Need help trouble shooting audio issues - Road Glide Forums
Audio List your speakers and audio solutions for the roadglide.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 6 (permalink) Old 08-08-2013, 08:50 PM Thread Starter
Grey beard
 
hd4cruzin's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: Santa Clarita, CA
Posts: 1,317
Need help trouble shooting audio issues

Background:

2012 Laughlin River Run had installed a Arc audio 125.2 amp with Focal speakers in fairing. Sounds great

May 2013 I installed WO 515 bars and on a 500 + ride to Yosemite I lost the right speaker after 150 miles so turned off the radio. The next day I turned radio back on and both speakers worked.

July 2013 Ride to Shark Week. After about 150 miles, lost left speaker. turned off radio. Several hours later turned on and left speaker still off but now static coming from right speaker. I decide to not play radio for the duration of Shark Week. But still try radio several times.

I did notice that when the bike is not running, meaning that it is in Acc mode or run mode and turn on the radio...Both speakers work perfectly. But the minute I start the bike I get static and lose a speaker.

I did have the dealer install chrome front end before Shark Week. Maybe they disturbed some of the wiring? Maybe the vibration is causing a short?

I'm planning on removing the fairing this weekend to check out all the connections.

Any idea of what or where I should look for possible causes of the static and loss of sound from one speaker ONLY when bike is running?

I also have HID lights installed but this issue started several months after I installed the HID's so I don't think they are causing this issue.

Thanks in advance for any ideas you can provide for me to check.

Bill

2012 FLTRX BBP
Drago Diablo 2.5 107" 580 cam, Drago 2 pipe and TTS, 14.5" Madstad, Vindikta 12" Maruaders, Corbin Solo
6.5" H.A.T. speakers and Arc 125.2 amp
hd4cruzin is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 6 (permalink) Old 08-08-2013, 08:58 PM
Administrator
 
dbell66253's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Location: South Florida
Posts: 12,263
Garage
I wish you would've told us at Shark Week, we could've looked at it.....but definitely remove the fairing and double check all the wiring and connections.

Sent from my SPH-L710

2010 FLTRX With Plenty of extras, goes by the name "Hardeshia"
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Also not pictured 2016 FLTRXS and 2017 FLTRXS, you never can have too many SHARKS......
dbell66253 is offline  
post #3 of 6 (permalink) Old 08-08-2013, 10:08 PM Thread Starter
Grey beard
 
hd4cruzin's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: Santa Clarita, CA
Posts: 1,317
Quote:
Originally Posted by dbell66253 View Post
I wish you would've told us at Shark Week, we could've looked at it....
Too busy having too much FUN and riding with all of you to stop and remove fairing. Lol

2012 FLTRX BBP
Drago Diablo 2.5 107" 580 cam, Drago 2 pipe and TTS, 14.5" Madstad, Vindikta 12" Maruaders, Corbin Solo
6.5" H.A.T. speakers and Arc 125.2 amp
hd4cruzin is offline  
 
post #4 of 6 (permalink) Old 08-08-2013, 10:51 PM
Life Member
 
Q-Hog's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Location: Georgia
Posts: 7,280
You should've ask, dB & I might have been able to troubleshoot the problem.. I took my outer fairing off after the dinner @ SW3 to check wires & put it back on in matter of minutes..


Sent from Motorcycle.com Free App


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
To the GREAT white North! and Join us for SharkWeekVI Eh!
August 2-3-4 2016 - For registration information click
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Q-Hog is offline  
post #5 of 6 (permalink) Old 08-08-2013, 11:04 PM
Life Member
 
mjsdouble's Avatar
 
Join Date: May 2012
Location: West Covina, CA
Posts: 2,617
I hope you get that worked out over the wknd. I wonder if its a heat issue as its happen twice after riding for +150 miles.

2012 RGC aka Black Sassy, Vivid Blk, 12" Drk Wind Splitter, V&H Chrome Pro Pipe 2-1, SE AC, TTS, Drago 580 cams, WO612 Outlawz, CM 21/17 Raiders, Monotubes -2 and 444's 11.5". Willie G Theme
SWIII, SWIV, SWV, SWVI, SWVII, SWVIII & SWIX
mjsdouble is offline  
post #6 of 6 (permalink) Old 08-10-2013, 10:52 PM Thread Starter
Grey beard
 
hd4cruzin's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: Santa Clarita, CA
Posts: 1,317
MJS,

You might be on the right track here....I went to trouble shoot the audio problem today and as expected the radio works great when the bike is OFF. BUT when I started the bike, it worked as expected. I then took it for a short ride to dealership and still worked good. Took it home and still works, SO did not take fairing off as it appears all wiring is good. I'm starting to think it is a HEAT issue. I will keep an eye on it and next time it acts up, I will attempt to remove fairing as I think the light blinks a certain way to alert of issues. I will also call ArcAudio and speak to them about heat concern and if my symptoms are heat related.

2012 FLTRX BBP
Drago Diablo 2.5 107" 580 cam, Drago 2 pipe and TTS, 14.5" Madstad, Vindikta 12" Maruaders, Corbin Solo
6.5" H.A.T. speakers and Arc 125.2 amp
hd4cruzin is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Road Glide Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Help Trouble Shooting Suspension JSDonaRGU Suspensions 4 11-26-2017 12:26 PM
Loss of Sound Radio Trouble Shooting TYM2GLIDE Audio 3 04-29-2017 07:42 AM
Need help. On the road trouble code P0118 DC-3Mek ECM/Fuel Management systems 21 08-20-2013 05:53 PM
Trouble shooting HK radio urika391 Troubleshooting for Road Glides 0 07-14-2013 10:59 AM
Shooting video while riding.... Quicksand *General Road Glide Discussions/Pictures 36 01-04-2012 06:00 PM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome