Road Glide banner

1 - 11 of 11 Posts

·
Registered
Joined
·
9 Posts
Discussion Starter #1
I recently pulled in my clutch and coasted about 100 ft with the engine off. When I turned my key on I have no turn signals and the red security key light stays on. It gave me a code under the TSSM of b1154 which says clutch nuisance. I cleared the code and it gave me a part number for the turn signal module. Has anyone had any experiences like this? The bike will not start. When I turn the ignition on I hear the fuel pump run.
 

·
Super Moderator
Joined
·
1,818 Posts
I recently pulled in my clutch and coasted about 100 ft with the engine off. When I turned my key on I have no turn signals and the red security key light stays on. It gave me a code under the TSSM of b1154 which says clutch nuisance. I cleared the code and it gave me a part number for the turn signal module. Has anyone had any experiences like this? The bike will not start. When I turn the ignition on I hear the fuel pump run.
The bike "thinks" it has been stolen. You have to make it think otherwise.

Calgaryglide
 

·
Super Moderator
Joined
·
1,818 Posts
Sorry,

That came off sort of smart ass and I didn't mean it that way.

First off, what year is your bike?

Second, do you have the HD security system on the bike? I am assuming you do because the "red key" light is on. When was the last time the batteries were changed in your keyfobs?

Third, do you know the manual override code for the bike?

These answers can help the forum members here give you a better diagnosis of what to do.

Calgaryglide
 

·
Registered
Joined
·
47 Posts
Question...Is the bike near a large AC unit or in close proximity of fluorescent lights or anything like that that may give off a strong emf field? On 2 occasions my 11 did that. Once by the ac units at an IHOP and another time at an old service station with low fluorescent lights. Once I was clear of the emf signal the bike started.
 

·
Registered
Joined
·
9 Posts
Discussion Starter #8
No. I was in town along the road when it happened. I have had it in my garage since and tried some stiff. I guess I'm trying to avoid a trip to the dealer. Do you guys know if the dealer has to change your turn signal module? I read somewhere they gave to mate it to the vin number.
 

·
Super Moderator
Joined
·
1,818 Posts
Further to what Redfish said, I have also heard that the remote doors at some hotel chains and other businesses have caused this problem as well. Has not happened to me but I have witnessed it with a 2011 Heritage Softail that would not start until it was moved away from the automated entry doors at a Lowes.

Try this method.

1. Remove left side cover and take out the 40 amp master fuse (that's what i call it)
2. Leave it out for about a minute or so, like you were going to be adding an electrical accessory to the fuse box.
3. Put the master fuse back in and try starting the bike again. This may let the ECM "reset" so to speak.



Calgaryglide
 

·
Registered
Joined
·
47 Posts
They may just hook it up to the Digital Tech and install a new pass code. If thats the case make sure they tell you what it is and make note of it.
 
1 - 11 of 11 Posts
Top