Fuel spray - Road Glide Forums
Troubleshooting for Road Glides List your Road Glide problems here, and DR. Ruth will answer them.

 11Likes
  • 8 Post By snarley53
  • 2 Post By Stoic Joker
  • 1 Post By Otter56
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 9 (permalink) Old 04-11-2019, 12:28 PM Thread Starter
Newbie
 
Join Date: Sep 2016
Posts: 8
Fuel spray

I recently changed out the pump, filter, regulator, and all hoses, and that is when this started. When I first turn on the ignition I get the priming sound, then it goes quiet. Soon as I start the bike I get the spraying sound, but it goes away once the tank is down to about 3/4 full; not sure if it actually stops spraying or what, but I hear no spray sounds.
I was reading that this could be normal discharge from the regulator? I are confused.

The bike is a 2011 FLTRX and runs great, starts easy, no surging, no popping.

Any suggestions are appreciated.
Otter56 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 9 (permalink) Old 04-11-2019, 01:22 PM
Member
 
snarley53's Avatar
 
Join Date: Mar 2013
Location: galveston co. texas
Posts: 617
Garage
you need louder pipes, then you won't worry about little sounds.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

2011 roadglide ultra.2000 93" s&s rigid panhead,
40 ford rat rod pickup
snarley53 is offline  
post #3 of 9 (permalink) Old 04-11-2019, 01:46 PM
Member
 
Stoic Joker's Avatar
 
Join Date: Feb 2016
Posts: 660
If I had to guess - which I do... - I'd say the "spraying sound" is the fuel coming out of the bypass that is hitting the fuel in the tank when it's full, and the side of the tank (much quieter) when the level goes down a bit. Kinda like peeing in a urinal is quieter than peeing into the water in a toilet..





...And you totally need louder pipes.
snarley53 and Otter56 like this.

Scarlet Red 2010 Road Glide Custom named Trixie - She's a flashy little minx..
Basic black 1981 Tour Glide Classic named Alice - She's a sleeper project.
Stoic Joker is offline  
 
post #4 of 9 (permalink) Old 04-11-2019, 02:45 PM Thread Starter
Newbie
 
Join Date: Sep 2016
Posts: 8
Louder pipes!!! I forgot about that...I keep thinking these problems are something majorly wrong...doh!
snarley53 likes this.
Otter56 is offline  
post #5 of 9 (permalink) Old 04-11-2019, 03:29 PM Thread Starter
Newbie
 
Join Date: Sep 2016
Posts: 8
What I don't get is why it only sprays when the engine is running? You would think that if there was a leak somewhere it would spray whenever the pump is on, since there is no way the system knows the engine is running...there I go thinking hard stuff again.
Otter56 is offline  
post #6 of 9 (permalink) Old 04-11-2019, 04:04 PM
Life Member
 
BH#103's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Location: Illinois
Posts: 1,824
Post a video with sound.

2019 Silver Flux/Black Fuse FLTRU
"SLIVER"
BH#103 is offline  
post #7 of 9 (permalink) Old 04-11-2019, 08:18 PM Thread Starter
Newbie
 
Join Date: Sep 2016
Posts: 8
Thanks for they replies guys - yes, I think it is discharge from the regulator. I opened up the lid and watched it as I turned the ignition on and it did spray out of the bottom of the regulator, so makes sense that the sound is from that. I am gonna try a different regulator next as this is a new one and the noise wasn't there before and maybe this one is gooned up.

I am having trouble getting me phone to recored audio, so can't post that yet, will do if this doesn't clear up.


Otter
Otter56 is offline  
post #8 of 9 (permalink) Old 07-18-2019, 07:32 AM
Newbie
 
Join Date: Apr 2018
Posts: 15
When I fill with fuel it does same I just quit worrying about it
post #9 of 9 (permalink) Old 07-18-2019, 02:41 PM
Life Member
 
Bleachey's Avatar
 
Join Date: Mar 2014
Location: Southside of Indianapolis
Posts: 1,588
Garage
I just pulled apart and put back together my fuel system 3 times (when I didn't need to, it was another problem).

Anyway, One of the times I noticed the small o-ring stayed in the plastic housing when I pulled the regulator out, plus I had the screen/bir or-ring and that stuff in the wrong order. You might want to double check to see if everything is there, not too much is there, and that they are out together in the right order, but then again never forget I am an idiot and other people might not have that problem.

I was also told to make sure the hose on the right side of the tank was snapped into the holder and positioned so the end was down towards the front of the tank.

I spent way too much time inside the tank.

2011 Road Glide Ultra
Bleachey is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Road Glide Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Filler Neck? Deadstroke *General Road Glide Discussions/Pictures 17 04-06-2014 03:10 PM
*New* $199 Fuel Moto Micro Tuner by Dynojet fuelmoto Fuel Moto 8 02-13-2014 12:19 PM
Fuel Moto Micro EFI Tuner install and review Garemlin ECM/Fuel Management systems 21 06-28-2013 04:50 PM
Fuel filter shell recall - theres still a problem Sincecrazy *General Road Glide Discussions/Pictures 2 07-04-2011 11:30 AM
Annoying Fuel Spray Timinfla2 *General Road Glide Discussions/Pictures 43 05-14-2011 12:56 PM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome