2012 Cruise Control intermittant? - Road Glide Forums
Troubleshooting for Road Glides List your Road Glide problems here, and DR. Ruth will answer them.

 1Likes
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 11 (permalink) Old 05-08-2017, 01:53 PM Thread Starter
Hangaround
 
Jimbosan's Avatar
 
Join Date: Jan 2017
Location: Inverness, Florida
Posts: 56
Garage
Question 2012 Cruise Control intermittant?

Need a little help.......

My cruise control won't hold for more than 1 mile at any given time.
Flip the switch and red light comes on, set the speed with the thumb button and green light shows up on gauges.
1 mile later, it just releases. Red light stays on, no codes and light on gauges turns amber.
I can reset it again and it does the same thing........
Any ideas?


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Ride it like you stole it! Just watch out for the evil monkey!
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Jimbosan is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 11 (permalink) Old 05-08-2017, 02:35 PM
Prospect
 
PanWhenUCan's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Location: Central Iowa
Posts: 248
check that your brake lights are not flickering
if you have had your handlebars off it is possible that the switch is not quite seated correctly and sending a brake light signal shutting down the cruise
ironmark likes this.
PanWhenUCan is offline  
post #3 of 11 (permalink) Old 05-08-2017, 02:39 PM
Prospect
 
PanWhenUCan's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Location: Central Iowa
Posts: 248
check that your brake lights are not flickering
if you have had your handlebars off it is possible that the switch is not quite seated correctly and sending a brake light signal shutting down the cruise
if you hit a bump it can shut down, also is your front brake pulls back to the grip it can cause the same problem
PanWhenUCan is offline  
 
post #4 of 11 (permalink) Old 05-08-2017, 02:42 PM
Life Member
 
DED HD's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Location: Iowa City
Posts: 4,022
... and if it is brake switch related, have you had the Brake Light Switch recall performed on your bike?

'10 Red Custom:
check out my build thread for pix and mods
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
DED HD is offline  
post #5 of 11 (permalink) Old 05-08-2017, 03:16 PM Thread Starter
Hangaround
 
Jimbosan's Avatar
 
Join Date: Jan 2017
Location: Inverness, Florida
Posts: 56
Garage
No, I haven't had the brake switch recall done yet. Should I have that done first, then start the other troubleshooting?


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Ride it like you stole it! Just watch out for the evil monkey!
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Jimbosan is offline  
post #6 of 11 (permalink) Old 07-15-2017, 08:56 PM
Newbie
 
RoadRider's Avatar
 
Join Date: May 2016
Location: Calgary, Alberta, Canada
Posts: 12
Found link that indicates a bad clutch safety switch

https://www.hdforums.com/forum/new-r...indicator.html

I had a problem last year when my cruise would kick out and the gear indicator would drop out and come back on while riding. It just happened again... so I'm taking it to be repaired this week. I'll update when I have a solution.
RoadRider is offline  
post #7 of 11 (permalink) Old 07-17-2017, 10:40 AM
Life Member
 
Shrug's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Wills Point, Texas
Posts: 2,218
Garage
I struggled with that too and it turned out to be the front brake lever not engaging the button switch. I inserted a tiny screw into the back of the lever; problem solved.



To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Shrug - Scott Wilson
2010 FLTRX "Hester 2.0" -
Blue Knights Texas Chapter XLVI
Shrug is offline  
post #8 of 11 (permalink) Old 07-17-2017, 12:34 PM
Life Member
 
Bandit 7's Avatar
 
Join Date: Jul 2012
Location: Fredericksburg, VA via KY
Posts: 1,894
Garage
I had the same problem a while back. My problem was the cruise switch, replaced the switch problem fixed.

Quote:
Originally Posted by Jimbosan View Post
Need a little help.......

My cruise control won't hold for more than 1 mile at any given time.
Flip the switch and red light comes on, set the speed with the thumb button and green light shows up on gauges.
1 mile later, it just releases. Red light stays on, no codes and light on gauges turns amber.
I can reset it again and it does the same thing........
Any ideas?


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

Old Paratroopers Never Die We Go To Hell And Regroup!!
Bandit 7 is offline  
post #9 of 11 (permalink) Old 08-13-2017, 12:39 AM
Newbie
 
Join Date: Mar 2016
Posts: 3
If you have ABS brakes, have the brake fluid checked for water. Had the same problem with my 2013 RGU. Had service done on bike and they found water in the brake fluid. Flushed brake lines and have not had the problem since.
dcphill is offline  
post #10 of 11 (permalink) Old 10-03-2017, 09:31 AM
Newbie
 
Join Date: Oct 2017
Location: Raleigh, NC
Posts: 3
clutch switch failing

I had the same thing happen when I was traveling across Canada...clutch switch was going out, easy replacement and it has worked since.
mcneiljp is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Road Glide Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
2012 Road Glide Cruise Control issues Blademn Controls & Handlebars 3 08-11-2017 08:43 AM
Hawg wired, no bass and display intermittant ironmike666 Audio 4 08-04-2015 09:52 AM
Ground studs/Intermittant charging issue thedrill Engine Related 3 07-17-2014 06:54 PM
intermittant power locks pandrews1 Troubleshooting for Road Glides 9 06-08-2014 10:55 AM
red cruise light, no cruise piggs Troubleshooting for Road Glides 1 05-08-2014 05:47 PM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome