Road Glide banner

1 - 7 of 7 Posts

·
Registered
Joined
·
8 Posts
Discussion Starter #1
i have a 2015 rg special with 14996 miles
it has a heavy breather and not cat .
why does motor cut out at low rpm?
it does have a modest ecm tune to run richer.
it just stared to doing this and just not sure why.
thank you
 

·
Registered
Joined
·
8,830 Posts
i have a 2015 rg special with 14996 miles
it has a heavy breather and not cat .
why does motor cut out at low rpm?
it does have a modest ecm tune to run richer.
it just stared to doing this and just not sure why.
thank you
Explain your tune, modesty.
 

·
Registered
Joined
·
8 Posts
Discussion Starter #3
i took it to HD dealership to have the ecm flashed supposedly it runs alittle richer than before .
and for 6 months i had no issues,
now at low rpm,s it back fires or pops through heavy breather and it seems to stumble and pop at 75 mph at around 3k rpms ,,like it will surge forward then feel like it is being held back.weird thing it wasnt like this before or after that ecm flash months back
 

·
Registered
Joined
·
2,383 Posts
Check it for codes, it might just tell you what it's issue is.

Other than that, has all the maintenance been done, new plugs and such. Plug wires checked.

It could be a lot of stuff. Way to much for poking and hoping. Bad crank sensor, bad coil, fuel pump issues, vacuum leak.
 

·
Registered
Joined
·
8 Posts
Discussion Starter #5
hmm well it has new plugs and the 10 mm SE wires ,they are new.
maintenance is done,
thought it might have something to do with the tca behind the air cleaner
 

·
Registered
Joined
·
6,622 Posts
The first thing I would check is the vacuum stem on the top of the throttle body, if the cap is broken or missing then you could have running issues. Is the bike still under warranty ? If so this may be a good time to use it.
 
  • Like
Reactions: mydime

·
Registered
Joined
·
8 Posts
Discussion Starter #7
i think i might have found my problem
when i took my air breather off i noticed my gasket was not sealed completely at the bottom of the throttle body to the air cleaner.i have yet to test it but i think maybe that was the problem
 
1 - 7 of 7 Posts
Top