A few questions regarding SE Tuner, and other issues. - Road Glide Forums
Troubleshooting for Road Glides List your Road Glide problems here, and DR. Ruth will answer them.

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 11 (permalink) Old 07-29-2011, 07:03 PM Thread Starter
Newbie
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 23
A few questions regarding SE Tuner, and other issues.

Here's what I got, 2011 RGU SE airfilter(open) and FatKatz silp-ons and SE Tuner.
The other day while riding to work about 80mph with the cruise on the cruise kicked off and would not resume, thou the throttle worked fine. Shut the cruise off and tryed again, work for about a minute and kicked off again.
After I noticed engine light on, every thing seemed fine with exception of the cruise.
When I got home I ran a code scan (thanks IronMark) found Cruise limits high, both EGO sensors rich and non-responding. The cruse I believe is a faulty switch, but my question is the EGO sensors. Could or would the SE tuner disable the EGO sensors when used to tune for changes?
The bike is going in to have this checked being it's still under warranty, I would just like some backup info on these issues. Thanks for any input.
Butch is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 11 (permalink) Old 07-30-2011, 10:25 AM
Life Member
 
ironmark's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 6,528
Exactly what is your codes, what do you mean by EGO sensors? Could you mean o2 sensors or ECU, ECM. If your bikes ECM recognizes a code that is related to the function of the engine it will shut down the cruise option on the bike, it is one of the many ways that the ECM will do to protect the engine. I would not think that it would be in the cruise control switches and controls. It may be a 1 time only occurrence. Did you try to clear the codes to see what happens? If you clear the codes and you ride the bike and no codes come back & everything works fine then it may have been a minor grounding problem, if the codes reappear then you have a issue that should be taken care of by a HD tech because the bike is still under warranty.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
08 FLTR candy red sunglo,with 2015 103 HO, V&H Dresser Duals with Monster Rounds, Power Vision tuner, Willy Shiny Wheels and Forks and a bunch of other stuff.
ironmark is offline  
post #3 of 11 (permalink) Old 07-30-2011, 01:01 PM
Life Member
 
HD_Shock's Avatar
 
Join Date: Aug 2010
Location: Oklahoma - the windy part
Posts: 1,851
The cruise switch (in the handlebar) has been known to be problematic in newer bikes. Mine went out at 1000 mi. Switch replaced and no trouble since.

Here's a thread that touches on it. https://www.roadglide.org/showthread.php?t=4763

-phil

2011 FLTRX 103


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

VH Dresser Duals | Klock Werks SS | HD Ventilator | Power Vision | Santees 11in Apes | CB SSC Euro 15in

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
HD_Shock is offline  
 
post #4 of 11 (permalink) Old 07-30-2011, 08:39 PM Thread Starter
Newbie
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 23
EGO= exhaust gas oxygen sensor or o2 sensor.
The codes PO132,134,152,154, and PO577.
I,ll clear the codes and see what happens and report back with what I find.
Thanks for the reply's
Butch is offline  
post #5 of 11 (permalink) Old 07-30-2011, 10:09 PM
Life Member
 
ironmark's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 6,528
Sounds like the front & rear o2 sensors are reading a rich A/F mixture or they are not functioning properly. It may be a result of the o2 heaters not functioning properly. Make sure the plugs going to the o2 sensors are making a good connection.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
08 FLTR candy red sunglo,with 2015 103 HO, V&H Dresser Duals with Monster Rounds, Power Vision tuner, Willy Shiny Wheels and Forks and a bunch of other stuff.
ironmark is offline  
post #6 of 11 (permalink) Old 09-17-2011, 06:37 PM Thread Starter
Newbie
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 23
Ok after got the bike back from the dealer, they check the codes, and cleaned the pcm connection and 02 sensors connection and a reflash, everything seems ok.
Guess I should keep contact cleaner on hand.

Thanks for the input guys.
Butch is offline  
post #7 of 11 (permalink) Old 09-18-2011, 09:48 AM
Life Member
 
ironmark's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 6,528
Also the cruise on my bike won't set over 80mph, I am not sure but I heard that HD change the upper limit on the cruise on the newer models.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
08 FLTR candy red sunglo,with 2015 103 HO, V&H Dresser Duals with Monster Rounds, Power Vision tuner, Willy Shiny Wheels and Forks and a bunch of other stuff.
ironmark is offline  
post #8 of 11 (permalink) Old 09-18-2011, 11:47 AM
Life Member
 
Radioactive's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Location: West Virginia
Posts: 3,797
Mine is a 2010 with a race tuner and I've had it set at at over 90mph before. Maybe with the 2011's and later?

Be careful, STUPID doesn’t care what direction it comes at you from!!!


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Radioactive is offline  
post #9 of 11 (permalink) Old 09-18-2011, 11:55 AM
Life Member
 
HD_Shock's Avatar
 
Join Date: Aug 2010
Location: Oklahoma - the windy part
Posts: 1,851
Max cruise on my 2011 is 90 mph - any higher and you're on your own.

-phil

2011 FLTRX 103


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

VH Dresser Duals | Klock Werks SS | HD Ventilator | Power Vision | Santees 11in Apes | CB SSC Euro 15in

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
HD_Shock is offline  
post #10 of 11 (permalink) Old 09-18-2011, 12:15 PM
Member
 
BlackBetty11's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Location: Cordova, IL
Posts: 753
Imo anything over 90mph on Cruise is insane anyhow. But I also had some issues with mine. But I noticed that the problem started after I put other bars on the Bike.


Sent from my iPhone using Tapatalk

2011 FLTRU103Cali
2006 XL1200C
If only my job would understand that I have other things to do!!!
H.O.G. First International Free Chapter
Green Knights Chapter 27
BlackBetty11 is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Road Glide Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Installed of SE 254 cams & other SE parts Hillglide Engine Related 2 04-23-2017 12:52 PM
Vance & Hines Power Duals, SE Pro Tuner, SE Heavy Breather, OEM (stock) mufflers Methos1979 Intake and Exhaust 7 06-20-2015 08:40 PM
Jensen HD1BT won't hold clock setting and other issues? chevjerico Audio 10 02-16-2015 08:02 AM
SE tuner and Power Vision tuner question bigshaqa *General Road Glide Discussions/Pictures 8 01-11-2015 10:35 PM
HD Super Tuner vs HD SE Street Perf Tuner mhud3780 ECM/Fuel Management systems 1 02-18-2013 11:00 AM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome