Need some electrical help on a Rushmore bike - Road Glide Forums
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 14 (permalink) Old 01-29-2015, 06:41 PM Thread Starter
Life Member
 
Ohiobellboy's Avatar
 
Join Date: Nov 2012
Location: Canton, oHIo
Posts: 4,702
Need some electrical help on a Rushmore bike

I bought the kit to add Aux switches to the left side of the fork lock on my '15 SERGU. http://www.harley-davidson.com/store...-fairing-mount



It came with the switch block, the harness and a few zip ties and connectors. I got the switch mounted without issue and there's a harness right under the cover that leads back to a connector under the left side cover per the instructions.

Here's where it gets interesting. There are two unused plugs underneath the fuse block in that area. See pix below from the Supplement manual



For the life of me I can't find which plug is supposed to be what in the FLTRUSE supplement manual. There's no complete breakdown pix in that book of the left side cover anywhere.

I DID find in the regular service manual a pix of what I'm looking for....



Now it get's worse... according to the above pix plug #7 is the aux plug and plug #8 is a Data Link connector...


The plug on the harness that came in the kit fits plug #8, NOT plug #7.



So anyway, I plugged in the harness to #8 and started checking for voltage on the outputs of the two aux pigtails (one for each switch in the dash) and they work like they should. I even hear the relay click when you hit one of the two switches on the dash.

Here's a pix of the harness.



and the part number of the harness




Is there any way at all that the pix from the regular service manual is labeled incorrectly? Do you think the CVO wiring is that much different from a standard bike?

One more thing. Now I have to try to find a way to get that harness to fit somewhere. It sure as hell isn't going to fit behind that side cover.

A.K.A OBB
Check out the Ohio Glide Riders community page:
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Ohiobellboy is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 14 (permalink) Old 01-29-2015, 06:58 PM
Grey beard
 
9over's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: catskill mtns ny/ winter in Fl
Posts: 805
I feel for ya. I'm beginning to do the wiring on my conversion and the service manuals leave a lot to be desired.
9over is offline  
post #3 of 14 (permalink) Old 01-30-2015, 12:47 AM
Grey beard
 
Phantom6722's Avatar
 
Join Date: May 2012
Location: Main Residence Perth Western Australia, Secondary Varna Bulgaria, Satellite Houston
Posts: 1,388
Garage
Call HD tech support for clarification on the plugs.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

Cheers Skip
Veritas Vos Liberabit{the truth shall set you free}
Phantom6722 is offline  
 
post #4 of 14 (permalink) Old 01-30-2015, 05:02 AM Thread Starter
Life Member
 
Ohiobellboy's Avatar
 
Join Date: Nov 2012
Location: Canton, oHIo
Posts: 4,702
Posted it on 3 forums and got good answers on the other two so far. My wiring is correct, the damn pix in the service manual is labeled wrong.

A.K.A OBB
Check out the Ohio Glide Riders community page:
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Ohiobellboy is offline  
post #5 of 14 (permalink) Old 04-07-2015, 11:15 AM
Grey beard
 
DC-3Mek's Avatar
 
Join Date: Aug 2012
Location: Newnan, Ga.
Posts: 853
I feel your pain brother.....the pages in my manual are all mixed up....chunks of chapters all over the place.....gonna get me a new one next time I'm at the dealer.
Don't worry, it happens in airplane IPCs, Engine and Airframe manuals too....all the time! LOL!!!

Ride more.......post less........................~
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.



To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
To the GREAT white North! and Join us for SharkWeekVI Eh!
August 2-3-4 2016 - For registration information click
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
DC-3Mek is offline  
post #6 of 14 (permalink) Old 05-14-2015, 08:44 PM
Newbie
 
WSL91's Avatar
 
Join Date: Mar 2015
Location: Quad Cities IL
Posts: 34
Glad you posted, I have that same kit lying on the work bench waiting to install
WSL91 is offline  
post #7 of 14 (permalink) Old 05-14-2015, 09:43 PM
Grey beard
 
Join Date: Jan 2013
Location: The Redneck Riviera
Posts: 1,390
Quote:
Originally Posted by Ohiobellboy View Post
I bought the kit to add Aux switches to the left side of the fork lock on my '15 SERGU. http://www.harley-davidson.com/store...-fairing-mount



It came with the switch block, the harness and a few zip ties and connectors. I got the switch mounted without issue and there's a harness right under the cover that leads back to a connector under the left side cover per the instructions.

Here's where it gets interesting. There are two unused plugs underneath the fuse block in that area. See pix below from the Supplement manual



For the life of me I can't find which plug is supposed to be what in the FLTRUSE supplement manual. There's no complete breakdown pix in that book of the left side cover anywhere.

I DID find in the regular service manual a pix of what I'm looking for....



Now it get's worse... according to the above pix plug #7 is the aux plug and plug #8 is a Data Link connector...


The plug on the harness that came in the kit fits plug #8, NOT plug #7.



So anyway, I plugged in the harness to #8 and started checking for voltage on the outputs of the two aux pigtails (one for each switch in the dash) and they work like they should. I even hear the relay click when you hit one of the two switches on the dash.

Here's a pix of the harness.



and the part number of the harness




Is there any way at all that the pix from the regular service manual is labeled incorrectly? Do you think the CVO wiring is that much different from a standard bike?

One more thing. Now I have to try to find a way to get that harness to fit somewhere. It sure as hell isn't going to fit behind that side cover.
Mike, the book is probably in error, just trace the plug back to the BCM, and the other one is the aux plug. Now if the add on plug doesn't fit, that's another story...

'Hopefully we can do some more riding together this summer?
Ed

"I've read dozens of books about heros and crooks, and learned much from both of their styles"

'09 SERG 117/DD7 "THE SHORT BUS"
HeatWave is offline  
post #8 of 14 (permalink) Old 05-15-2015, 05:12 AM Thread Starter
Life Member
 
Ohiobellboy's Avatar
 
Join Date: Nov 2012
Location: Canton, oHIo
Posts: 4,702
Quote:
Originally Posted by HeatWave View Post
Mike, the book is probably in error, just trace the plug back to the BCM, and the other one is the aux plug. Now if the add on plug doesn't fit, that's another story...

'Hopefully we can do some more riding together this summer?
Ed
It is Ed, good ole Grouchy over on CVO confirmed it. We'll be in the Valley this fall and I'll be going solo to WV in July.

A.K.A OBB
Check out the Ohio Glide Riders community page:
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Ohiobellboy is offline  
post #9 of 14 (permalink) Old 05-15-2015, 05:52 AM
Newbie
 
Join Date: Mar 2012
Location: Ellicott City, MD
Posts: 46
It's not just the CVO's its reversed on. Found that out pretty quickly when I hooked my Powervision up on my '14 Limited. (Yeah, I ride a batwing )
JD HD is offline  
post #10 of 14 (permalink) Old 05-15-2015, 03:22 PM
Grey beard
 
kyle31490's Avatar
 
Join Date: Feb 2014
Location: Bradford, PA
Posts: 1,428
Quote:
Originally Posted by JD HD View Post
It's not just the CVO's its reversed on. Found that out pretty quickly when I hooked my Powervision up on my '14 Limited. (Yeah, I ride a batwing )
I am sorry for your misfortune...


2010 FLTRX Denim Black -AKA The infamous $4200 Leak...


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
kyle31490 is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Road Glide Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Need some electrical help jrpetrie Troubleshooting for Road Glides 3 05-02-2018 01:31 PM
Electrical issues. Need Help!!! Kooljay Engine Related 6 07-07-2017 12:23 PM
Biggest Rushmore Improvement Over Pre-Rushmore Bikes??? 09Sharknose *General Road Glide Discussions/Pictures 15 02-14-2016 08:31 AM
Rushmore bars on pre Rushmore bikes Steelerdude1 *General Road Glide Discussions/Pictures 1 11-08-2015 03:02 PM
No Rushmore RGs at Rushmore Buiceman *General Road Glide Discussions/Pictures 25 07-04-2015 09:29 AM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome