Hoply crap I need help - Road Glide Forums
Troubleshooting for Road Glides List your Road Glide problems here, and DR. Ruth will answer them.

 1Likes
  • 1 Post By 423springer
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 8 (permalink) Old 11-23-2015, 02:51 PM Thread Starter
Hangaround
 
423springer's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Location: Altamonte Springs, Fl
Posts: 128
Hoply crap I need help

Here is a list of the current symptoms of my '12 FLTRX; sppedo passes the WOW test but, speedp not working, trip reset odo not counting, turn signals don't self cancel, 6th gear indicator inop, feels like its running on only front cylinder and it wants to stall at traffic lights. all this after a very short period of time. shut the thing off and it will restart and idle normally until it gets just a little warm, five to ten minutes tops. Can someone point me in the right direction or do I need to buy an Evo?
Biglou likes this.

2012 Vivid Black FLTRX,Ultra Tour Pack Rinehart True Duals, SE Heavy Breather, 19/18 Contrast Chrome Agitators
2000 FXSTS
423springer is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 8 (permalink) Old 11-23-2015, 05:57 PM
Administrator
 
calgaryglide's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Location: Calgary Alberta Canada
Posts: 1,764
Garage
ECM/moisture problems

Sounds like an ECM/moisture problem to me. Check your connections. Do you have a tuner or programmer on the bike?

#1. Your ECM could be failing. I have seen it happen with the speedo and tach during very hot weather as well.

#2. Excessive Moisture. Happened to my buddies UC when we were on our way back from SW in Texas this summer. Lost his speedo and cruise control temporarily. We had experienced some bad downpours, possibly moisture related in your connections in the speedo/tach housing as well. Use WD-40 to spray on the connections when you first gently take them apart. Let them dry completely then re-assemble.

Calgaryglide


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

2019 FLTRU, Tyggr
2016 FLTRU, Ruby, moved on to a new owner
2012 Road King Police, rain bike/teaching aid/will only go in circles
2011 Suzuki WeeStrom, Great Pumpkin, gravel rider.
2008 FLTRI, Miss Louise, moved on to greener pastures
calgaryglide is online now  
post #3 of 8 (permalink) Old 11-23-2015, 06:13 PM
Life Member
 
smitty901's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Location: Southeast Wisconsin
Posts: 2,671
More info is needed.
How long have you owned it?
Who worked on it
What did they do.
Did you power wash it
How many miles on it


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
smitty901 is offline  
 
post #4 of 8 (permalink) Old 11-30-2015, 01:39 PM Thread Starter
Hangaround
 
423springer's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Location: Altamonte Springs, Fl
Posts: 128
Owned it since new, I recently replaced the stator and voltage regulator, it has about 17K miles on it and absolutely no pressure washing

2012 Vivid Black FLTRX,Ultra Tour Pack Rinehart True Duals, SE Heavy Breather, 19/18 Contrast Chrome Agitators
2000 FXSTS
423springer is offline  
post #5 of 8 (permalink) Old 11-30-2015, 04:14 PM
Life Member
 
ironmark's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 6,528
Could be a ECM problem. If you have a aftermarket EFI tuner take it off and see if there is any change.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
08 FLTR candy red sunglo,with 2015 103 HO, V&H Dresser Duals with Monster Rounds, Power Vision tuner, Willy Shiny Wheels and Forks and a bunch of other stuff.
ironmark is offline  
post #6 of 8 (permalink) Old 01-17-2016, 12:55 AM
Hangaround
 
Join Date: Jan 2011
Location: Norcal
Posts: 96
Could be the speed sensor. It's in the top of the trans, under the starter. Sometimes they get metal from the trans on it (It's magnetic)
and sometimes they just fail. I have bikes run rough and not idle, as well as have no speedo when they fail.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
rc_chico is offline  
post #7 of 8 (permalink) Old 01-17-2016, 08:33 AM
Member
 
RD-GLIDER's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Location: Brooksville Fl.
Posts: 624
+1 on the speed sensor. I had very mostly the same symptoms. All good other than 6th gear indicator,hell it won't even shift into sixth.
RD-GLIDER is offline  
post #8 of 8 (permalink) Old 07-13-2016, 09:11 PM
Newbie
 
Join Date: Oct 2015
Location: Mt. Ulla NC
Posts: 36
Garage
I had similar symptoms recently on my 12fltrx and my fuel tuner wire to ground (-) terminal was severed , plus I had car washed it. I totally reset my ecm after pulling tuner and chasing what I thought were electrical issues....everything works great now after the rest.
On the plus side I got very good at pulling and installing the faring, and I found ts wires that were seriously getting thin on insulation from rubbing the bullet chrome inside housing. I prob took handle bar switch housing apart 5 times looking for bare wires..lol, I hope you get it resolved soon bc that shit drove me nuts!!
BUMSTEAD is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Road Glide Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
08 Fltr Running like crap again.....help! skipperfltr Troubleshooting for Road Glides 10 10-02-2011 05:05 PM
Crap Luck with my "NEW" Cee Baileys shield... Ma$$hole Windshields 22 08-01-2011 10:32 AM
How much crap can happen to you in 5 days.(long) Osuno77 General Off-Topic Discussions 23 04-04-2011 03:32 PM
just went to the staeler and holy crap JacktheBagger *General Road Glide Discussions/Pictures 3 07-31-2010 08:47 PM
Beutiful Day turn into crap pte359 *General Road Glide Discussions/Pictures 2 11-15-2009 05:48 PM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome