Volume Fluctuates - Road Glide Forums
Audio List your speakers and audio solutions for the roadglide.

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 13 (permalink) Old 06-01-2015, 08:38 AM Thread Starter
Hangaround
 
sdjiggs's Avatar
 
Join Date: Apr 2012
Location: Rapid City, South Dakota
Posts: 75
Garage
Volume Fluctuates

2015 RGS at highway speed the volume will get real quiet and then suddenly get loud. Will the newest flash take care of this.
sdjiggs is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 13 (permalink) Old 06-01-2015, 11:23 AM
Life Member
 
Ohiobellboy's Avatar
 
Join Date: Nov 2012
Location: Canton, oHIo
Posts: 4,668
Doesn't cost anything other than about 15 minutes of your time to try.

A.K.A OBB
Check out the Ohio Glide Riders community page:
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Ohiobellboy is offline  
post #3 of 13 (permalink) Old 08-31-2015, 11:34 PM
Newbie
 
Join Date: Jul 2012
Posts: 8
Short answer is no. Tried it and had no luck. Want to add a little frustration?? Turn ignition on and listen to,stereo. Sounds nice. Now start the bike...sound drops a lot. Then turn bike off but leave ignition on. Speakers come roaring back. Don't try to say it's the pipes washing out the sound. I mentioned this to the dealer and they said it's just the way the stereo is. I said could you make it work like it does when the bike is off while the bike is actually running. He said no.
Biff74 is offline  
 
post #4 of 13 (permalink) Old 09-01-2015, 07:59 AM
Hangaround
 
dzlpwr's Avatar
 
Join Date: Apr 2015
Posts: 88
I've noticed this too with the 15 I just picked up on Sunday. Some times at 70 the radio is clear as day and then it will get quiet and louder. Don't really understand. Don't see how it could be an antenna problem or the radio just not picking up the station. This was never an issue on my 2010. Hope someone has an answer! Also does yours do it while listening to music via usb or bluetooth? I haven't tried that yet.
dzlpwr is offline  
post #5 of 13 (permalink) Old 09-01-2015, 10:18 AM
Hangaround
 
mouser58's Avatar
 
Join Date: Oct 2014
Location: Moundsville, West (ByGOD) Virginia
Posts: 134
I replaced my radio with a Kenwood and it is doing this also...Just started yesterday and radio has been in bike for about a month..

2012 Ultra...Stage 1...Vance & Hines Power Duals,SE Night Sticks, V&H Digital, Stock air box with larger fliter..
mouser58 is offline  
post #6 of 13 (permalink) Old 09-09-2015, 12:04 PM
Hangaround
 
dzlpwr's Avatar
 
Join Date: Apr 2015
Posts: 88
anyone have any updates on this?
dzlpwr is offline  
post #7 of 13 (permalink) Old 09-09-2015, 01:12 PM
Hangaround
 
mouser58's Avatar
 
Join Date: Oct 2014
Location: Moundsville, West (ByGOD) Virginia
Posts: 134
I also switched to a Kenwood and mine is doing that too.. My installer says he thinks it is the box on the extra harness that I bought ($200) so I could keep the handlebar switches... Cant get it back to him till next week, but I'll try to come back and give a report if that is it... or what we find... Mine is a 2012 RGU.. my factory radio puked..

2012 Ultra...Stage 1...Vance & Hines Power Duals,SE Night Sticks, V&H Digital, Stock air box with larger fliter..
mouser58 is offline  
post #8 of 13 (permalink) Old 09-15-2015, 04:13 PM
Hangaround
 
mouser58's Avatar
 
Join Date: Oct 2014
Location: Moundsville, West (ByGOD) Virginia
Posts: 134
I talked to 2 guys that had that problem and Harley replaced their radios under warranty.. I havent gotten my in the shop yet..

2012 Ultra...Stage 1...Vance & Hines Power Duals,SE Night Sticks, V&H Digital, Stock air box with larger fliter..
mouser58 is offline  
post #9 of 13 (permalink) Old 09-15-2015, 04:22 PM Thread Starter
Hangaround
 
sdjiggs's Avatar
 
Join Date: Apr 2012
Location: Rapid City, South Dakota
Posts: 75
Garage
the update helped. didn't solve the problem but defiantly better

15 RGS Superior Blue
Coordinator ABATE of South Dakota
sdjiggs is offline  
post #10 of 13 (permalink) Old 09-15-2015, 07:00 PM
Life Member
 
FLTRI's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Location: S.W. USA
Posts: 1,603
Do you guys have your phone Bluetoothed to the radio? Every time you get a text, it does this, decreases the volume, then comes back. You don't get a text beep, just the drop in volume, and the little text icon shows up at the bottom of the screen.

Also, If you are using a headset, the VOX function will drop the volume. Could be picking up ambient noise. A cough, exhaust, wind, etc...

I hate that motorcycle they make me ride. I'm here to tell you there ain't nothing in the world I hate worse than that elephant under my ass.

Officer John Wintergreen reference his Electra Glide.

-Electra Glide in Blue, 1973-

FLTRI is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Road Glide Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Audio fluctuates Xman247 Audio 1 05-28-2016 12:11 PM
help!! voltage fluctuates on guage suicidecj5 Tech Area 14 10-01-2013 07:25 PM
Radio Volume Problem RoadGlide0611 Troubleshooting for Road Glides 7 07-03-2011 08:34 AM
Rear Volume mschultz77 Audio 0 04-11-2011 04:55 PM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome