Dead Battery? - Road Glide Forums
Troubleshooting for Road Glides List your Road Glide problems here, and DR. Ruth will answer them.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 7 (permalink) Old 07-13-2015, 09:58 PM Thread Starter
Grey beard
 
Join Date: Apr 2013
Location: CT
Posts: 833
Dead Battery?

Was out riding and my check engin and battery lights came on. Bike was running fine. I was 2.5 hrs from home so started back. Night,pitch black here in the CT countryside. Lights started to fade looked at voltage indicator and it was below 10. After about 1/2 hr lights real dim and about 2 mi from home. Called wifey to come so I could follow her home. While waiting all lights except gauge lights went out. Speedo and tach not operating. Had a head lamp and a small flashlight in my mouth and started to follow gorgeous wife home. Lost power could only go 10ish mph.
Got home without getting ran over or running off road. Quiet area.
Charging bike now and lights come on.
Is it just in need off new battery?
2013 FLTRX 28k miles. Daymakers plasma rods cd clusters front and back.

Last edited by BigWaterJim; 07-13-2015 at 10:02 PM.
BigWaterJim is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 7 (permalink) Old 07-13-2015, 10:08 PM Thread Starter
Grey beard
 
Join Date: Apr 2013
Location: CT
Posts: 833
Ok saw the post in the forum about the VR and Stator. Looks like a trip to the dealer is on the agenda for tommorow. How much does replacing one cost?
BigWaterJim is offline  
post #3 of 7 (permalink) Old 07-13-2015, 10:23 PM
Member
 
Bandman's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Location: Saint Peters, Mo
Posts: 330
Garage
With the esp, $50. Without, I'm not sure. Good luck
Bandman is offline  
 
post #4 of 7 (permalink) Old 07-14-2015, 10:13 AM Thread Starter
Grey beard
 
Join Date: Apr 2013
Location: CT
Posts: 833
Charged bike over night and road to dealer this am. Voltage never got to 12 and dropped down to 8 on the 35 min ride. Will let you guys know what they say.
BigWaterJim is offline  
post #5 of 7 (permalink) Old 07-14-2015, 10:49 AM
Administrator
 
JacktheBagger's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: Bama
Posts: 9,567
Garage
if its the stator or VR , look out , my ESP was fifty smacks but my invoice shows it would have been about four hundred dollars

JtB

So Many Highways So Little Time
2011 Ultra
JacktheBagger is online now  
post #6 of 7 (permalink) Old 07-14-2015, 11:02 AM
Life Member
 
ironmark's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 6,528
Sounds like the stator is going out. When the stator starts to go bad it will show a higher voltage when the stator is cold but as the stator warms up the voltage will drop.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
08 FLTR candy red sunglo,with 2015 103 HO, V&H Dresser Duals with Monster Rounds, Power Vision tuner, Willy Shiny Wheels and Forks and a bunch of other stuff.
ironmark is offline  
post #7 of 7 (permalink) Old 07-17-2015, 03:35 AM Thread Starter
Grey beard
 
Join Date: Apr 2013
Location: CT
Posts: 833
It was the voltage regulator, $238. Back on the road.
BigWaterJim is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Road Glide Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Battery going dead LittleMoe Troubleshooting for Road Glides 8 05-23-2015 10:33 AM
Battery dead after amp install infernomd Audio 12 09-04-2013 03:08 PM
Dead fob battery bambamortiz Tech Area 20 05-30-2013 10:42 PM
Consequences of long dead battery? carcass *General Road Glide Discussions/Pictures 7 01-08-2013 09:48 PM
Now battery is dead a month after installing J&M amp DED HD Audio 4 06-30-2011 02:28 PM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome