HK problem - Road Glide Forums
Audio List your speakers and audio solutions for the roadglide.

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 14 (permalink) Old 08-14-2014, 06:18 PM Thread Starter
Life Member
 
Big_gary's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: GA.
Posts: 8,067
Garage
HK problem

Some one a while back had a problem the same as me. I can't find or remember who.
The problem is with the Aux input playing my mp3 and CD player The system plays fine when bike is sitting still running or off. When riding down the road the sound on the CD & MP3 will cut out for a split second , every 5 or 10 seconds if the volume is turned up. The radio plays perfect at any volume.
When sitting still , it all play fine at any volume. Damn HK ! Any Ideas ? I don't believe its a wiring problem or Amp problem since the radio works fine. I also switched mp3s and connection wire.

2010 FLTRX , Stage 1, 13" Madstad, Mono tubes, SuperShox, Heritage style bars. Alpine CDE-HD149BT,Soundstream Picasso Nano Series PN4.520 , 5X7 and 6.5 Infinity Kappa speakers
If I have to explain ,you wouldn't under stand anyway.
Big_gary is online now  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 14 (permalink) Old 08-14-2014, 06:39 PM
Grey beard
 
thedude's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Neponset IL
Posts: 909
Mine started out kind of like that. I thought it was just a bad cable from the ipod interface but now nothing works at all. The screen lights up like it is playing but no sound on ipod or radio. When it started it would play when I switched to the radio but no go now. Goes in next week for a swap since it is still under warranty.
thedude is offline  
post #3 of 14 (permalink) Old 08-14-2014, 08:02 PM
Member
 
Join Date: Jan 2011
Location: Eastern NC
Posts: 612
I am not sure if I am who you are referring to but I commented on this problem on another persons thread. I have this issue and it's been in resolved for 4 months now on my 2013 CVO. It started after I had the bike for about 7 months while on a road trip. Now 4 months later, two trips to the service department, this last time they have had my bike 3 weeks and after countless calls by my dealership to Harley Tech Services, they replaced the radio, amp, interface and speakers and this problem is still unresolved. I am at the end of my patience, not so much with my dealership but with Tech Services and their approach to getting to the bottom of the problem. I called the owner tonight to share my displeasure, I am calling Harley Customer Service tomorrow and am picking my bike up so I can ride while they are all trying to find the solution. My service guys did tell me if you turn the AVC down to zero bars it is less noticeable than if you have it at 1 or more bars. They were saying Harley Tech was telling them the radio doesn't work if you go higher than 2 bars...I called BS. If they don't want it to go above 2 bars then they shouldn't have it programmed to go up to 4 bars. So, long story short I am having my left speaker drop out and my IPod also keeps going back to the sonf it picked to be the first in the loop and will only play a small position of the songs I have loaded. At first My service guys couldn't get the speaker to drop out when it's sitting idling but they put the fans on the motor and let it idle for about 10 minutes and it started doing it. Right now, Harley Tech Services and my local service department are waiting on Harley Engineering to respond to emails that have been sent to them outlining this problem and asking them for assistance. So as I wait for them to figure this out I guess I will ride without use of my radio.
FireBall is offline  
 
post #4 of 14 (permalink) Old 08-15-2014, 06:25 AM Thread Starter
Life Member
 
Big_gary's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: GA.
Posts: 8,067
Garage
Quote:
Originally Posted by FireBall View Post
I am not sure if I am who you are referring to but I commented on this problem on another persons thread. I have this issue and it's been in resolved for 4 months now on my 2013 CVO. It started after I had the bike for about 7 months while on a road trip. Now 4 months later, two trips to the service department, this last time they have had my bike 3 weeks and after countless calls by my dealership to Harley Tech Services, they replaced the radio, amp, interface and speakers and this problem is still unresolved. I am at the end of my patience, not so much with my dealership but with Tech Services and their approach to getting to the bottom of the problem. I called the owner tonight to share my displeasure, I am calling Harley Customer Service tomorrow and am picking my bike up so I can ride while they are all trying to find the solution. My service guys did tell me if you turn the AVC down to zero bars it is less noticeable than if you have it at 1 or more bars. They were saying Harley Tech was telling them the radio doesn't work if you go higher than 2 bars...I called BS. If they don't want it to go above 2 bars then they shouldn't have it programmed to go up to 4 bars. So, long story short I am having my left speaker drop out and my IPod also keeps going back to the sonf it picked to be the first in the loop and will only play a small position of the songs I have loaded. At first My service guys couldn't get the speaker to drop out when it's sitting idling but they put the fans on the motor and let it idle for about 10 minutes and it started doing it. Right now, Harley Tech Services and my local service department are waiting on Harley Engineering to respond to emails that have been sent to them outlining this problem and asking them for assistance. So as I wait for them to figure this out I guess I will ride without use of my radio.
That sucks that they replaced everything and you still have problems. I'm going to try the AVC adjustment but don't see why that would affect anything seeing I've had it on and wide open since I owned the bike.
I'm up in the air about sending the HK into Iron Cross or just going aftermarket.

2010 FLTRX , Stage 1, 13" Madstad, Mono tubes, SuperShox, Heritage style bars. Alpine CDE-HD149BT,Soundstream Picasso Nano Series PN4.520 , 5X7 and 6.5 Infinity Kappa speakers
If I have to explain ,you wouldn't under stand anyway.
Big_gary is online now  
post #5 of 14 (permalink) Old 08-15-2014, 06:27 AM Thread Starter
Life Member
 
Big_gary's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: GA.
Posts: 8,067
Garage
Quote:
Originally Posted by thedude View Post
Mine started out kind of like that. I thought it was just a bad cable from the ipod interface but now nothing works at all. The screen lights up like it is playing but no sound on ipod or radio. When it started it would play when I switched to the radio but no go now. Goes in next week for a swap since it is still under warranty.
Hope you don't have the same results as fireball.

2010 FLTRX , Stage 1, 13" Madstad, Mono tubes, SuperShox, Heritage style bars. Alpine CDE-HD149BT,Soundstream Picasso Nano Series PN4.520 , 5X7 and 6.5 Infinity Kappa speakers
If I have to explain ,you wouldn't under stand anyway.
Big_gary is online now  
post #6 of 14 (permalink) Old 08-15-2014, 07:33 AM
Member
 
hometoast's Avatar
 
Join Date: Aug 2013
Location: 18707
Posts: 714
Garage
Quote:
Originally Posted by Big_gary View Post
That sucks that they replaced everything and you still have problems. I'm going to try the AVC adjustment but don't see why that would affect anything seeing I've had it on and wide open since I owned the bike.
I'm up in the air about sending the HK into Iron Cross or just going aftermarket.
do it You'll wonder why you didn't earlier.

2013 Candy Orange FLTRX

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
hometoast is offline  
post #7 of 14 (permalink) Old 08-15-2014, 08:50 AM Thread Starter
Life Member
 
Big_gary's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: GA.
Posts: 8,067
Garage
Quote:
Originally Posted by hometoast View Post
do it You'll wonder why you didn't earlier.
But its my rain bike.

2010 FLTRX , Stage 1, 13" Madstad, Mono tubes, SuperShox, Heritage style bars. Alpine CDE-HD149BT,Soundstream Picasso Nano Series PN4.520 , 5X7 and 6.5 Infinity Kappa speakers
If I have to explain ,you wouldn't under stand anyway.
Big_gary is online now  
post #8 of 14 (permalink) Old 08-15-2014, 08:52 AM
Grey beard
 
ERod62's Avatar
 
Join Date: Aug 2013
Location: Florida
Posts: 967
Don't bother with the HK unit if under warranty get HD to fix it. Replace it with an aftermarket one many great features the HK don't have like Bluetooth, USB, better tuning and analog outputs for amp set up.
Sale the HK unit on eBay +$300, Alpine 149 $200/ biketronics kit $200/ case of beer for install $20.00 total investment $120 and better sound with update options. 😃


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

2012 Custom TTS tuner, Vance & Hines Power Duals with Hi Output, 57H Cam, J&M Amp and Speakers many others...
ERod62 is offline  
post #9 of 14 (permalink) Old 08-15-2014, 09:07 AM
Member
 
hometoast's Avatar
 
Join Date: Aug 2013
Location: 18707
Posts: 714
Garage
Quote:
Originally Posted by Big_gary View Post
But its my rain bike.
So is mine. Been parked outside in a couple of those "2 inches in an hour" kind of storms. No issues. Though I know it might just be good luck.

2013 Candy Orange FLTRX

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
hometoast is offline  
post #10 of 14 (permalink) Old 08-15-2014, 09:22 AM Thread Starter
Life Member
 
Big_gary's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: GA.
Posts: 8,067
Garage
Quote:
Originally Posted by hometoast View Post
So is mine. Been parked outside in a couple of those "2 inches in an hour" kind of storms. No issues. Though I know it might just be good luck.
What receiver do you have ? Do you have a rain cover on it ? If so which one ? What remote kit you using. I see folks having problems with those too.

2010 FLTRX , Stage 1, 13" Madstad, Mono tubes, SuperShox, Heritage style bars. Alpine CDE-HD149BT,Soundstream Picasso Nano Series PN4.520 , 5X7 and 6.5 Infinity Kappa speakers
If I have to explain ,you wouldn't under stand anyway.
Big_gary is online now  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Road Glide Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Radio suggestions to replace HK? Sincecrazy Audio 34 01-27-2012 06:14 PM
Converting HK head unit to RCA outs abone Audio 1 05-07-2011 07:36 PM
Rear speaker output from HK head unit Mlangfelder Audio 6 03-29-2011 02:23 PM
Question Can I put an HK in an 04 ebertf Aftermarket Accessories 5 01-12-2011 05:41 PM
Wanted...HK cb module Redfish-Joe Classifieds Archive (3 months old+) 0 12-19-2010 11:28 AM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome