Help needed!!...static.. - Road Glide Forums
Audio List your speakers and audio solutions for the roadglide.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 8 (permalink) Old 03-03-2014, 04:09 PM Thread Starter
Newbie
 
Join Date: Jul 2011
Location: Toronto, Ont.
Posts: 18
Help needed!!...static..

Posted on another forum and no response so maybe someone here can help.
Have done the whole stereo upgrade to my '11RGC. Sony head-unit, RFamp, 6 speakers etc. What is happening tho when I power off the bike at the ignition, whether radio is on or not, I get a 'hiss' of static through all of the speakers for about 3-4 secs and then the usual Sony chime. I have the Biketronics module and have to constatly reset it which is beginning to be a pain. I can be riding and the volume increases on its own, or the head-unit turns itself on all by itself. So, the static...any ideas?? Im at a loss. Thanks in advance.
UltraDune is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 8 (permalink) Old 03-03-2014, 04:31 PM
Administrator
 
dbell66253's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Location: South Florida
Posts: 12,263
Garage
I have a Sony..... what chime are you referring to? Are you having the amp turned on remotely, or by the input level? Almost sounds like you may need to adjust the AVC on the Biketronics unit also. Hopefully someone with the Biketronic unit will chime in soon. I have the Hawgwired and am not to familiar with yours.

Sent from my SPH-L710

2010 FLTRX With Plenty of extras, goes by the name "Hardeshia"
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Also not pictured 2016 FLTRXS and 2017 FLTRXS, you never can have too many SHARKS......
dbell66253 is offline  
post #3 of 8 (permalink) Old 03-03-2014, 05:09 PM
Gray Beard
 
lundboy1's Avatar
 
Join Date: Jan 2013
Location: Eastern Idaho
Posts: 1,521
Garage
The sony in my truck has a beep boop beep boop tone when I shut the truck off. I think it's the reminder you left the detachable face on ... As far as the static goes have you tried shouting the radio off / leaving the ignition switch on? If the results are the same could be a signal being carried through amp as it shuts down?


Sent from Motorcycle.com Free App

" wishin' my knees were in the breeze!!!"
lundboy1 is offline  
 
post #4 of 8 (permalink) Old 03-03-2014, 11:07 PM
Member
 
glide1's Avatar
 
Join Date: Oct 2012
Location: Daytona Beach Fl.
Posts: 336
Sounds like a bad or loose ground somewhere.
glide1 is offline  
post #5 of 8 (permalink) Old 03-04-2014, 05:56 AM
Life Member
 
Neano62's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Ohio
Posts: 3,265
Send a message via Yahoo to Neano62
Didnt check ur Profile, but did u change bars and are wires ran internal???
Problem could be there, with a wire or two,...
otherwise it could be a ground on one of the components u've installed. Ground wires can give you fits!
If neither or are the problem, sounds like a defective component.
Ive got a Sony on mine and I can turn the Bing-Bong Churps off.
But the static thing,.... reground ur amp, then have biketronics check that module.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
[/IMG]
Neano62 is offline  
post #6 of 8 (permalink) Old 03-04-2014, 07:31 AM Thread Starter
Newbie
 
Join Date: Jul 2011
Location: Toronto, Ont.
Posts: 18
Thanks for the replys. Will pull the nose again and check all connections and ground. Yah, my Sony does the beep beep thing on shut down. From what I understand you cant turn it off. Thanks again!!
UltraDune is offline  
post #7 of 8 (permalink) Old 03-04-2014, 09:51 AM
Administrator
 
TracyB's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Location: Brandenburg, Ky
Posts: 5,838
Garage
Depending on what model & yr Sony you have, you can turn off the the faceplate reminder.

See if this works:

1.Press and hold the Select button until the Setup Display appears.
2.Rotate the Control Dial until CAUT ALM displays, then press the Select button.
3.Rotate the Control dial to select OFF, then press the Select button.
4.Press the BACK button to exit the menu

"All you touch & all you see is all your life will ever be"

05 RG 'Lymey'
11 RGU 'Clyde'
TracyB is offline  
post #8 of 8 (permalink) Old 03-05-2014, 06:14 AM Thread Starter
Newbie
 
Join Date: Jul 2011
Location: Toronto, Ont.
Posts: 18
Awesome...thanks! The faceplate chime was driving me crazy.
UltraDune is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Road Glide Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Static in radio after Daymaker install litespeed Lighting 0 07-21-2013 07:54 PM
Speaker vibration, Static TC308 Audio 14 07-14-2013 10:28 PM
Speaker vibration or static TC308 Troubleshooting for Road Glides 0 06-20-2013 06:29 PM
Speaker vibration or static TC308 Troubleshooting for Road Glides 0 06-20-2013 06:16 PM
Static or white noise METIME Audio 7 04-23-2011 01:28 PM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome