Low Voltage Error Message - Road Glide Forums
Do-IT-Yourself For all those Do-it-yourself ideas that will save you some bucks

 3Likes
  • 1 Post By crazy4ink
  • 1 Post By Bruce00
  • 1 Post By crazy4ink
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 8 (permalink) Old 01-26-2017, 03:54 PM Thread Starter
Newbie
 
Join Date: Aug 2014
Location: Everett WA
Posts: 3
Low Voltage Error Message

I got my bike back from the shop after installing Tire Shredder. They let the battery run down apparently and I now have an error message:

V INERR

In the odometer display. Also have steady ABS lite on. I charged the battery and voltage looks good under load, so why does message not clear? Anyone have this issue before?

I tried to lock the back tire while riding and ABS kicked in so it is still active.

Thanks
Cap'n Pete
Cap'n Pete is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 8 (permalink) Old 01-27-2017, 07:21 AM
Life Member
 
ironmark's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 6,520
Take it back to the shop that did the work and have them clear the DTC's and see if the DTC's come back.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
08 FLTR candy red sunglo,with 2015 103 HO, V&H Dresser Duals with Monster Rounds, Power Vision tuner, Willy Shiny Wheels and Forks and a bunch of other stuff.
ironmark is offline  
post #3 of 8 (permalink) Old 01-27-2017, 06:51 PM
Newbie
 
Join Date: Dec 2014
Posts: 31
i think thats vin error

of its a Rushmore bike they ECU and odometer are linked..... if they swapped the eco it will cause the VINERR


Just replaced my Gauges on my 2015 and was warned of this issue.


hopefully that helps good luck resolving your problems
wiretie44 is offline  
 
post #4 of 8 (permalink) Old 12-18-2018, 07:53 PM
Grey beard
 
Bruce00's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Location: Dirty Jersey
Posts: 1,031
Garage
Well......I came across this, as I was searching because I have the V INERR code showing up on the first start on a cold motor. I was hoping the V is volts and not Vin. Orginal battery from bike built Nov 14. Nothing with the computer or speedo has been touched. Guess I'll order a battery and go from there

2015 RoadGlide Special
Tuned by Jamie @ Fuel Moto w/Rinehart 2>1
Bruce00 is offline  
post #5 of 8 (permalink) Old 12-19-2018, 07:05 PM
Member
 
Join Date: Sep 2018
Posts: 440
Quote:
Originally Posted by Bruce00 View Post
Well......I came across this, as I was searching because I have the V INERR code showing up on the first start on a cold motor. I was hoping the V is volts and not Vin. Orginal battery from bike built Nov 14. Nothing with the computer or speedo has been touched. Guess I'll order a battery and go from there
VINERR typically comes from low battery voltage and the ECM doesn't "see" all the modules correctly. You can perform the WOW test and clear any DTCs you have and see if they come back. A good charge of your battery or replacing it should clear that from your odometer display field.

The ABS light being on will happen whenever a bike is run on a dyno. The computer freaks out becausem, according to the wheel speed sensors, the front wheel isn't moving but the rear wheel is. That will cause a historic could of an ABS problem when no problem actually exists.
Bruce00 likes this.

2018 FLTRXS Wicked Red
Harley Master Tech
Disabled Combat Vet - JTAC 96-06
crazy4ink is offline  
post #6 of 8 (permalink) Old 12-19-2018, 08:20 PM
Grey beard
 
UT_Larry's Avatar
 
Join Date: Sep 2015
Location: West Valley City, Utah
Posts: 925
Garage
FYI I also have been getting the VINERROR also & I know itÂ’s due to the battery. Only occurs on cold days & has a sluggish crank over when starting. Older battery that needs replaced. Error clears on it own after a couple of minutes once the bike warms up. Waiting until spring to replace battery.

2015 FLTRX Road Glide. Vivid Black.
UT_Larry is offline  
post #7 of 8 (permalink) Old 12-19-2018, 09:25 PM
Grey beard
 
Bruce00's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Location: Dirty Jersey
Posts: 1,031
Garage
Quote:
Originally Posted by crazy4ink View Post
VINERR typically comes from low battery voltage and the ECM doesn't "see" all the modules correctly. You can perform the WOW test and clear any DTCs you have and see if they come back. A good charge of your battery or replacing it should clear that from your odometer display field.

The ABS light being on will happen whenever a bike is run on a dyno. The computer freaks out becausem, according to the wheel speed sensors, the front wheel isn't moving but the rear wheel is. That will cause a historic could of an ABS problem when no problem actually exists.
Thanks for the reply, as I was hoping you would see this. I have been in the habit for many years, of plugging in the battery tender as soon as I get off the bike, winter, spring, summer or fall. So my battery is always fully charged. Was out today for a 200 mile lunch ride and I noticed that when cranking the bike, the odometer would go blank, a couple times today.

Ordered a new battery this morning and a few fob batteries. Tracking shows it will be delivered tomorrow afternoon, so hopefully this will end
crazy4ink likes this.

2015 RoadGlide Special
Tuned by Jamie @ Fuel Moto w/Rinehart 2>1
Bruce00 is offline  
post #8 of 8 (permalink) Old 12-20-2018, 07:12 AM
Member
 
Join Date: Sep 2018
Posts: 440
Quote:
Originally Posted by Bruce00 View Post
Thanks for the reply, as I was hoping you would see this. I have been in the habit for many years, of plugging in the battery tender as soon as I get off the bike, winter, spring, summer or fall. So my battery is always fully charged. Was out today for a 200 mile lunch ride and I noticed that when cranking the bike, the odometer would go blank, a couple times today.

Ordered a new battery this morning and a few fob batteries. Tracking shows it will be delivered tomorrow afternoon, so hopefully this will end
The new battery should take care of your issues.
Bruce00 likes this.

2018 FLTRXS Wicked Red
Harley Master Tech
Disabled Combat Vet - JTAC 96-06
crazy4ink is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Road Glide Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in













Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Error code question or at least I think it's an error code wvdave Troubleshooting for Road Glides 1 07-15-2015 10:21 AM
Over voltage error codes showing dgfltru Troubleshooting for Road Glides 2 03-10-2014 10:55 PM
Message from the President pte359 General Off-Topic Discussions 11 08-09-2011 05:35 PM
voltage gauge low and lights are dimming chuckp Troubleshooting for Road Glides 5 06-28-2011 11:59 AM
RG mod listings at the end of message malikjam New Members Welcome Area 8 11-01-2010 05:31 AM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome