Radio gremlins - Road Glide Forums
Audio List your speakers and audio solutions for the roadglide.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 4 (permalink) Old 04-13-2015, 07:51 AM Thread Starter
Member
 
Lucky D's Avatar
 
Join Date: Feb 2013
Location: Fort Worth / Dallas TX MetroMess
Posts: 692
Radio gremlins

Howdy all,
A Public Service Announcement from Lucky D

My Alpine 149 BT / Fosgate PBR had a weird little problem. All at once I had no sound. All radio functions worked ... You could see it on the display of the head unit, the amp was working ( fan, power light were on ) but no sound outta the Polk MM 651 speakers. None. Not even a hiss.
Long story short, the amp was grounded to one of the inner fairing bolts and over the course of the last 12 months since it was all installed, that ground point ceased to be a solid ground ( even though the paint had been scraped off and the ring terminal on the ground wire was solid and the nut was torqued to specs.) I tried moving the ground wire to one of the other 3 bolts and still no luck.
Ran a 10 gauge wire from the negitive battery terminal and all's well.
So just in case you ever have weird electrical issues ....

This concludes this Public Service Announcement


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

... Chrome?? We donneeedno stiinnkinng chrome.
Lucky D is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 4 (permalink) Old 04-13-2015, 08:18 AM
Life Member
 
rlaf75's Avatar
 
Join Date: Sep 2011
Location: East Hartford CT
Posts: 7,126
I just recently went with an aftermarket radio, amp and speakers lids. On the advise of other members I grounded at the battery. Pulling the tank is very simple so I ran everything in the plastic channel under the tank with all the other factory wires. Grounding at the bracket was very enticing but decided against it because of issues like yours and I really didn't want to keep going in the fairing

09 Mirage Orange Pearl

Some people just need a high-five. In the head. With a chair
rlaf75 is offline  
post #3 of 4 (permalink) Old 04-13-2015, 09:50 AM
Member
 
OKBigD's Avatar
 
Join Date: Apr 2013
Location: Oklahoma
Posts: 516
I also ran a ground wire from the battery and mounted a ground stud on my H-donut amp mount and grounded both amps to that... plus there is now a future ground point just in case...
OKBigD is offline  
 
post #4 of 4 (permalink) Old 04-13-2015, 10:13 AM
Member
 
hometoast's Avatar
 
Join Date: Aug 2013
Location: 18707
Posts: 714
Garage
I'm pretty sure my ground to the fairing mount is the cause of my "pop" when I turn the radio on or off. Otherwise, it's great. But next time I've got it apart I'll run a new ground probably. (I need to get the faring off anyway to get the EZ pass mounted in the nose.)

2013 Candy Orange FLTRX

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
hometoast is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Road Glide Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
RG security gremlins? Putter Troubleshooting for Road Glides 8 10-12-2016 06:56 PM
Electrical charging gremlins mouser58 Troubleshooting for Road Glides 5 06-02-2016 10:28 AM
radio display fades out............... SWFLGLIDER *General Road Glide Discussions/Pictures 7 01-25-2010 06:49 PM
XM radio old school *General Road Glide Discussions/Pictures 1 01-18-2010 10:23 PM
Radio Station Scan ncbeast *General Road Glide Discussions/Pictures 2 12-09-2009 10:10 AM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome