Engine stalling - Road Glide Forums
Engine Related Engine Builds and more for Road Glides

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 10 (permalink) Old 06-18-2014, 01:32 PM Thread Starter
Hangaround
 
Join Date: Jun 2012
Posts: 58
Engine stalling

I have a 2012 fltrx, I recently installed thunderheader dragos 565 cams. After having it dyno tuned every now and then when i pull in clutch when coming to a stop the engine will die,it starts right back up. He spent about 7 hours tuning the bike and it runs great other than the stalling. Do you guys think this is a tuning issue or sensor issue like crank position sensor? thanks in advance for your replies.
jj8823 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 10 (permalink) Old 06-18-2014, 02:10 PM
Grey beard
 
pat123's Avatar
 
Join Date: Sep 2012
Location: Canton,Georgia
Posts: 1,066
Check for codes.If it was sensor related you would have codes. If not take it back to the tuner.
pat123 is offline  
post #3 of 10 (permalink) Old 06-18-2014, 02:41 PM Thread Starter
Hangaround
 
Join Date: Jun 2012
Posts: 58
no codes, had it back already doesnt do it all the time.
jj8823 is offline  
 
post #4 of 10 (permalink) Old 06-18-2014, 02:44 PM
Life Member
 
ironmark's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 6,528
What is the idle speed set at? May be it is to low.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
08 FLTR candy red sunglo,with 2015 103 HO, V&H Dresser Duals with Monster Rounds, Power Vision tuner, Willy Shiny Wheels and Forks and a bunch of other stuff.
ironmark is offline  
post #5 of 10 (permalink) Old 06-18-2014, 02:53 PM Thread Starter
Hangaround
 
Join Date: Jun 2012
Posts: 58
idle at startup is 1100 and after it warms up its 1000, i think the idle is ok
jj8823 is offline  
post #6 of 10 (permalink) Old 06-18-2014, 05:39 PM
Hangaround
 
CooterB's Avatar
 
Join Date: Feb 2014
Location: Central N.C.
Posts: 103
Just shooting from the hip here but I had sort of the same thing happen on my 06 about 1500 miles after new cams and pipes, and a custom map. Roll up to a stop sign and the bike would die, then start right back up? We chased the problem for a while until I figured out that it only did it when the fuel level was below 1/2 tank. Turns out I had a pin hole in the plastic line running between the fuel filter and the fuel pump. "The short line". Found this trying to figure out if the problem was fuel related. The fuel pump would "Hiss" when energized and when the fuel level was low, it would suck air, thus causing the stall. Never got any codes or engine light of any kind. I replaced the line with the pin hole in it and several thousand miles later I have not had any problems at all. Remove your gas cap and energize your fuel pump and listen for a hissing sound down in the tank. Make sure tank is low on fuel so the the line will be exposed above the fuel level. Worth a try. Good Luck!

06 Glide, 16" Wild One Chubbies, Barnett Cables, Fueling Reaper 525 Camchest with adjustable Push Rods, Bassani Pipes. PBR for fuel!!
CooterB is offline  
post #7 of 10 (permalink) Old 06-18-2014, 06:12 PM Thread Starter
Hangaround
 
Join Date: Jun 2012
Posts: 58
Thank cooter, fuel level doesnt seem to matter, but i will check. Thanks for the reply
jj8823 is offline  
post #8 of 10 (permalink) Old 06-18-2014, 06:22 PM
Grey beard
 
pat123's Avatar
 
Join Date: Sep 2012
Location: Canton,Georgia
Posts: 1,066
Did it do it before the tune?
pat123 is offline  
post #9 of 10 (permalink) Old 06-18-2014, 06:24 PM
Hangaround
 
CooterB's Avatar
 
Join Date: Feb 2014
Location: Central N.C.
Posts: 103
Good Luck. Hope it's a simple fix whatever it is!

06 Glide, 16" Wild One Chubbies, Barnett Cables, Fueling Reaper 525 Camchest with adjustable Push Rods, Bassani Pipes. PBR for fuel!!
CooterB is offline  
post #10 of 10 (permalink) Old 06-18-2014, 06:41 PM Thread Starter
Hangaround
 
Join Date: Jun 2012
Posts: 58
did not do it before tune, as much as i hate to pay for another shop to do another tune, probably what i will do.
jj8823 is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Road Glide Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Engine Stalling connector ECM/Fuel Management systems 19 10-06-2018 07:36 PM
Engine bucking, stalling, high idle, sputtering Taccone *General Road Glide Discussions/Pictures 31 02-23-2018 10:34 PM
Need Advise- Stalling and Hesitating BDMastiff Troubleshooting for Road Glides 10 09-19-2010 08:20 PM
2000 Screaming Eagle Stalling Skycop26 Troubleshooting for Road Glides 0 09-13-2010 06:46 AM
07 stalling problem watchdog Troubleshooting for Road Glides 3 07-07-2010 11:37 AM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome