Stalling out issues - Road Glide Forums
Troubleshooting for Road Glides List your Road Glide problems here, and DR. Ruth will answer them.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 3 (permalink) Old 02-02-2017, 07:23 PM Thread Starter
Newbie
 
Join Date: Feb 2017
Posts: 1
Stalling out issues

I own a 2013 cvo roadglide. Have a love hate relationship with this ride. Frome day one we had problems with stereo and never has been 100 percent solved. The status is its working as designed is what factory says so tryong to figure wich way to go to get a good reception or a way to opt out to a radio more superior.
Our biggest worry is the stalling out issue that I have had since its been new. Currently 9000 miles on bike. We can not duplicate it at the dealer with the service tech. Seems to stall when it damn well feels like it. Pulling in somewhere or taking off from a stop light. Heat does not seem to play a factor as its happened when riding in the 40 degree range.
I have delayed putting some personal touches on it like ape bars. Yes am wanting 17" bars as I am 6'1 and seem to always lean forward with a sore back. Have not touched the exhaust and want to so bad. Was leaning torwards Tail Gunner but after getting a quote for the entire package including ceramic headers and dyno tuning at around $2500.00 my wife squeezed my nuts. Any input onto a good sound plus keeping with the overall look ?
buttshot101 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 (permalink) Old 11-03-2017, 02:47 PM
Newbie
 
Biker Bill's Avatar
 
Join Date: Sep 2015
Posts: 6
I bet you it's a bad computer. I had one on my 08 give me hell trying to figure out why it lugged while taking off. There were no warning lights and the dyno tuner couldn't even tell it was bad. It was finally diagnosed by swapping computers with another bike.
Biker Bill is offline  
post #3 of 3 (permalink) Old 11-03-2017, 04:11 PM
Administrator
 
calgaryglide's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Location: Calgary Alberta Canada
Posts: 1,761
Garage
Getting any fault codes?

Sounds like it might be a faulty engine temp sensor. Found behind the horn. These sensors have been known to fail and cause the exact symptoms you describe.

Cheap unit to replace compared to a stock ECM unit. Not sure of your warranty or Extended Service Plan situation but this is an easy part to buy/replace to see if it rectifies the problem. IF still under warranty or ESP might have the dealer try the ECM swap if the temp sensor replacement doesn't cure the issue.



Calgaryglide
calgaryglide is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Road Glide Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Engine Stalling connector ECM/Fuel Management systems 19 10-06-2018 06:36 PM
Stalling problem Lou Steel Troubleshooting for Road Glides 24 11-08-2015 11:48 AM
Need Advise- Stalling and Hesitating BDMastiff Troubleshooting for Road Glides 10 09-19-2010 07:20 PM
2000 Screaming Eagle Stalling Skycop26 Troubleshooting for Road Glides 0 09-13-2010 05:46 AM
07 stalling problem watchdog Troubleshooting for Road Glides 3 07-07-2010 10:37 AM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome