Speakers cutting in/out while riding - Road Glide Forums
Audio List your speakers and audio solutions for the roadglide.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 6 (permalink) Old 03-28-2015, 11:56 AM Thread Starter
Newbie
 
SemperGlide13's Avatar
 
Join Date: Apr 2014
Posts: 32
Speakers cutting in/out while riding

So two years ago i upgraded to boom audio amp and speakers. While bike is sitting there i can turn them all the way up and everything is fine. While riding i can only go to half volume before they start cutting in and out. Kinda sounds like a cd skipping. Am i just pushing them to hard? Doesn't make since to me if they work fine at idle. If someone has had this problem please let me know.
SemperGlide13 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 6 (permalink) Old 03-28-2015, 02:09 PM
Life Member
 
Big_gary's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: GA.
Posts: 8,022
Garage
Quote:
Originally Posted by SemperGlide13 View Post
So two years ago i upgraded to boom audio amp and speakers. While bike is sitting there i can turn them all the way up and everything is fine. While riding i can only go to half volume before they start cutting in and out. Kinda sounds like a cd skipping. Am i just pushing them to hard? Doesn't make since to me if they work fine at idle. If someone has had this problem please let me know.
My RF PBR 300 X2 did the same thing. Replaced the amp and all is good.

2010 FLTRX , Stage 1, 13" Madstad, Mono tubes, SuperShox, Heritage style bars. Alpine CDE-HD149BT,Soundstream Picasso Nano Series PN4.520 , 5X7 and 6.5 Infinity Kappa speakers
If I have to explain ,you wouldn't under stand anyway.
Big_gary is offline  
post #3 of 6 (permalink) Old 03-28-2015, 05:11 PM Thread Starter
Newbie
 
SemperGlide13's Avatar
 
Join Date: Apr 2014
Posts: 32
Is there a amp that is just plug and play, that would replace the harley one?
SemperGlide13 is offline  
 
post #4 of 6 (permalink) Old 03-28-2015, 06:45 PM
Grey beard
 
sfcusaret2004's Avatar
 
Join Date: Oct 2013
Location: michigan
Posts: 1,175
Sounds like amp clipping. If you watch the you tube video from Paul yaffee and Rockford fosgate, they describe how to setup the amp one you install it. One of the things they mentioned it's to turn the the AVM all the way off. If it is on it will cause the amp to"clip" our shut down just like you describe. Try cycling through your audio program until you get to the AVP(AVM) then turn it all the way off and see if it still does this when riding.

Life is too short to put up with stupidity. Strive every day to educate someone, including yourself!
sfcusaret2004 is offline  
post #5 of 6 (permalink) Old 03-28-2015, 08:29 PM
Life Member
 
Big_gary's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: GA.
Posts: 8,022
Garage
Quote:
Originally Posted by sfcusaret2004 View Post
Sounds like amp clipping. If you watch the you tube video from Paul yaffee and Rockford fosgate, they describe how to setup the amp one you install it. One of the things they mentioned it's to turn the the AVM all the way off. If it is on it will cause the amp to"clip" our shut down just like you describe. Try cycling through your audio program until you get to the AVP(AVM) then turn it all the way off and see if it still does this when riding.
I always left the avc on, I like the convenience. I tried turning it off once trouble started but it didn't help me. My pbr 300x2 worked flawless for 6 months until a 4 hr ride on a 98 degree day 80 % humidity. Thats what killed it , I believe.

2010 FLTRX , Stage 1, 13" Madstad, Mono tubes, SuperShox, Heritage style bars. Alpine CDE-HD149BT,Soundstream Picasso Nano Series PN4.520 , 5X7 and 6.5 Infinity Kappa speakers
If I have to explain ,you wouldn't under stand anyway.
Big_gary is offline  
post #6 of 6 (permalink) Old 03-28-2015, 08:33 PM
Life Member
 
Big_gary's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: GA.
Posts: 8,022
Garage
Quote:
Originally Posted by SemperGlide13 View Post
Is there a amp that is just plug and play, that would replace the harley one?
There are a few companies that make plug & play amps such as J&M. There is a used J&M amp in the parts 4 sale section now.

2010 FLTRX , Stage 1, 13" Madstad, Mono tubes, SuperShox, Heritage style bars. Alpine CDE-HD149BT,Soundstream Picasso Nano Series PN4.520 , 5X7 and 6.5 Infinity Kappa speakers
If I have to explain ,you wouldn't under stand anyway.
Big_gary is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Road Glide Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
2016 replacement speakers Infinity Kappa 62.11I No Cutting Factory Wires pairman007 New Members Welcome Area 2 07-23-2018 07:21 PM
2000 RG cutting off while riding then cuts back on Lamar619 Troubleshooting for Road Glides 1 08-05-2015 10:59 AM
speakers cutting in and out sloride Audio 7 05-19-2013 03:11 PM
Saw this while I was out riding today.. Chicago Harley Boy *General Road Glide Discussions/Pictures 22 02-10-2013 09:03 PM
HD Head Unit cutting out watsondog Audio 14 04-20-2012 09:33 AM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome