Misfire no codes - Road Glide Forums
Troubleshooting for Road Glides List your Road Glide problems here, and DR. Ruth will answer them.

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 19 (permalink) Old 09-11-2014, 11:06 PM Thread Starter
Hangaround
 
Join Date: Sep 2013
Location: Bay Area
Posts: 156
Misfire no codes

I'm having an intermittent "misfire" or "hiccup" that I can't figure out. I'll be riding down the road and the engine will just sort of cut out for a split second. Seems to happen more under light throttle. There are no codes so I'm a bit lost. Bike has ran fine up until recently 50k and I haven't changed anything. Took it to a dealer while on a trip, they checked fuel pressure and it was good but the bike wasn't acting up then so they couldn't find anything wrong. I've tried new plugs, no change

Things I might try:

Dialectic grease on the TB connector
Checking injector wires for continuity while wiggling them
Replacing 02 sensors?

Any ideas or suggestions? Thanks guys

2012 FLTRX
Sideways is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 19 (permalink) Old 09-12-2014, 12:42 AM
Life Member
 
torqu's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Location: southern Michigan
Posts: 2,610
Have you checked the wires & plugs? I know it sounds to simple. For $6 I would go get some Champion 810 plugs and try that. I have read story's about motor build and guys trying to pin point the issues the motor was giving them just to find out it was the most simplest issue.

Owns " One of those big wheel baggers" you can't ride
torqu is offline  
post #3 of 19 (permalink) Old 09-12-2014, 02:27 AM
Gray Beard
 
lundboy1's Avatar
 
Join Date: Jan 2013
Location: Eastern Idaho
Posts: 1,521
Garage
Quote:
Originally Posted by torqu View Post
Have you checked the wires & plugs? I know it sounds to simple. For $6 I would go get some Champion 810 plugs and try that. I have read story's about motor build and guys trying to pin point the issues the motor was giving them just to find out it was the most simplest issue.

This is textbook troubleshooting right here. Lots of guys always start on the 4th or 5th thing down the line.



Sent from Motorcycle.com Free App

" wishin' my knees were in the breeze!!!"
lundboy1 is offline  
 
post #4 of 19 (permalink) Old 09-12-2014, 07:07 AM Thread Starter
Hangaround
 
Join Date: Sep 2013
Location: Bay Area
Posts: 156
I changed the plugs but have not tested the plug wires. I'll try that after work, thanks

2012 FLTRX
Sideways is offline  
post #5 of 19 (permalink) Old 09-12-2014, 08:05 AM
Life Member
 
torqu's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Location: southern Michigan
Posts: 2,610
No codes stored at all? I just worked on an 08 that was in limp mode and the cause for that one was the TB plug. Cleaned it up and used dialectric grease. Clear the 3 codes that were saved and hasn't had an issue yet. But your not showing any codes. Mmm

Owns " One of those big wheel baggers" you can't ride
torqu is offline  
post #6 of 19 (permalink) Old 09-12-2014, 09:17 AM Thread Starter
Hangaround
 
Join Date: Sep 2013
Location: Bay Area
Posts: 156
Quote:
Originally Posted by torqu View Post
No codes stored at all? I just worked on an 08 that was in limp mode and the cause for that one was the TB plug. Cleaned it up and used dialectric grease. Clear the 3 codes that were saved and hasn't had an issue yet. But your not showing any codes. Mmm
Yeah no codes

2012 FLTRX
Sideways is offline  
post #7 of 19 (permalink) Old 09-12-2014, 09:51 AM
Member
 
RoadGlideGary's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Location: Golden Colorado
Posts: 462
I'd check the plugs, wires and electrical connections one more time. Could be a bad plug with a chip or damage to the porcelain, or a connection that is not tight. A dose of dielectric grease to electrical connections won't hurt. Sometimes the smallest things are the biggest PIA!

08' FLTR - Customized!!! (Check my Albums)
05' SuperGlideCustom - sold
RoadGlideGary is offline  
post #8 of 19 (permalink) Old 09-12-2014, 10:43 AM
Life Member
 
ironmark's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 6,528
You can check the plug wires with a multimeter, if the wires have around 5.5+/- ohms of resistance they are good. There is also the coil plug under the fuel tank make sure it has a good connection and use some dielectric grease on it.
You could have a dirty injector did you try running a little injector cleaner in the fuel??
I wouldn't think it would be the O2 sensors but you can pull them out and clean them with some carb cleaner just to make sure.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
08 FLTR candy red sunglo,with 2015 103 HO, V&H Dresser Duals with Monster Rounds, Power Vision tuner, Willy Shiny Wheels and Forks and a bunch of other stuff.
ironmark is offline  
post #9 of 19 (permalink) Old 09-12-2014, 10:58 AM Thread Starter
Hangaround
 
Join Date: Sep 2013
Location: Bay Area
Posts: 156
Quote:
Originally Posted by ironmark View Post
You can check the plug wires with a multimeter, if the wires have around 5.5+/- ohms of resistance they are good. There is also the coil plug under the fuel tank make sure it has a good connection and use some dielectric grease on it.
You could have a dirty injector did you try running a little injector cleaner in the fuel??
I wouldn't think it would be the O2 sensors but you can pull them out and clean them with some carb cleaner just to make sure.
I tried injector cleaner but it didn't seem to make a difference. I'll start with plug wires and go down the list. Thanks guys

2012 FLTRX
Sideways is offline  
post #10 of 19 (permalink) Old 09-15-2014, 10:25 PM Thread Starter
Hangaround
 
Join Date: Sep 2013
Location: Bay Area
Posts: 156
Checked for codes again today after the bike was really acting up, and got these:

P0118 ET sensor voltage high/open
P0374 CKP sensor sync error.

I suppose I'll just go ahead and replace these sensors and hope for the best.

2012 FLTRX
Sideways is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Road Glide Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
2005 misfire cloud Troubleshooting for Road Glides 15 05-05-2014 09:34 PM
Codes and more codes SmokeyJoe Troubleshooting for Road Glides 3 03-09-2014 01:56 PM
Help please stalls no codes creed Troubleshooting for Road Glides 5 07-22-2012 09:08 PM
Rear Cylinder misfire blkbusa Troubleshooting for Road Glides 10 02-14-2012 03:56 AM
No Cruise, No Brake Lights , engine light and lots of codes DonJulio Troubleshooting for Road Glides 4 07-24-2011 06:02 PM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome