not duel purpose as running lights, so I need to get this fixed. Any way, could a simple bulb replacement fix the problem or could there be same underlying issue? Wiring or something?

Thanks
FireGuy88 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 10 (permalink) Old 06-12-2013, 05:00 AM
Life Member
 
Ohiobellboy's Avatar
 
Join Date: Nov 2012
Location: Canton, oHIo
Posts: 4,504
Check the fuses. I had pinched a wiring putting my fairing back on and blew the running light fuse before. Might just be a fuse.

A.K.A OBB
Check out the Ohio Glide Riders community page:
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Ohiobellboy is offline  
post #3 of 10 (permalink) Old 06-12-2013, 08:52 AM
Member
 
Join Date: Oct 2009
Location: Eastern Ohio
Posts: 483
yes it could be as simple as the bulb. Your front signals should also be running lights which should be on the same fuse if they are working as running lights it would appear to be a rear problem. Start simple with a new bulb and fuse check then look for wiring problems if no voltage to rear .

Eagle
Eagle is offline  
 
post #4 of 10 (permalink) Old 06-12-2013, 10:20 AM
Life Member
 
Join Date: Jun 2012
Location: Pac NW
Posts: 4,091
it's an 1157, get good one
reds4 is offline  
post #5 of 10 (permalink) Old 06-12-2013, 11:49 AM Thread Starter
Member
 
FireGuy88's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 526
Well it was the fuse. Glad it was something simple. Now I'm worried why the fuse blew. Could be that its 7 years old.
FireGuy88 is offline  
post #6 of 10 (permalink) Old 06-12-2013, 12:00 PM
Life Member
 
Join Date: Jun 2012
Location: Pac NW
Posts: 4,091
doubt they even know or care
reds4 is offline  
post #7 of 10 (permalink) Old 06-12-2013, 12:14 PM
Life Member
 
NORSEMAN's Avatar
 
Join Date: Jul 2012
Posts: 2,394
Garage
Quote:
Originally Posted by FireGuy88 View Post
Well it was the fuse. Glad it was something simple. Now I'm worried why the fuse blew. Could be that its 7 years old.
The most obvious reason for a blown running light fuse would be a pinched wire that shorted. The most obvious area for a pinched wire is where the front signal light wires run from the light housing into the fairing. Yes, I know this from experience. A bulb usually blows into an open circuit condition, but I have had one blow and the filament short to ground.

2016 SGS CVO
NORSEMAN is offline  
post #8 of 10 (permalink) Old 06-12-2013, 03:41 PM
Member
 
Join Date: Aug 2011
Location: south jersey
Posts: 362
Garage
no tail lights?

CHECK OUT THIS THREAD ON PAGE 2


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
2011 RG ULTRA.
I RIDE. I FISH. HENCE THE THE ROD HOLDERS MOUNTED.
NOTHING LIKE DOING BOTH WHAT I ENJOY IN THE SAME DAY.
CPY84 is offline  
post #9 of 10 (permalink) Old 06-12-2013, 06:40 PM
Member
 
ammojeff's Avatar
 
Join Date: May 2013
Location: Utah
Posts: 690
Always put dielectric grease on the bulb / socket. A bit of corrosion can ruin you day. Helps when your riding in torrential down pours too!

AMMO: Giving the enemy the opportunity to die for their country

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
ammojeff is offline  
post #10 of 10 (permalink) Old 06-12-2013, 10:41 PM Thread Starter
Member
 
FireGuy88's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 526
Quote:
Originally Posted by CPY84 View Post
no tail lights?

CHECK OUT THIS THREAD ON PAGE 2
The link didn't work apparently.
FireGuy88 is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Road Glide Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Brake like doesn't work dinggus Lighting 13 06-09-2017 09:28 AM
Starts but doesn't stay running Guero ECM/Fuel Management systems 3 12-24-2015 01:38 AM
Auxiliary Brake Light/Running Light/Turn Signal Conversion Kit-69462-06A Subvet Parts for Sale 1 12-06-2015 06:40 AM
Just wondering who running radial tires and who is running bias. Pros and cons please scsharp2260 Wheels and Tires 8 08-11-2013 07:20 AM
Fairing pocket doesn't line up :( wydeglyde Troubleshooting for Road Glides 2 04-22-2010 06:01 PM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome