Need help troubleshooting J&M Rokker installation - Road Glide Forums
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 3 (permalink) Old 05-31-2012, 08:14 PM Thread Starter
Grey beard
 
Stick_FSMC's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Sacramento Valley, CA
Posts: 924
Garage
Need help troubleshooting J&M Rokker installation

I just recieved my J&M Rokker series kit and installed it. I have the 7 1/4 fronts, 5 1/4 rears, and the 4 channel 500w amp for the Road Glide Ultra.

Last night, I had everything disassembled and did the install, then tested the system before I started reassembling the bike. Everything seemed to work fine.

I then started reassembling the bike. I had it all back together and everything seemed to go well (Thanks for the tips on taking the headlights out, it helped a lot!) I made sure no wires were pinched, nothing was in the way of anything as it all went back together.

Problem is, I went to turn it on and see how it sounded now it was reassembled and nothing worked. I had no sound from the radio(or any other source) no matter how loud I turned it up. So I took the front of the fairing back off to see what I might have done wrong and found that the amp is going into "Power Protect" mode. The light is flashing red when the the bike is turned on. I have to disconnect all power and wait for it to reset to get out of this mode. When I plug everything back in, and turn on the bike again, it starts off as flashing green, then goes back to flashing red again.

At this point, I was hot, tired, and frustrated so I called it a night before I broke something or hurt myself.

Today, I took it all apart again. I could not find any issues with the wires or a short with the speakers. I did reroute the wiring through the plastic box on the frame that the rest of the wiring goes through instead of routing it next to the box. I also turned off the AVC. I seem to remember something about that.

I had it all running while the bike was apart, so I left it turned on and started reassembling the bike again. No trouble at all. I got the bike all assembled and went inside to tell the wife I was taking the bike out and waited while my daughter got dressed to go with me. The stereo was still playing at a low volume when I went in. When I came out, there was no music. I figured the album I had playing on the mp3 player had ended. I switched it to the radio and nothing, no sound. I tried the mp3 player without routing it through the bike and it was working, but nothing from the bike stereo.

I have not taken it apart again yet, so I don't know if the power protect light is flashing, but I suspect it is.

Any thoughts or other suggestions?

Stick
USAF 1980-84

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

110cid w/V&H Power Duals/Hi-Output, HD Heavy Breather, HD Race Tuner, J&M Rokker Series Front/Rear w/500w amp

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

125cid w/V&H Powershots and PC III. 116+ hp, 140+ lbs/ft torque.
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

Full on Custom Chopper w/many one-off parts.
Stick_FSMC is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 (permalink) Old 05-31-2012, 08:31 PM
Member
 
Fat CDN's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: Glenview IL
Posts: 436
I'd call J&M for support...

FAT CDN
2002 BMW R1150R, 2003 Fatboy, 2004 BMW R1100S, 2010 Road Glide Custom, 2014 Street Glide Special Edition
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Fat CDN is offline  
post #3 of 3 (permalink) Old 06-04-2012, 11:12 AM Thread Starter
Grey beard
 
Stick_FSMC's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Sacramento Valley, CA
Posts: 924
Garage
I'm in contact with John via email. Good customer support goes a long way. :-)

Stick
USAF 1980-84

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

110cid w/V&H Power Duals/Hi-Output, HD Heavy Breather, HD Race Tuner, J&M Rokker Series Front/Rear w/500w amp

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

125cid w/V&H Powershots and PC III. 116+ hp, 140+ lbs/ft torque.
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

Full on Custom Chopper w/many one-off parts.
Stick_FSMC is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Road Glide Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Brand new J & M ROKKER XT speakers in the box Djtman Parts for Sale 9 02-23-2016 02:27 PM
Rokker XT -V- Rokker BigDave55 Audio 4 03-19-2013 04:59 PM
Troubleshooting dead HK radio? RGCBandit Audio 15 10-22-2012 11:39 PM
Need help troubleshooting J&M Rokker installation Stick_FSMC Audio 18 07-01-2012 11:34 AM
Beer troubleshooting Eric92 General Off-Topic Discussions 11 12-26-2011 08:15 AM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome