MOTO Z3 bluetooth issue - Road Glide Forums
Audio List your speakers and audio solutions for the roadglide.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 2 (permalink) Old 06-09-2019, 08:36 AM Thread Starter
Hangaround
 
Turk05's Avatar
 
Join Date: Apr 2013
Location: McKinney, TX
Posts: 66
MOTO Z3 bluetooth issue

I am absolutely at wits end on this one. I have a MOTO Z3 Verizon smart phone. I play spotify through it to my 2017 RGU stock head unit (6.5) Until about 4 weeks ago, the interface worked fine. However, after an apparent android upgrade to Android 9, I have an issue with information about the track playing not displaying on my screen. The issue happens in Spotify and Pandora. All it says is Bluetooth, Unknown Artist, Unknown Album for every song played. (This will make you crazy by the way) You are also unable to go forward and backward from song to song using the handlebar control. Verizon even swapped my phone, no help. I went to the dealer, and found out the on all the older bikes, and new new models without the GTS touch screen radio, the same issue occurred. On the new GTS radios, the phone works fine. The tech talked to Harley and they tried a factory reset. The handlebar backward/forward controls seem to work now, but still no track info, just the perpetual "Bluetooth" message. My tech suggested waiting to see if HD upgrades their software and warned me the aftermarket head units are not waterproof and he has seen several failed units. Other than that I have called HD, made the complaint, and no action from them. One guy nicely told me he didn't think there was any more they would do.... Great answer, eh?

Clearly its a problem with the older software on Harleys radios. My work IPhone functions fine, and my son's Android 4.0 phone works as well. I am a desperate man and about to buy a new head unit, but I thought I would reach out in case someone knows what might work to fix this. (other than a new phone!) Any ideas would be gratefully accepted.

Many thanks, all.
Turk05 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 2 (permalink) Old 06-13-2019, 03:19 PM
Member
 
rider17's Avatar
 
Join Date: Jun 2017
Location: Redmond, OR
Posts: 391
Garage
It may not be with Boom. I worked for a Verizon retailer for a while and we would see the issue pretty regularly after android updates. IOS 10 did the same for the iPhone users with Chrysler and Jeep vehicles. The issue was ultimately resolved with future iOS or Android updates.


Sent from my iPhone using Tapatalk

2017 Road Glide Special Denim Black
If the path be beautiful, let us not ask where it leads - Anatole France

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
rider17 is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Road Glide Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome