HK unit only plays iPod at half volume - Road Glide Forums
Audio List your speakers and audio solutions for the roadglide.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 4 (permalink) Old 03-20-2013, 02:12 PM Thread Starter
Hangaround
 
Join Date: Dec 2012
Location: Orlando
Posts: 126
HK unit only plays iPod at half volume

Anyone have an issue with the HK unit not playing the iPod as loud as the radio or CD? My '13 CVO has the integrated iPod system. When I play the iPod it only will play half as loud. When I click the volume up past half it will briefly play louder for a split second and then drop down. Does this at each "click" up on the volume past half way. I checked the volume on my iPod and it is at full. I checked the sound check and it is on. I set the AVC everywhere from off to three bars with no difference. I feel like I've tried everything. Anyone have that issue with a fix?

Ride it like you stole it!!
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

'13 CVO Road Glide Anniversary
Batbiker is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 4 (permalink) Old 03-20-2013, 03:07 PM
Hangaround
 
Join Date: Sep 2012
Location: Saint Peters, MO
Posts: 138
I have same problem and everyone I've talked to has the same issue. I've talked to audio tech's and they say the same thing.
IT'S NORMAL. Nature of the beast.
They state it's because of lack of power from the Ipod unit and original download recording quality. The absolute reasoning, I don't know, but it is a bummer.
inferno1976 is offline  
post #3 of 4 (permalink) Old 03-20-2013, 03:09 PM
Zog
Grey beard
 
Zog's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: Winchester VA
Posts: 1,125
Garage
thought mine was messed up but when i cranked the ipod volume all the way up it worked fine.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

2009 Black pearl 110ci,D&D exhaust, titanium gauges, Bright ass lights tailight, madstad windshiled, jac-knife highway pegs, progressive monotones, Ness Deep Cut Hot Legs etc..etc..etc...
Zog is offline  
 
post #4 of 4 (permalink) Old 07-12-2013, 10:16 PM
Newbie
 
Join Date: May 2013
Posts: 12
Mine is the same way but with CD and Radio as well. The Dealer changed out the radio and the issue has not gone away. Please let us know if anyone has a solution, my bike is 2 1/2 months old! 5400 miles. I just hate to have it in the shop, I cannot ride when it is in there!
skidooking is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Road Glide Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
HK clipping above half volume? Liquidr1 Audio 24 02-25-2014 08:08 PM
Volume issues with HK radio in iPod mode Batbiker Troubleshooting for Road Glides 14 07-07-2013 07:13 PM
Sound system cuts back volume over half way Batbiker Audio 2 04-22-2013 01:53 PM
HD/HK head unit w/Ipod, XM and CB Module & JM speakers intensefab Sold 9 01-14-2013 06:51 AM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome