Road Glide banner

Lista kodów usterek diagnostycznych Harley

1 reading
34K views 22 replies 13 participants last post by  Stoic Joker  
#1 ·
Okej, tak... Wiele z nich jest już dostępnych w Internecie. Ale chociaż wydaje się, że wiele z nich ma większość kodów, to jestem przeklęty, jeśli mógłbym znaleźć którykolwiek z nich, który miałby wszystkie kody. Połączyłem więc wszystkie listy, które udało mi się znaleźć, w jedną - wyczyszczoną, posortowaną i zduplikowaną - bazę danych, którą pomyślałem, że udostępnię tutaj wszystkim zainteresowanym.

Jeśli więc zauważysz, że czegoś brakuje na tej liście, daj mi znać, a ja to dodam.

#3 ·
Fantastycznie! Dzięki za zrobienie tego.

Okej, tak ... Jest już mnóstwo takich w Internecie. Ale chociaż wiele z nich wydaje się mieć większość kodów, to jestem wściekły, jeśli mógłbym znaleźć którykolwiek z nich, który miałby wszystkie kody. Więc połączyłem wszystkie listy, które mogłem znaleźć, w jedną - wyczyszczoną, posortowaną i zduplikowaną - bazę danych, którą pomyślałem, że udostępnię tutaj wszystkim zainteresowanym.

Jeśli więc zauważysz, że czegoś brakuje na tej liście, daj mi znać, a ja to dodam.

Harley Diagnostic Trouble Codes List

#8 ·
@Stoic Joker oto one..

Kody TPMS to:
C0083 - Wskaźnik usterki monitorowania ciśnienia w oponach (Subfault).
C2000 - Usterka przedniego czujnika
C2001 - Usterka tylnego czujnika
Fajnie, dzięki stary - Zostały już dodane

• Like
Reactions: craigffb
#10 ·
LOL - ^Uprzedziłeś mnie^.

Na marginesie: Strona jest specjalnie zaprojektowana i zakodowana tak, aby ułatwić drukowanie/zapisywanie/przesuwanie - Więc tak, zapraszam do pobrania kopii offline w dowolny sposób.

• Like
Reactions: NCPiper
#17 ·
Jest nowy kod C0077
Dodano te dwa DTC do bazy danych:

C0077 Niskie ciśnienie w oponach
C0078 Ciśnienie w oponach za niskie lub za wysokie, lub niewłaściwa średnica opony

#15 ·
Jest nowy kod C0077
Będę musiał sprawdzić, co to znaczy, i zobaczyć, czy uda mi się dodać go do bazy danych w ten weekend.

Dziękuję

Super, świetna robota, ile to zajęło?
Ogólnie około 2 dni, aby zebrać wszystkie istniejące listy, połączyć je razem w programie Excel i umieścić wynik w bazie danych Quick-N-Dirty MySQL dla zaplecza strony.

• Like
Reactions: dbell66253
#19 ·
Okej, tak ... Jest już ich sporo online. Ale chociaż wiele z nich wydaje się mieć większość kodów, to jestem przeklęty, jeśli mógłbym znaleźć jakikolwiek z nich, który miałby wszystkie kody. Więc połączyłem wszystkie listy, które mogłem znaleźć, w jedną - wyczyszczoną, posortowaną i zduplikowaną - bazę danych, którą pomyślałem, że udostępnię tutaj wszystkim zainteresowanym.

Dzięki, to się przydało.

#21 ·
b1554......Kod błędu "B1554" w Harleyu zazwyczaj wskazuje na problem z "Prawym Tylnym Obwodem Kierunkowskazu", co oznacza, że może występować problem z żarówką prawego tylnego kierunkowskazu, okablowaniem lub samym przekaźnikiem
Numer części TSM 68920--07

#23 ·
b1554......Kod błędu "B1554" w Harleyu zazwyczaj wskazuje na problem z "Prawym Obwodem Sygnału Skrętu Tył", co oznacza, że może występować problem z żarówką prawego tylnego kierunkowskazu, okablowaniem lub samym przekaźnikiem
Numer części TSM 68920--07
Cholera jasna, facet, złapałeś mnie na drzemce - Właśnie dodałem to do bazy danych.

Tak, to jedna z kilku list DTC, które zostały połączone, aby utworzyć bazę danych, do której link zamieszczam w pierwszym poście.