Problems programming handlebar controls - Road Glide Forums
Audio List your speakers and audio solutions for the roadglide.

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 16 (permalink) Old 05-25-2015, 09:33 PM Thread Starter
Hangaround
 
Drag 2013's Avatar
 
Join Date: Apr 2014
Location: Wisconsin
Posts: 77
Problems programming handlebar controls

I got rid of the stock HK head unit, and the Hog Tunes REV kit in my bike. I installed a Pioneer DEH-X8700BH head unit with the V Twin Audio face plate and splash guard. I replaced the amp with a Rockford Fosgate T400X2AD, and the speakers with Infinity Kappa 62.11i's. I was trying to program the Axxess box to make my switches work. For some reason, when the bike has the ignition on but not running, it works fine. When the bike is running, the volume up changes the CD to the previous track, volume down turns the volume up. The right switch makes the radio mute, and none of the other switch functions do anything. Very confusing, and getting very annoying. Anyone else have this problem?
Drag 2013 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 16 (permalink) Old 05-28-2015, 10:40 PM Thread Starter
Hangaround
 
Drag 2013's Avatar
 
Join Date: Apr 2014
Location: Wisconsin
Posts: 77
Bump... Nobody else had this problem?
Drag 2013 is offline  
post #3 of 16 (permalink) Old 05-29-2015, 08:41 AM
Life Member
 
Big_gary's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: GA.
Posts: 8,006
Garage
Quote:
Originally Posted by Drag 2013 View Post
I got rid of the stock HK head unit, and the Hog Tunes REV kit in my bike. I installed a Pioneer DEH-X8700BH head unit with the V Twin Audio face plate and splash guard. I replaced the amp with a Rockford Fosgate T400X2AD, and the speakers with Infinity Kappa 62.11i's. I was trying to program the Axxess box to make my switches work. For some reason, when the bike has the ignition on but not running, it works fine. When the bike is running, the volume up changes the CD to the previous track, volume down turns the volume up. The right switch makes the radio mute, and none of the other switch functions do anything. Very confusing, and getting very annoying. Anyone else have this problem?
I know on some HB modules you need to cut a oem wire in the fairing & ground it. Not familiar with yours.

2010 FLTRX , Stage 1, 13" Madstad, Mono tubes, SuperShox, Heritage style bars. Alpine CDE-HD149BT,Soundstream Picasso Nano Series PN4.520 , 5X7 and 6.5 Infinity Kappa speakers
If I have to explain ,you wouldn't under stand anyway.
Big_gary is offline  
 
post #4 of 16 (permalink) Old 05-30-2015, 01:20 AM Thread Starter
Hangaround
 
Drag 2013's Avatar
 
Join Date: Apr 2014
Location: Wisconsin
Posts: 77
Yeah, I did the pink/white wire if that's what you mean.
Drag 2013 is offline  
post #5 of 16 (permalink) Old 05-30-2015, 07:12 AM
Life Member
 
rlaf75's Avatar
 
Join Date: Sep 2011
Location: East Hartford CT
Posts: 7,126
Are you using a PAC controller for the controls? If you are make sure you ground the correct side of the cut pink/white wire. I'm using the PAC controller but I mistakenly grounded the wrong end of the pink wire and could not for the life of me program it. After about 30 mins I realized what I did and grounded the proper end. After that the programming took about 5mins and works great

09 Mirage Orange Pearl

Some people just need a high-five. In the head. With a chair
rlaf75 is offline  
post #6 of 16 (permalink) Old 05-30-2015, 09:46 AM
Life Member
 
Big_gary's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: GA.
Posts: 8,006
Garage
Quote:
Originally Posted by Drag 2013 View Post
Yeah, I did the pink/white wire if that's what you mean.
Yes, thats right . Did you cut the right one , and ground the correct side ?

2010 FLTRX , Stage 1, 13" Madstad, Mono tubes, SuperShox, Heritage style bars. Alpine CDE-HD149BT,Soundstream Picasso Nano Series PN4.520 , 5X7 and 6.5 Infinity Kappa speakers
If I have to explain ,you wouldn't under stand anyway.
Big_gary is offline  
post #7 of 16 (permalink) Old 05-31-2015, 07:36 AM Thread Starter
Hangaround
 
Drag 2013's Avatar
 
Join Date: Apr 2014
Location: Wisconsin
Posts: 77
My buddy that does custom stereo installation was actually the one that hooked up the Axxess box. Im pretty sure he had it hooked up right. At first he accidently hooked up the wrong side of the cut pink wire, but the controller didnt work at all. Then he switched it, and it worked fine until I disconnected the battery to rehook up my battery tender.
Drag 2013 is offline  
post #8 of 16 (permalink) Old 05-31-2015, 08:46 AM
Life Member
 
Big_gary's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: GA.
Posts: 8,006
Garage
Check your grounds are clean & tight.

2010 FLTRX , Stage 1, 13" Madstad, Mono tubes, SuperShox, Heritage style bars. Alpine CDE-HD149BT,Soundstream Picasso Nano Series PN4.520 , 5X7 and 6.5 Infinity Kappa speakers
If I have to explain ,you wouldn't under stand anyway.
Big_gary is offline  
post #9 of 16 (permalink) Old 05-31-2015, 07:31 PM Thread Starter
Hangaround
 
Drag 2013's Avatar
 
Join Date: Apr 2014
Location: Wisconsin
Posts: 77
I soldered my Axxess box into the radio ground that I soldered into the Metra wiring harness adapter that plugs into the stock radio harness. Was i supposed to ground the Axxess box directly to the frame?
Drag 2013 is offline  
post #10 of 16 (permalink) Old 06-01-2015, 08:45 AM
Life Member
 
Big_gary's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: GA.
Posts: 8,006
Garage
Quote:
Originally Posted by Drag 2013 View Post
I soldered my Axxess box into the radio ground that I soldered into the Metra wiring harness adapter that plugs into the stock radio harness. Was i supposed to ground the Axxess box directly to the frame?
I would.

2010 FLTRX , Stage 1, 13" Madstad, Mono tubes, SuperShox, Heritage style bars. Alpine CDE-HD149BT,Soundstream Picasso Nano Series PN4.520 , 5X7 and 6.5 Infinity Kappa speakers
If I have to explain ,you wouldn't under stand anyway.
Big_gary is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Road Glide Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Alpine 149bt and biketronics handlebar controls GrafixxMan Audio 3 05-19-2014 03:16 PM
iPod control using handlebar controls Joel Daniels Audio 0 05-17-2012 10:27 AM
Chrome Handlebar Controls forestgump Controls & Handlebars 9 04-30-2012 07:10 AM
right handlebar controls and radio not working (02 e/glide classic convert r/glide) criio1 Troubleshooting for Road Glides 1 07-16-2011 05:34 PM
Programming rear channels of head unit Sim Audio 1 03-03-2011 11:38 PM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome