WHIM failed today - Road Glide Forums
Audio List your speakers and audio solutions for the roadglide.

 4Likes
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 15 (permalink) Old 03-22-2018, 12:58 PM Thread Starter
Life Member
 
smitty901's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Location: Southeast Wisconsin
Posts: 2,551
WHIM failed today

I had the WHIM installed right when it was released. Today it failed. Dealership tested it re-flashed it. Said the computer could see the WHIM but Radio could not. It is covered by Warranty set up April 4th to get it in. More news to follow April 5th.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
smitty901 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 15 (permalink) Old 03-22-2018, 03:58 PM
Life Member
 
RFG7680's Avatar
 
Join Date: Jul 2015
Location: North East Ohio
Posts: 3,538
Garage
Quote:
Originally Posted by smitty901 View Post
I had the WHIM installed right when it was released. Today it failed. Dealership tested it re-flashed it. Said the computer could see the WHIM but Radio could not. It is covered by Warranty set up April 4th to get it in. More news to follow April 5th.
So what failed? The computer sees the WHIM but the radio does not sounds like a radio issue. No?

Keep us posted.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

"That which we manifest is before us."
BUYER BEWARE @ BATTLEFIELD HARLEY IN GETTYSBURG PA.
RFG7680 is offline  
post #3 of 15 (permalink) Old 03-22-2018, 04:21 PM Thread Starter
Life Member
 
smitty901's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Location: Southeast Wisconsin
Posts: 2,551
Won't know for sure until they open it up. Under warranty I am not messing with it. It started acting up, hearing sounds that should not be there on and off. The the WHIM paring option would not show up, the it would come back. Then it did not show up and did not come back. The radio system works prefect. I will know more after the appointment . Little riding to do so I did not want to leave it today.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

Last edited by smitty901; 03-22-2018 at 04:25 PM.
smitty901 is offline  
 
post #4 of 15 (permalink) Old 03-22-2018, 08:51 PM
Member
 
UltraWalt's Avatar
 
Join Date: Jun 2013
Location: Cypress, TX
Posts: 588
Garage
Following, interested in the outcome.

2019 Roadglide Ultra
UltraWalt is online now  
post #5 of 15 (permalink) Old 03-23-2018, 08:59 AM
Life Member
 
OldNerdGuy's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: St. Peters, MO
Posts: 3,426
Looking at the docs for my HD/Sena Headset, when I used the Headset Firmware updater, it has a provision for updating the WHIM as well. That tells me you can connect a computer directly to the WHIM and update firmware. That is probably what they mean when the computer can see it. It could be that a connection is loose. When I watched them install the WHIM in my new bike, they had to remove a lot more than I would have thought to install a module on the radio (they had to pull the tank and open the wire tray underneath, for some reason).

Also, the WHIM is made by Sena, who knows who really makes the HD Radio. The two have to be in agreement as to how they talk. Could be some kind of a mismatched firmware between the two.

In theory, Theory and Reality are the same. In reality, they are different.
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
OldNerdGuy is offline  
post #6 of 15 (permalink) Old 03-23-2018, 10:03 AM Thread Starter
Life Member
 
smitty901's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Location: Southeast Wisconsin
Posts: 2,551
Quote:
Originally Posted by OldNerdGuy View Post
Looking at the docs for my HD/Sena Headset, when I used the Headset Firmware updater, it has a provision for updating the WHIM as well. That tells me you can connect a computer directly to the WHIM and update firmware. That is probably what they mean when the computer can see it. It could be that a connection is loose. When I watched them install the WHIM in my new bike, they had to remove a lot more than I would have thought to install a module on the radio (they had to pull the tank and open the wire tray underneath, for some reason).

Also, the WHIM is made by Sena, who knows who really makes the HD Radio. The two have to be in agreement as to how they talk. Could be some kind of a mismatched firmware between the two.
Yes using HD device manager and your lap top you can update the WHIM software. You can not do the Flash. There have been no updates to the WHIM software yet. Early only I did hook up lap top and loaded the WHIM software just to see how easy it was. It had been working fine.
Headset software is fine it is something in the WHIM it's self that has fail. It could also be a connection lose bad wire we will find out. Dealer already did a re-flash and load the WHIM software again.
So next step is to open it all up April4th.
They pull the tank to run harness back to the right side cover . That is where the micro USB connector is
RFG7680 likes this.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
smitty901 is offline  
post #7 of 15 (permalink) Old 03-29-2018, 07:16 AM Thread Starter
Life Member
 
smitty901's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Location: Southeast Wisconsin
Posts: 2,551
What I do know now is it comes and goes. Right now it working normal again. Wild guess something is lose, bad wire ect.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
smitty901 is offline  
post #8 of 15 (permalink) Old 03-29-2018, 01:32 PM
Newbie
 
Wbbbbbb's Avatar
 
Join Date: Nov 2016
Location: Burgettstown, PA
Posts: 39
Quote:
Originally Posted by smitty901 View Post
I had the WHIM installed right when it was released. Today it failed. Dealership tested it re-flashed it. Said the computer could see the WHIM but Radio could not. It is covered by Warranty set up April 4th to get it in. More news to follow April 5th.
Keep us posted on the outcome. I suspect there are several of us with inquiring minds.
Wbbbbbb is offline  
post #9 of 15 (permalink) Old 04-02-2018, 07:39 PM Thread Starter
Life Member
 
smitty901's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Location: Southeast Wisconsin
Posts: 2,551
It came back then failed again 2 twice. I dropped it off today. Darn snow coming tomorrow wanted to make sure it got there. They would pick it up but that is a pain. It was a cool 32 degrees but grandson and I took the long way to town to drop it off.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
smitty901 is offline  
post #10 of 15 (permalink) Old 04-04-2018, 12:05 PM Thread Starter
Life Member
 
smitty901's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Location: Southeast Wisconsin
Posts: 2,551
Well they found the issue. It was a Bad fuse that was not fully blow. It wold make connection some time not others. What I like best is the charge was Zero. 3-6 inches of snow last night. I am not picking it up today.
bosshogg123 likes this.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
smitty901 is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Road Glide Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
New WHIM Firmware Update Failure WTFranz Audio 11 05-29-2019 06:22 AM
Harley WHIM is a total Rip Off OldNerdGuy Audio 49 06-19-2018 09:26 AM
Harley WHIM installation time bubbak Audio 7 01-08-2018 05:49 PM
Harley WHIM bubbak Audio 6 12-28-2017 08:09 AM
Harley WHIM Mod w/ROKKER Audio JMJOHN Audio 0 09-11-2017 07:33 PM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome