start - Road Glide Forums
Engine Related Engine Builds and more for Road Glides

 1Likes
  • 1 Post By 09Sharknose
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 8 (permalink) Old 11-08-2015, 03:12 PM Thread Starter
Member
 
Join Date: Jul 2013
Location: Las Vegas
Posts: 382
start

my bike has developed a starting problem that is intermittent.
After leaving the bike in the garage for a period time ( 2 days to a week), when I start it, it fires up just fine. Other times, it will turn over hard initially, almost like its not going to start. Sometimes I release the starter at this point and get a "puff: out of the breather and smell a little gas. When I try to start it right after that, it starts fine.
This situation does not seem to depend on temperature.
I tested the battery after leaving it overnight and it still registered in the acceptable rage. 12.6 volts.

could it be timing? compression release valve? Maybe batter?

2018 Road Glide
ABS. Boom Audio
pauld is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 8 (permalink) Old 11-08-2015, 03:42 PM
Life Member
 
Join Date: Jun 2012
Location: Pac NW
Posts: 4,105
Sounds normal for FI, that's low batt range tho, probably does it more after sitting cold, give the FP time to whine
reds4 is offline  
post #3 of 8 (permalink) Old 11-08-2015, 05:18 PM Thread Starter
Member
 
Join Date: Jul 2013
Location: Las Vegas
Posts: 382
Although I did not know it, my SE PRO super tuner can record the volts of my battery. Later today, I will hook it all up, and crank the engine with the spark plug wires removed to see if the cranking volts go below 9volts.

2018 Road Glide
ABS. Boom Audio
pauld is offline  
 
post #4 of 8 (permalink) Old 11-08-2015, 10:02 PM
Member
 
idahointrudr's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Location: Idaho Falls, Idaho
Posts: 542
Quote:
Originally Posted by pauld View Post
Although I did not know it, my SE PRO super tuner can record the volts of my battery. Later today, I will hook it all up, and crank the engine with the spark plug wires removed to see if the cranking volts go below 9volts.
Mine started doing that during my last ride three weeks ago. It was hot and had been riding all day.
I blamed it on bad fuel.
I got the ethanol free stuff at my favorite station and hasn't done it since.......though i have not ridden much. Just around town.

2013 BBP TTS Tuner, Andrews 222 cams. Black Heritage bars, Dragos H Pipe, Madstad shield, Sanchos Wings
idahointrudr is offline  
post #5 of 8 (permalink) Old 11-08-2015, 10:56 PM
Life Member
 
bucketlisthd's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Location: W.MA.
Posts: 1,812
Might have been bad fuel, but doubt it was the ethanol. That's all we have around here. No choice.

'15 Roadglide Special
'87 FXR 100"
'79 Goldwing cafe
bucketlisthd is offline  
post #6 of 8 (permalink) Old 11-09-2015, 12:00 AM
Life Member
 
09Sharknose's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: Fort Bragg, NC
Posts: 2,098
Your compensator is going out. "Intermittent" will gradually become more and more often.


Sent from Motorcycle.com Free App
RGKen likes this.
09Sharknose is offline  
post #7 of 8 (permalink) Old 11-09-2015, 09:08 AM
Life Member
 
Smarty's Avatar
 
Join Date: Apr 2015
Location: Royse City, Texas
Posts: 2,930
Quote:
Originally Posted by pauld View Post
Although I did not know it, my SE PRO super tuner can record the volts of my battery. Later today, I will hook it all up, and crank the engine with the spark plug wires removed to see if the cranking volts go below 9volts.
Be sure and not try and fire your bike with the plug wires removed. If you do, get an old set of plugs and hook the wires to them when you turn the motor over. You can cause significant damage to the ignition systems by doing this.
Smarty is offline  
post #8 of 8 (permalink) Old 11-10-2015, 06:20 AM
Hangaround
 
mechanicalman's Avatar
 
Join Date: Apr 2012
Location: Denver Co
Posts: 69
Make sure the compression releases are enabled. I see that some of the canned maps are ACR disabled. Look in the tuning setup section.

2012 FLTRU, S&S tear drop AC, modified V&H Pro pipe, Andrews 57h Cam, S&S quicky push rods. Kensun 55 W HID headlights. Heat Demons grip heaters.
mechanicalman is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Road Glide Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Crank no start, crank start Sam07 Troubleshooting for Road Glides 10 05-15-2018 09:03 AM
Start-up Question OldSalt Road Glide Specific Discussions 17 01-19-2011 10:05 PM
Start Date NakedSnowman General Off-Topic Discussions 8 01-05-2011 07:03 PM
bike won't start briscoe *General Road Glide Discussions/Pictures 11 11-28-2010 11:25 AM
Bike will not start pte359 Troubleshooting for Road Glides 13 08-19-2010 04:55 PM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome