Bumpy Surface Caused Shut Down - Road Glide Forums
Troubleshooting for Road Glides List your Road Glide problems here, and DR. Ruth will answer them.

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 11 (permalink) Old 10-05-2014, 06:13 PM Thread Starter
Hangaround
 
RaiderV-VZ's Avatar
 
Join Date: Nov 2012
Location: Far West Texas
Posts: 103
Bumpy Surface Caused Shut Down

went out for a Sunday ride and after ridding over some railroad tracks the bike was not responding to the throttle. I had to stop and realized the bike had turned off. Still had power, cause it would crank over, but would not start. My fuel pump light does not come on anymore and I can't hear the start indicator. Any ideas before I take it to the shop.
2013 Ultra


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
2013 RGU Midnight Pearl
RaiderV-VZ is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 11 (permalink) Old 10-05-2014, 06:33 PM
Member
 
Join Date: Oct 2009
Location: Eastern Ohio
Posts: 483
Start with the simple check all the fuses and fuel pump relay battery connections
Eagle is offline  
post #3 of 11 (permalink) Old 10-05-2014, 06:40 PM Thread Starter
Hangaround
 
RaiderV-VZ's Avatar
 
Join Date: Nov 2012
Location: Far West Texas
Posts: 103
I checked all the fuses in the fuse box and the battery cables. I'll double check everything again once I get the battery charged again, since I ended up draining it trying to start it back up. Thanks


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
2013 RGU Midnight Pearl
RaiderV-VZ is offline  
 
post #4 of 11 (permalink) Old 10-05-2014, 10:13 PM
Member
 
Join Date: Jun 2013
Location: Southern WV
Posts: 688
Garage
Sounds like the fuel pump shut off. I'd pull the air cleaner and squirt a little fuel behind the throttle plate and see if it will hit off that. If it will, ignition is most likely fine. First thing that comes to mind would be the connector to the fuel pump under the tank console. Had any parts off lately?


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
DuraGlide is offline  
post #5 of 11 (permalink) Old 10-05-2014, 11:02 PM Thread Starter
Hangaround
 
RaiderV-VZ's Avatar
 
Join Date: Nov 2012
Location: Far West Texas
Posts: 103
I checked that connector and it appeared to be connected properly. I haven't seen or heard anything come off. I tried cranking it over again with a charged battery and it is not getting any fuel at all. Thanks for the recommendations.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
2013 RGU Midnight Pearl
RaiderV-VZ is offline  
post #6 of 11 (permalink) Old 10-06-2014, 05:49 AM
Life Member
 
rlaf75's Avatar
 
Join Date: Sep 2011
Location: East Hartford CT
Posts: 7,194
When you turn the ignition switch to on and the run button to run do you hear the fuel pump prime before you hit the start button?

09 Mirage Orange Pearl

Some people just need a high-five. In the head. With a chair
rlaf75 is offline  
post #7 of 11 (permalink) Old 10-06-2014, 09:12 AM
Member
 
fltru103's Avatar
 
Join Date: Jun 2011
Location: south Jersey
Posts: 440
Quote:
Originally Posted by RaiderV-VZ View Post
I checked that connector and it appeared to be connected properly. I haven't seen or heard anything come off. I tried cranking it over again with a charged battery and it is not getting any fuel at all. Thanks for the recommendations.
It's 2013, it still must be under warranty.
Call and have them pick it up. If it doesn't run they will cover the tow and find the problem.

in my garage now...
2007 Dyna Screamin Eagle ... SOLD !
2011 RGU Merlot SunGlo
fltru103 is offline  
post #8 of 11 (permalink) Old 10-06-2014, 03:34 PM Thread Starter
Hangaround
 
RaiderV-VZ's Avatar
 
Join Date: Nov 2012
Location: Far West Texas
Posts: 103
rlaf75- No, I did not hear the fuel pump prime nor did the engine light come on. This morning I checked again to see if it would start and it started right up...fuel pump prime on and engine light on. I tried it several times and it started right up. I decided to take it off the trailer and put it back in the garage and wouldn't you know it, it did not start. No fuel pump prime and no engine light again. I'm gonna have to take it in or have it picked up. It is under warranty still, but was hoping it was something simple and wouldn't have to take it in to the dealership and have it sit there for days.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
2013 RGU Midnight Pearl
RaiderV-VZ is offline  
post #9 of 11 (permalink) Old 10-06-2014, 03:35 PM Thread Starter
Hangaround
 
RaiderV-VZ's Avatar
 
Join Date: Nov 2012
Location: Far West Texas
Posts: 103
Quote:
Originally Posted by fltru103 View Post
It's 2013, it still must be under warranty.
Call and have them pick it up. If it doesn't run they will cover the tow and find the problem.
I was hoping I didn't have to.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
2013 RGU Midnight Pearl
RaiderV-VZ is offline  
post #10 of 11 (permalink) Old 10-06-2014, 06:09 PM
Life Member
 
Big_gary's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: GA.
Posts: 8,133
Garage
Check the ecm plug under the seat ?

2010 FLTRX , Stage 1, 13" Madstad, Mono tubes, SuperShox, Heritage style bars. Alpine CDE-HD149BT,Soundstream Picasso Nano Series PN4.520 , 5X7 and 6.5 Infinity Kappa speakers
If I have to explain ,you wouldn't under stand anyway.
Big_gary is online now  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Road Glide Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Rear cylinder shut down Citykid *General Road Glide Discussions/Pictures 11 09-09-2012 09:30 PM
Does the ECM shut down the bike when too hot? jcanrun *General Road Glide Discussions/Pictures 3 07-13-2011 11:11 PM
2007 Cylinder shut down Devilhog *General Road Glide Discussions/Pictures 13 07-02-2011 09:26 AM
Electronic shut down on trip skipperfltr *General Road Glide Discussions/Pictures 16 06-16-2011 01:50 AM
2010 cylinder shut down BillyBob *General Road Glide Discussions/Pictures 45 07-07-2010 10:37 AM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome