Engine stops while riding - Road Glide Forums
Troubleshooting for Road Glides List your Road Glide problems here, and DR. Ruth will answer them.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 6 (permalink) Old 07-12-2011, 04:31 PM Thread Starter
Newbie
 
Join Date: Aug 2010
Location: Texas
Posts: 3
Unhappy Engine stops while riding

Hi everyone

I was wondering if any of you has ever experienced this: I rode the bike last Saturday for about 30 miles. Everything is running fine. I was caught in some very light rain when all of the sudden the engine stopped, all electrical was gone (no turn signal, no hazards). I coasted to the shoulder and stopped the bike. After putting the ignotion to off and turned the engine switch to off and turned all back on and the bike started right up and I did ride home. This was on a Freeway. Have to admit that I got a little nervous there for a moment. Has anyone ever experienced that? What could it be? I am thinking that the ignition switch may have not been fully in the "on position" and the vibration may have slipped it far enough over that it lost contact, but I am not sure.

Any guidance is appreciated.

Sincerely,
Mike a.k.a. Germanglide

Germanglide

2003 Road Glide Anniversary Edition
Thunderheader Exhaust
Branch O'Keefe Cylinder Heads
Arlen Ness "Big Sucker" Air Cleaner
Tourpak
Germanglide is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 6 (permalink) Old 07-12-2011, 04:55 PM
Member
 
Join Date: Oct 2009
Location: Eastern Ohio
Posts: 483
since you lost everything it could have been the main breaker they are known to go bad with age you should be able to get a replacement at any auto parts store reasonable .

Eagle
Eagle is offline  
post #3 of 6 (permalink) Old 07-12-2011, 07:42 PM
Member
 
cestaro's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 619
Thumbs up

check your battery terminals
cestaro is offline  
 
post #4 of 6 (permalink) Old 07-13-2011, 03:09 AM
Hangaround
 
Join Date: Jun 2011
Location: Louisiana
Posts: 76
This is my experience

Quote:
Originally Posted by Eagle View Post
since you lost everything it could have been the main breaker they are known to go bad with age you should be able to get a replacement at any auto parts store reasonable .

Eagle
I believe it was 2008 on the freeway (I-10) coming home from Houston, the same thing happend to me several times on a 2000 Softail. I will say the first time it happened I was a tad nervous too.
Changed out the main breaker & it never happened again. I can't say this is your issue, but it sounds similar.
craigp95 is offline  
post #5 of 6 (permalink) Old 07-13-2011, 07:38 AM
Member
 
EdY39's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Location: Kokomo, MS
Posts: 505
More than one possibility:

1. Main breaker as already mentioned.

2. Loose battery cables.

3. Ignition switch going bad.

4. Terminal end on main power wire running from main breaker to front of bike is heating up. This is very common.

5. Loose connection somewhere or wire that has rubbed thru on metal somewhere.

Ed
2002 RoadGlide
DPCM, USN (Retired)
EdY39 is offline  
post #6 of 6 (permalink) Old 07-13-2011, 01:30 PM Thread Starter
Newbie
 
Join Date: Aug 2010
Location: Texas
Posts: 3
Thank you all. I will be in the garage on the weekend trying to figure this out and fix it.

CraigP95, I was on the Hardy Toll Road. Fortunately that is not quite as exciting as breaking down on I-10... :-)

Germanglide

2003 Road Glide Anniversary Edition
Thunderheader Exhaust
Branch O'Keefe Cylinder Heads
Arlen Ness "Big Sucker" Air Cleaner
Tourpak
Germanglide is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Road Glide Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Something happened to my engine while riding back today edimean22 *General Road Glide Discussions/Pictures 28 05-20-2018 12:27 AM
Concealed Carry while riding Brando General Off-Topic Discussions 122 03-15-2015 09:31 AM
2003 Engine Shuts Off While Riding EZ GLIDER *General Road Glide Discussions/Pictures 14 06-13-2013 06:35 PM
Texting while Riding SmokinToad Videos 11 09-11-2011 07:30 PM
Cooking food while riding? gbourdon General Off-Topic Discussions 10 08-13-2011 06:10 PM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome