transmission/clutch help - Road Glide Forums
Engine Related Engine Builds and more for Road Glides

 3Likes
  • 1 Post By Smarty
  • 2 Post By ironmark
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 6 (permalink) Old 02-01-2016, 12:57 PM Thread Starter
Hangaround
 
GroundPounder's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: tn
Posts: 129
transmission/clutch help

installed new frictions and steels, and a new compensator ( barnett scorpion ) as i have done before., only this time the bike will not go in gear ( even with bike off, it rolls as though its in neutral, no matter what gear its in) pull clutch lever, with bike on and i get a rattling noise from primary..... readjusted the clutch and still nothing... any helps greatly appreciated.....

2011 Vivid Black RG Custom, 117ci, Yaffe bars, D D Boarzilla, Alpine PDX F-6, 6.5 Alpine R's up front (4) and 6x9 R's in bags, Paul Jr- Rapture Wheels 23/17, monotubes w/ 1" drop, SMT contrast boards and bag latches, Daymakers. 6* PICKARD TREES, rides like its on rails....I'm through, not spending another dime....
GroundPounder is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 6 (permalink) Old 02-01-2016, 01:20 PM
Life Member
 
Smarty's Avatar
 
Join Date: Apr 2015
Location: Royse City, Texas
Posts: 2,930
Did you readjust the clutch rod after putting the new setup in? You don't have hydraulic, right? IF not, adjust to specs. Loosen the cable up first before adjusting the rod.
Smarty is offline  
post #3 of 6 (permalink) Old 02-01-2016, 01:54 PM Thread Starter
Hangaround
 
GroundPounder's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: tn
Posts: 129
i adjusted it at the rod first, then the cable.....rod slipped out on me, thinking maybe the ball bearings at the ramp fell out...

2011 Vivid Black RG Custom, 117ci, Yaffe bars, D D Boarzilla, Alpine PDX F-6, 6.5 Alpine R's up front (4) and 6x9 R's in bags, Paul Jr- Rapture Wheels 23/17, monotubes w/ 1" drop, SMT contrast boards and bag latches, Daymakers. 6* PICKARD TREES, rides like its on rails....I'm through, not spending another dime....
GroundPounder is offline  
 
post #4 of 6 (permalink) Old 02-01-2016, 05:21 PM
Life Member
 
Smarty's Avatar
 
Join Date: Apr 2015
Location: Royse City, Texas
Posts: 2,930
Quote:
Originally Posted by GroundPounder View Post
i adjusted it at the rod first, then the cable.....rod slipped out on me, thinking maybe the ball bearings at the ramp fell out...
That's probably what happened then. That sucks!
Caveman likes this.
Smarty is offline  
post #5 of 6 (permalink) Old 02-02-2016, 11:39 AM
Life Member
 
ironmark's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 6,528
If the clutch lever has resistance then the ball & ramp is in working order because it is pushing the pressure plate out as needed.
The rattling noise in the primary is a sign that something is wrong so taking off the outer primary cover and doing a inspection is something you should consider.
You could try adjusting the clutch again but make sure to loosen the clutch cable before adjusting the pressure plate screw.
What is weird is that the bike should go in gear without using the clutch when the engine is off, take a close look at the shift linkage and the shifter splines.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
08 FLTR candy red sunglo,with 2015 103 HO, V&H Dresser Duals with Monster Rounds, Power Vision tuner, Willy Shiny Wheels and Forks and a bunch of other stuff.
ironmark is offline  
post #6 of 6 (permalink) Old 02-10-2016, 09:54 PM Thread Starter
Hangaround
 
GroundPounder's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: tn
Posts: 129
Stripped the splines off the front pulley...... Geez.

2011 Vivid Black RG Custom, 117ci, Yaffe bars, D D Boarzilla, Alpine PDX F-6, 6.5 Alpine R's up front (4) and 6x9 R's in bags, Paul Jr- Rapture Wheels 23/17, monotubes w/ 1" drop, SMT contrast boards and bag latches, Daymakers. 6* PICKARD TREES, rides like its on rails....I'm through, not spending another dime....
GroundPounder is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Road Glide Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Changed clutch cable to +6 cable...clutch does not appear to engage backwaterdogs Troubleshooting for Road Glides 4 05-20-2017 09:09 PM
Clutch Wiz vs Burley easy clutch Trak350 *General Road Glide Discussions/Pictures 14 03-11-2014 10:21 AM
Another transmission problem need help on blackbart36350 Troubleshooting for Road Glides 18 09-30-2013 01:48 PM
Transmission service help please!!! jetfixer737 Tech Area 10 08-03-2013 08:28 PM
Rotating noise in clutch/transmission area. Russian Road Glider Troubleshooting for Road Glides 10 08-01-2012 09:11 AM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome