Anybody having trouble with there PBR300X4 shutting off? - Road Glide Forums
Audio List your speakers and audio solutions for the roadglide.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 5 (permalink) Old 11-06-2013, 01:56 AM Thread Starter
Newbie
 
Join Date: Aug 2013
Posts: 5
Anybody having trouble with there PBR300X4 shutting off?

I have a pbr300x4 hooked up to 4 polk db 6.5's and a set of bd 1001 tweeters.
It sounds great and doesnt shut off even at full volume but when i ride it will shut off for a second and come back on. Sometime it doesnt do it for a while and other times it does it very often. I am not new to 12v audio as i have been doing it for many years and even did it dor a living for about 10 years but i cant fugure out why im having this problem and was wondering if anybody else has had the same kind of issue. I know a bad speaker will cause ot to go into protection but it only does it when im ridding. I know its not a loose connection because everything was soldered and heat shriinked. I have a friend that had his aftermarket radio shutting off and found that it was because the voltage was going to high and causeing it to shut down and was wondering if that could be my problem too. I cant ride and test anything so im stumped at this point. Any input would help. Thanks

2010 Road Glide Custom
Whtlac is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 5 (permalink) Old 11-06-2013, 07:57 PM
Life Member
 
h-donut's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Location: Central KY
Posts: 3,638
the screw in terminals, which are 10 gauge, are not the most robust

I had one jiggle loose, I had installed with 8ga wire, because initially my 10/12 gauge power wire was a limiting factor also, swedged down the 8ga to fit tightly before securing it with the set screw, then wrapped with some temflex to help isolate and hold in place

still after about 12k miles one did

the other issue could be your speakers themselves getting hot

2010 FLTRX- r o a d g l i d e

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
h-donut is offline  
post #3 of 5 (permalink) Old 11-06-2013, 08:18 PM
Shark of the Month December 2013
 
Bluchevypick's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Texarkana, Ar
Posts: 679
Mine does this also and i was wondering what caused it. I have two PBR 300x2 amps but only the one that is hooked up to two pairs of hawg wired zx series 6.5 does it. When it does it, ill just shut it off for a while. I think its my amp getting hot.

Sent from Motorcycle.com Free App


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

2012 RGU, Custom paint, stage 4 w/woods 777 cams, bassani road rage, CM Legacy ES 21/18 combo, 1 PBR amp and 1 RS-400 with 6 ZX series 6.5 speakers and a whole lot more.
Bluchevypick is offline  
 
post #4 of 5 (permalink) Old 11-06-2013, 10:29 PM
Life Member
 
h-donut's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Location: Central KY
Posts: 3,638
Quote:
Originally Posted by Bluchevypick View Post
Mine does this also and i was wondering what caused it. I have two PBR 300x2 amps but only the one that is hooked up to two pairs of hawg wired zx series 6.5 does it. When it does it, ill just shut it off for a while. I think its my amp getting hot.

Sent from Motorcycle.com Free App
and also when you try and max out the gains for every last drop of voltage

mine is gain about 6 and 5.5 was more consistent

how are those dual ZX sounding?

2010 FLTRX- r o a d g l i d e

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
h-donut is offline  
post #5 of 5 (permalink) Old 11-07-2013, 07:54 AM
Shark of the Month December 2013
 
Bluchevypick's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Texarkana, Ar
Posts: 679
Haha the gain on my amps are around 6 as well. I actually have six zx series. The rears are just on the amp by themselves. It sounds pretty damn good.

Sent from Motorcycle.com Free App


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

2012 RGU, Custom paint, stage 4 w/woods 777 cams, bassani road rage, CM Legacy ES 21/18 combo, 1 PBR amp and 1 RS-400 with 6 ZX series 6.5 speakers and a whole lot more.
Bluchevypick is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Road Glide Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Bike shutting off?! LoweBudget Tech Area 18 07-11-2016 11:53 AM
media keeps shutting off HELP trifiveshawn Audio 2 08-20-2015 07:25 PM
Anybody else having problems with there black dragos dragula looking like crap? pat123 Intake and Exhaust 25 10-30-2014 06:58 PM
Amp speakers shutting off every 5 sec or so. Help a dumbass out! laxinharley Audio 22 07-31-2013 04:41 PM
'05 trouble shutting down? cloud Troubleshooting for Road Glides 23 02-13-2013 05:11 AM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome